IPB

Dobrodošel gost ( Prijava | Registriraj se )

2 Strani V   1 2 >  
Live chat Reply to this topicStart new topic
Iz XP-ja v Visto - vodič
Pepc619
prispevek 6 Jan 2008, 14:33
Prispevek #1

Iznajdljivec

Skupina: Members
Prispevki: 793

------------------------------------------------SPREMENITE XP V VISTO!------------------------------------------------
Potrebujete:

-Vsaj 768 mb rama(lahko tudi 512, vendar ni priporočljivo ker boste potem imeli premalo fizičnega spomina za pravilno delovanje računalnika in vam bo delalo počasi)
-1800 mhz ali več, mogoče lahko tudi kaj manj
-Grafična kartica ki je vsaj nekaj vredna(20k bivših slovenskih tolarjev in več)
-Windows XP z service pack 1,2 ali 3
-Program za unzipanje datotek(Winrar, Winzip)
-Vsaj nekaj znanja z računalniki

Za začetek naj povem, da meni odlično deluje in da nebi smelo biti nobenih skrbi da bi pri temu kaj izgubili, vendar moramo biti zmeraj pripravljeni da bo šlo kaj narobe, zato sem vključil v vodič tudi varnostni del.

1. ZAVARUJTE IN VKLJUČITE MENJAVANJE TEM Z Uxtheme.dll

a) Torej, za začetek morete ugotovit kateri service pack imate, pritisnite tipko za windows na tipkovnici in tipko pause/break skupaj da se vam odpre okno, kjer boste videli kateri service pack imate.

Sedaj boš moral nekaj prenesti na računalnik : Dobiti boš moral primerno Uxtheme.dll datoteko.

-Če imaš service pack 1 poberi tole datoteko

-Če imaš service pack 2 poberi tole datoteko

-Če imaš service pack 3 poberi tole datoteko

cool.gif Sedaj unzipaj datoteko katere imaš service pack na namizje.

c) Sedaj morate prenesti Replacer(priporočam prenos stabilne verzije, vendar meni stabilna verzija ni delovala, zato sem uporabil pre-release ki mi je delovala). Replacer zamenja sistemske datoteke in reši računalnik če ste kje kaj zgrešili. Replacer naj bi bil popolnoma varen, zato ni razlogov za skrbi.

č) Sedaj unzipaj Replacer v eno mapo na namizju, ki jo po želji lahko sedaj naredite. Bodi prepričan da prebereš ''readme'' če ti bo kje šlo kaj narobe, da rešiš računalnik.

Sedaj si pripravljen da zamenjaš datoteko Uxtheme.dll.

d) Zdaj dvojno klikni na Replacer datoteko( Replacer.cmd)
Nato te bo vprašalo če potegneš originalno Uxtheme.dll datoteko v okno. Sedaj pojdi v mapo C:Windowssystem32 in najdi datoteko Uxtheme.dll (torej C:Windowssystem32uxtheme.dll). Potegni to datoteko v Replacer.cmd kjer bo izpisalo pot do datoteke. Pritisni enter.

e) Sedaj te bo vprašalo da potegni v okno še datoteko ki si jo prej pobral iz zgornjih povezav.

f) Sedaj te bo vprašalo če hočeš zamenjati datoteke ali ne. Dvakrat potrdi tako da vpišeš črko ''y'' in enter. S tem ste končali prvi del. Sedaj samo še ponovno zaženite računalnik.

-----------------------------------------GLAVNI DEL-----------------------------------------

2. MENJAVA OZADJA
Da bo izgleda vašega namizja bolj originalen priporočam prenos Vistinega namizja, veliko tem lahko dobite na Winmatrix .

Lahko seveda tudi preprosto poiščete sliko za namizje preko Googla.

3. SPREMINJANJE PREOBLEKE ZA FIREFOX
Če hočete narediti večji vpliv z Visto morate seveda spremeniti tudi videz brskalnika. Za Mozillo priporočam poteg te preobleke, saj izgleda najbolj originalna.

4. SPREMINJANJE KURZORJA IN ČRK Z CLEARTYPE POWER TOOL
Če hočete da bodo vaši kurzorji enaki kot jih ima Vista, potem uporabite tale paket.

a) Unzipajte mapo na namizje.

cool.gif Pojdite v to mapo in z desno miškino tipko kliknite na install.inf. Sedaj kliknite install.

c) Sedaj pojdite v nadzorno ploščo in odprite konfiguracijo miške. Odprite drugi zavihek in iz liste izberite paket Windows Aero. Kliknite apply da izbiro potrdite.

CLEARTYPE POWER TOOL
To je program s katerim lahko spreminjamo oblike črk katere bo vaš računalnik uporabljal. Če uporabljamo ClearType funkcijo, potem so vaše črke lahko zasenčene, imajo različno veliko senco in podobno.

Tale preprost program lahko poberete tukaj.
Datoteko preprosto inštalirat in zaženete.

