Skoči na vsebino

IPB




Tema pomoči: Zasebna sporočila


Zasebna poročila so podobna kot e-poštni račun, kjer lahko pošiljate in prejemate sporočila in shranjujete sporočila v mape.

Ustvari novo sporočilo
To vam omogoča, da pošljete sporočilo drugmu uporabniku. Če imate imena v svojem seznamu prijateljev, lahko izberete ime iz njega - ali pa se lahko odločite, da vnesite ime v ustrezni obliki v ustreznem področju.
Obstaja tudi "tipkaj vnaprej" funkcija, ki samodejno potegne uporabnika iz baze podatkov, ko začnete tipkati ime.

Če je dovoljeno, se lahko lahko vpiše v polje več imen, po eno uporabniško ime na vrstico. Te lahko tudi skrijete tako, da kliknete na polje "Skrij CC prejemnike pred drugimi[/b]?".

Če administrator dovoli, lahko uporabite BBCode in HTML v vašem zasebnem sporočilu. Če se odločite za "Dodaj kopijo tega sporočila v Poslana sporočila", bo kopija sporočila shranjena za poznejše sklicevanje. Če označite "Sledi temu sporočilu?" polje, bodo sporočila na voljo v vašem "Slednik sporočil", kjer boste lahko videli, če / ko je bilo prebrano.

Končno, če je ta možnost omogočena, se lahko sporočilu doda objekte, kot so slike ali druge datoteke.

Inbox ( Prejeto )
Vaš poštni predal, kjer vsa nova sporočila. Če kliknete na naslov sporočila vam pokaže sporočilo v podobni obliki na forumu. Lahko tudi izbrišete ali premaknete sporočila iz mape Inbox (Prejeto).

Sent Items (Poslano)
To je mapa, kjer so shranjena poslana zasebna sporočila.

Shranjena (neposlana) sporočila
To področje vam omogoča, da greš vrnete na katerokoli zasebno sporočilo, za katero ste se odločili, da ga je treba poslati pozneje.

Izprazni ZS mapo
Ta možnost vam omogoča hiter in preprost način za izpraznitev vseh vaših ZS map.

Uredi mape za shranjevanje
Tu lahko preimenujete, dodate ali odstranite mape za shranjevanje sporočil, ki vam omogoča organizacijo vaših sporočil, po vaših željah. Ne morete odstraniti "Index" in "Sent Items", lahko pa ju preimenujete.

Seznam blokiranih ZS
Ta oddelek se uporablja kot prepovedi seznam, v katerem onemogočite posameznim uporabnikom pošiljanje zasebnih sporočil vam.

Arhiviraj sporočila

Če so vaše mape polne ne boste mogli prejemati novih sporočil, zato jih lahko arhivirate. To bo sporočila zbralo v eni sami HTML strani ali Microsoft Excel formatu. Stran bo nato poslana po e-pošti na vaš registriran e-naslov.

Slednik sporočil
To je stran, kjer so vsa sporočila, ki ste ga izbrali za sledenje. Podrobnosti, če in ko so bili prebrani s strani prejemnika se bodo pojavila tukaj. To vam daje tudi priložnost, da zbrišete vsa sporočila, ki ste jih poslali in jih prejemnik še ni prebral.