Skoči na vsebino

IPB

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1958

#1941 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13 210 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 18 oktober 2009 - 20:02

Ko sem kupil laptopa sem dobil visto, ki je na posebni particiji na disku, sepravi ne dobiš niti kode....
Sedaj bi menjal disk, ker mi je premajhen. Kaj naj naredim z OS?

Če si kupil Visto z računalnikom si zraven dobil tudsi CD ali pa nalepko. Če nisi dobil nič in si Visto plačal (pojdi z računom na Microsoft ali pa k prodajalcu).

#1942 Jakob

Jakob

Sufler

• Validating
  • 233 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 18 oktober 2009 - 21:25

Če si kupil Visto z računalnikom si zraven dobil tudsi CD ali pa nalepko. Če nisi dobil nič in si Visto plačal (pojdi z računom na Microsoft ali pa k prodajalcu).

ponavadi če dobiš OS zraven računalnika je zastojn

#1943 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13 210 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 18 oktober 2009 - 22:05

ponavadi če dobiš OS zraven računalnika je zastojn

Nič ni zastonj. Na računu mora biti razvidno, da je računalnik kupljen z ali brez OS.

#1944 sennheiser

sennheiser

Poročevalec

• Members
  • 612 objav
  • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 19 oktober 2009 - 18:17

A kdo ve rešitev, da bi lahko sp2 nasnel? Ni mi še ratalo ne ročno ne preko windows update. Zanima me zato, ker mi na vsake toliko časa zmrzne vista in bi poizkusil zadevo tako rešiti. Zmrzuje tm v intervalih od 10 min do 2 ure. Zadeva je pač obupno moteča ampak ker enostavno raj tako da mi mrzne kdaj pa kdaj ker nažalost nucam zaradi določenih stvari trenutno računalnik "potrpim". Kakršnakoli rešitev pred formatiranjem? Je pa res, da je 64 bitna vista in ne 32 (z 32 nikoli imel problemov)

#1945 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav
  • Kraj:Šentrupert

Objavljeno 19 oktober 2009 - 18:44

Čudno... Jaz sem pa imel take probleme ravno z 32-bitno visto. Ko pa sem si namestil 64-bitno visto sem si lahko sp2 brez težav namestil.

#1946 sennheiser

sennheiser

Poročevalec

• Members
  • 612 objav
  • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 19 oktober 2009 - 19:50

Mah 64 bitna je ....... no comment igre recimo določene sploh ne delajo pa naj bi delale na 64 bitnih pa ne ni komp prešvoh daleč od tega. Upam da bo 7ka kj bolš

#1947 jurč

jurč

Igračar

• Members
  • 133 objav

Objavljeno 05 november 2009 - 22:17

Zdravo,

Kupil sem si novi, večji disk za prenosnik.

Ob nakupu prenosnika je bila vista na posebni particiji. Kako bi vse to presnel na ta novi disk?
Vse mi je lepo delalo, vsi driveri in programi od Lenovo... Pa še formatiraš lahko računalnik s te particije kar.
Vem da bi verjetno našel drivere na netu, ampak to mi je bilo kar všeč, pa tudi problemov nisem imel nobenih z visto...

Kako bi vse to presnel na ta novi disk?

#1948 alenog

alenog

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 06 november 2009 - 07:38

uporabi windows easy transfer
ttp://support.microsoft.com/kb/928635
Preneslo ti bo račun nastavitve, maile... Rabiš samo nek zunanji ali omrežni disk da prenseseš podatke.

Zdravo,

Kupil sem si novi, večji disk za prenosnik.

Ob nakupu prenosnika je bila vista na posebni particiji. Kako bi vse to presnel na ta novi disk?
Vse mi je lepo delalo, vsi driveri in programi od Lenovo... Pa še formatiraš lahko računalnik s te particije kar.
Vem da bi verjetno našel drivere na netu, ampak to mi je bilo kar všeč, pa tudi problemov nisem imel nobenih z visto...