5. CELOTEN IZGLED VISTE
Sedaj je čas da inštaliramo najbolj pomemben del. To je preobleka in in par funkcij Viste.

a) Prenesite na računalnik inštalacijo Vista Transformation pack 8.0.1 iz te povezave(priporočam prenos iz serverja TeliaSonera).

cool.gif Unzipajte 2 datoteki v eno mapo ki jo sedaj lahko sproti naredite.

c) Zaženite datoteko ''Vista Transformation Pack 8.0.1.exe'' in sledite slikam ki sem jih pripravil za vas.

[img]http://shrani.si/f/c/sU/1mKlnqU3/install5.png[/img]
[img]http://shrani.si/f/3u/ls/132nBHrR/install6.png[/img]
[img]http://shrani.si/f/c/8w/1tRGqQYC/install7.png[/img]
[img]http://shrani.si/f/3q/wR/2SdJMGs9/install8.png[/img]

č) Po koncu inštalacije morate samo še ponovno zagnati računalnik in nova preobleka in funkcije bodo delovale!

6. VISTA EXPLORER
Na srečo obstaja za Visto tudi Vista Explorer, ki je čisto enaki in je celo transparenten! Za prenos Vista Explorerja kliknite na to povezavo.
Po prenosu samo odtisnite datoteke in zaženite explorer.exe ki se nahaja v odtisnjeni mapi.

7. WINFLIP
Sedaj lahko še aktivirate funkcijo hitrega menjavanja med procesi pod imenom Winflip.
Pojdite na tole povezavo in prenesite datoteko. Sedaj datoteke še preprosto unzipajte in zaženite. Tale dodatek deluje odlično, uporabljamo pa ga z pritiski na tipki windows + tab(lahko tudi alt + tab, če kasneje tako nastavite v nastavitvah Winflipa.

[img]http://winflip.stylekings.de/images/WFlip.png[/img]

8. SIDEBAR
Ker je sidebar v Vista transformation packetu malce zastrel, morete prenesti novejšega(po želji) saj ima veliko več funkcij in dodatkov kot so hiter izklop računalnika, dostop do Googla in drugih brskalnikov iz namizja, zaženi datoteka iz namizja in podobno.

Novejšo verzijo lahko prenesete tukaj

Preprosto izklopite staro verzijo z desnim klikom nanjo in izberemo close. Sedaj samo še preprosto z dvojnim klikom zaženemo novejšo verzijo.

Tole je še slika funkcij in izgleda Viste, ki je ubistvu preobleka za XP.

[img]http://shrani.si/t/25/65/4DdfgGb3/moznosti.jpg[/img]

Vodič lahko kopirate samo z mojim dovoljenjem. Če pa je kje kakšna napaka me obvestite preko foruma.

Hvala za branje in srečno!

© Pepc619
Go to the top of the page

+Quote Post
eros
prispevek 6 Jan 2008, 14:57
Prispevek #2

Gospod s kravato

Prispevki: 1,015

Kraj: Bela krajina

Lepo spisano. To bi si lahko zaslužlo kak lepljivek ali pa ne prezri. :bravo:

+Quote Post
xpol
prispevek 6 Jan 2008, 15:10
Prispevek #3

nOObie

Prispevki: 3

Pozdravljen,
Imam SP3 in me zanima , če odgovarja datoteka UXTheme.dll za SP2 tudi za SP3 ?

Lep pozdrav,
Pol

+Quote Post
Pepc619
prispevek 6 Jan 2008, 15:12
Prispevek #4

Iznajdljivec

xpol, za to še nisem prepričan, se bom pozanimal te dni pa ti odgovorim ok ? ohmy.gifk:
Drugače pa menim da ti nebi smelo nič na računalniku poškodovati. Vsaj meni ni. No ja, varnost velja šezmeraj.

+Quote Post
superboy
prispevek 6 Jan 2008, 17:11
Prispevek #5

Pomagač

Prispevki: 431

Zelo lepo. Zdaj bi lahko popravili izjavo v PC formatu da ko bomo sli enkrat na visto ne bomo hoteli it vec na xp zaradi izgleda... pa si naredis xp da izgleda kot vista
pohvalno :bravo: :bravo:

+Quote Post
xpol
prispevek 6 Jan 2008, 17:18
Prispevek #6

nOObie

Pepc619, hvala za odgovor. Glede na mojo "zelenost" o znanju programske opreme, mi je uspelo priti samo do datoteke za SP2, nikjer pa nisem našel za SP3!

+Quote Post
Pepc619
prispevek 6 Jan 2008, 17:43
Prispevek #7

Iznajdljivec

xpol, sem se potrudil in našel uxtheme.dll za SP3 verzija 3264.

http://anti-tgtsoft.com/repository/uxtheme...900.3264_EN.rar

Uživaj wink.gif.

Bom kasneje če mi bo čas dopuščal dodal še kakšne dodatke v vodič. ohmy.gifk:

+Quote Post
Pepc619
prispevek 6 Jan 2008, 21:13
Prispevek #8

Iznajdljivec

Se opravičujem za dvojni prispevek, vendar sem dodal v vodič še transparenten explorer in ClearType power tool s katerim lahko spreminjate videz, senco in podobne stvari črk, ki jih bo Windows uporabljal.

