Skoči na vsebino

IPB
Slika

Virtual Pc Na Sony Vaio, Serije Fw?

Objavil pubi , 23 junij 2009 · 5 347 views

Edit:
Sony je proti koncu leta 2009 na svojo stran dodal BIOS update, ki prikaže virtualizacijo.

Kliknite na to povezavo,
http://support.vaio....ex.aspx?l=en_gb

vnesite vaš model, ter nato izberete zavihek updates in zaskrolajte malo niže kjer boste videli BIOS in povezavo do nadgradnje. To je to.

Veliko lažje kor prej, mar ne? ;))


Če koga zanima, lahko pa še vseeno prebere spodnji članek. ;)

Virtual PC (VPC) je verjetno poznan med vsemi IT strokovnjaki, oz. naprednimi uporabniki računalniških sistemov. Če na kratko povzamemo bistvo VPC, je to softver, ki nam omogoča uporabo oz. poganjanje večih sistemov v realnem času. Naprimer, lahko na našem računalniku namestimo WINDOWS SERVER ter nato s pomočjo VPC-ja, namestimo še druge operacijske sisteme, ki jih prilagodimo našim potrebam. Verjetno bi se lahko na takšen način rešili tudi razni problemi glede uporabe računalnika, namenjenega poslu kot osebni rabi. Kot že rečeno si namestimo glavni sistem, katerega ne obremenjujemo z nepotrebno navlako. Nato s pomočjo VPC-ja naredimo še dva sistema, lahko tri, in nas to posledično privede do ogromnega plusa. En OS uporabljamo za službo, enega za osebno rabo ter trejega za otroke. Tako dejansko zaščitimo en OS pred drugim, in skoraj ni verjetnosti, da pri morebitni okužbi enega sistema, okužimo še drugega.

Ok, tole je približek pomembnosti VPC-ja. Zakaj sem se pa odločil tole napisati?

Nedavno sem nabavil Sony VAIO VGN-FW31ZJ. V nakup omenjenega računalnika me je prepričala dobra specifikacija za nekako soliden denar (1450€-1650€). Po primerjavi cen, v Sloveniji, Nemčiji ter Avstriji, sem se odločil za Avstrijo. Najbolj me seveda navdušuje fullHD LCD, kateri je res odličen, ne glede na svetlobo, katera nas obdaja.  Vse super, dokler nisem začutil potrebe po uporabi VPC-ja. Pri namestitvi se mi je pojavila do tedaj neznana napaka:

Cannot Windows Virtual PC host process. Check the System event log for more details.

Windows Virtual PC requires hardware-assisted virtualization. There is no hardware-assisted virtualization support in the system.

oz.

'Virtual Windows XP' could not be started because hardware-assisted virtualization is disabled.  Please enable hardware virtualization in the BIOS settings and try again


Ok, ni problema, bom pač omogočil virtualizacijo v BIOS-u. Ja, tako sem si rekel, dokler nisem videl ,da te opcije v BIOS-u ni. Po nekaj urnem branju strica Googla, sem ugotovil, da določeni modeli SONY VAIO ne omogočajo omenjene virtualizacija oz. če se pravilno izrazim, omogočajo, ampak imajo onemogočeno in je ne moreš vklopiti. ZAKAJ? OK, na to vprašanje nisem nikjer dobil smislenega odgovora.

Zelo me je pritegnila tema, http://software.inte...c/63409/page/1/, katera me je privedla tudi do rešitve. Vso spoštovanje kažem Igorju Levicki, ki se je res potrudil in našel rešitev. Rešitev se nahaja na tem naslovu:

http://levicki.net/a...io_EFI_BIOS.php

Kot je razvidno iz prve povazave, je Igor strokovnjak za Intel, in napram temu, je naletel na gluha ušesa.

Če samo še na kratko povzamem postopek, kako se omogoči hardverska virtualizacija.

Kot prvo naredimo zagonski USB ključek, kako naredimo to, je na spodni povezavi nekaj možnosti:
http://www.bootdisk.com/pendrive.htm

Na zagonski ključek nato skopiramo datoteke, ki smo jih prenesli iz strani Igorja Levicki. OBVEZNO PREBERITE TUDI README.TXT, ki je prliožen v prenesenem paketu. Izvedemo ponovni zagon računalnika, za BOOT device izberemo USB ključek ter zaženemo PATCH datoteko.

Priporočam vam tudi, da si preberete to temo:
http://forum.noteboo...ad.php?t=350209

Zapomnite si pa, da vse kar naredite, naredite na svojo odgovornost, jaz sem popravek naložil brez problemov :)

Seveda obstaja tudi možnost, da obstaja kje kakšna druga in boljša rešitev.

Končno en pametn blog! =)Kje ste ostali?
  • Poročilo
To je fantastično! I love it! Mislim, da svoje znanje zelo koristno in able.I bi se vam zahvalil za prizadevanja, ki ste jih v pisni obliki tega člena. jaz sem razmišljal o kupiti Laptop za mojo pripravo 642-426 izpit tako da bom poskušal podkupiti Sony Vaio, serija Fw jaz sem upal, enako najboljše delo Quotes prihodnje.
  • Poročilo