+Quote Post
xpol
prispevek 6 Jan 2008, 21:27
Prispevek #9

nOObie

Pepc619, hvala za trud. Datoteko sem prenesel. Sedaj pa veselo po tvojih navodilih. Kar bo, pač bo!?

Vaja dela mojstra

+Quote Post
KIKER team
prispevek 6 Jan 2008, 22:02
Prispevek #10

Mojster

Prispevki: 1,887

Pepc619, kakšna je potem hitrost računalnika? Koliko ti to vse "poje"? Koliko se zviša uporaba računalnika? :hmm:

+Quote Post
Pepc619
prispevek 6 Jan 2008, 23:20
Prispevek #11

Iznajdljivec

KIKER team, odvisno koliko rama imaš, če imaš 768 mb recimo, se ti bo računalnik upočasnil za kake 25%. Če imaš 1gb rama ali več bi moglo biti neopazno.

+Quote Post
namar
prispevek 6 Jan 2008, 23:35
Prispevek #12

Mojster

Prispevki: 1,633

Pepc619, si prepričan, da se ti pri 1GB rama nebi nič poznalo na hitrosti? Sprašujem zato, ker mi veliko folka govori, da se jim je z tem Vista Transformation Pack-om upočasnil sistem.

Drugače pa res lepo opisan in obrazložen postopek! :bravo:

+Quote Post
Pepc619
prispevek 6 Jan 2008, 23:41
Prispevek #13

Iznajdljivec

namar, no ja nekaj sigurno upočasni, vendar je velika razlika v hitrosti če imaš 768mb rama ali pa 1024.

Sedaj sem naredil malo raziskavo, opazil sem da veliko rama porabi Start z možnostjo iskanja. Priporočam da spremenite videz Starta v obični Vistin start.

Moja trenutna konfiguracija:

Pa še ena dobrota iz moje strani:

Transbar:
Spreminja transparenco taskbara, zelo uporabno!
Klikni za prenos.

+Quote Post
alen1
prispevek 7 Jan 2008, 23:30
Prispevek #14

Poročevalec

Prispevki: 544

Kraj: Okolica Nove Gorice

Mene pa zanima, ali je možno namestiti samo WINFLIP brez vseh pred nameščenih dodatkov, da bi imel v XP-jih ta okna tko postrani?
Nekaj sem poskušal vendar ne gre!

+Quote Post
Pepc619
prispevek 8 Jan 2008, 00:28
Prispevek #15

Iznajdljivec

Moral bi delovat tudi samo Winflip posebej. Drži alt in pritiskaj tab, ali pa poskusi držati windows in pritiskati tab.

+Quote Post
def
prispevek 8 Jan 2008, 00:29
Prispevek #16

PedoBear

Skupina: Moderators
Prispevki: 5,402

Kraj: Zagorje ob Savi

Ceprav mi je Vistin original look izjemno grdo pohvale za lepo spisan guide

+Quote Post
GodFather
prispevek 8 Jan 2008, 18:37
Prispevek #17

Govorec

Prispevki: 2,564

Kraj: Šmartno ob Paki

Vodič je Ok, še več takih in podobnih.

Ponuja pa se mi vprašanja, zakaj ne bi inštaliral Viste, če je nekomu všeč izgled Viste? Rama očitno tale pack poje ravno toliko kot vista.

+Quote Post
calvooo
prispevek 8 Jan 2008, 21:32
Prispevek #18

Vajenec

Prispevki: 296

Mene pa zanima v čem je razlika med tem in npr. Windows Blinds, tega namreč uporabljam jaz. A je delovanje sistema s tem tukaj hitrejše kot s programom Windows Blinds?
Tega namreč ne razumem :hmm:

+Quote Post
Pepc619
prispevek 8 Jan 2008, 21:39
Prispevek #19

Iznajdljivec

GodFather, očitno imajo nekateri še rajše XP, ker je bolje zaščiten in podobno.

calvooo, mislim da je razlika v tem, da se pri Windows Blinds rade pojavijo napake pri skinih. No ja vsaj meni so se. Kakor jaz vem Windows Blinds nima takšnega start menuja kot ima Vista(ali pač??). Pa še veliko podobnih stvari je o katerih bi lahko na dolgo razglabljali. Hitrejši pa je verjetno Windows Blinds, ker ima manj funkcij Viste in pa še napake se pojavljajo pri Blinds.

+Quote Post
hmm-lol
prispevek 9 Jan 2008, 14:46
Prispevek #20

Iznajdljivec

Prispevki: 764

Kraj: Logatec

dober vodic,pohvalno ohmy.gifk:

P.S predlagam lepvjivek smile.gif

+Quote Post

2 Strani V   1 2 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 uporabnikov pregleduje to temo (1 Gostov in 0 Anonimnih uporabnikov)
0 Uporabnikov:

RSS Lo-Fi različica Čas: 2 September 2010 - 18:58
Copyright © Nevtron&Company. Vse pravice pridržane.