Kako bi vse to presnel na ta novi disk?

#1949 jurč

jurč

Igračar

• Members
  • 133 objav

Objavljeno 06 november 2009 - 10:42

Hvala za odgovor, ampak nažalost to ni to kar iščem.
Jaz bi rad popolno kopijo diska, skupaj s tisto particijo s katere se inštalira vista.
Imam pa tisti disk zdaj v ohišju za zunanji disk, na novem disku, ki je v laptopu pa je trenutno Win7.
Windows7 mi ne dela nič bolje in hitreje od viste, zato bi dal s starega diska vse na novega.
Tako bi bilo vse isto kot nekoč, samo da bi imel več prostora.

Kako bi to naredil?

#1950 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 09 november 2009 - 13:37

Kloniraj disk.
Northon Ghost
PartImage - http://www.sysresccd.org/Main_Page

#1951 colnago

colnago

Gospod s kravato

• Members
  • 1 484 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 08 avgust 2011 - 09:45

Kot vse kaže je bila tale Vista popolna polomija, saj je Windows 7 čisto druga pesem...

#1952 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Kraj:MB

Objavljeno 08 avgust 2011 - 14:26

Kaj ko bi svojo trditev vsaj argumentiral če že odgovarjaš na tako staro temo.

#1953 Ambroz Cerne

Ambroz Cerne

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 03:15

pozdravljeni,
sam sem kupil nov laptop približno 2 leti nazaj. zraven sem vzel tudi windows visto, za katero so mi pa rekli, da jo bom lahko nadgradil v windows 7 zastonj, ker je takrat manjkal dober mesec do razkritja 7-ke... CD-ja za windows nisem dobil, imam pa aktivacijsko kodo.
Sedaj sem se končno odločil, da bi si nadgradil v 7-ko, vendar pa bi najprej računalnik formatiral. torej, zanima me sledeče:
ali lahko sploh inštaliram oz formatiram oz nadgradim brez DVDja? -ne znam...
trenutno imam na 32-bit, čeprav imam 4gb rama in bi v teoriji lahko imel 64-bit. kakšne so možnosti, da če sedaj naštimam na 64-bit, da mi bo slabše delal računalnik?

hvala za odgovore,
LP

#1954 Lilil

Lilil

//Virusni mojster//

• Members
  • 564 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 07:04

Pozdravljen in dobrodošel na forumu.
Načeloma naj nebi mogel formatirati in namestiti OS-ja brez CD-ja. Če nimaš CD-ja lahko to storiš z USB ključkom. Program za ''upload'' windows datototek na USB dobiš tukaj. Glede na to, da imaš aktivacijsko kodo od sedmice lahko iz interneta snameš Windows 7 in potem pri namestitvi uporabiš svojo kodo NE tiste, ki je ponavadi pri torentih že zraven in je to potem nelegalna oprema, kar pa mi ne podpiramo na tem forumu.
Glede 32 in 64 bitnega sistema: 64bitni sistem bi ti delal bolje kot 32bitni, ne slabše. :)

#1955 Ambroz Cerne

Ambroz Cerne

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 10:37

hvala za odgovor,
sem že tudi sam razmišljal, da bi si potegnil dol s torrentom in potem uporabil svojo kodo. tukaj se rahlo bojim tega, da mi je nekdo, ki se precej spozna na te reči povedal, da so bile viste posebej označene oz. da moram downloadati točno tisto verzijo viste, iz katere izhaja moja koda.... ali nekaj takega.

na uradni microsoft strani je tudi opozorilo: "Med nameščanjem sistema Windows 7 ni potrebno formatirati trdega diska. Če želite formatirati trdi disk in uporabljate različico z nadgradnjo sistema Windows 7, ne smete uporabiti programa drugega izdelovalca programske opreme za ponovno formatiranje trdega diska pred namestitvijo sistema Windows 7. Namesto tega zaženite računalnik s pomočjo z DVD-ja z nadgradnjo sistema Windows 7, kliknite Po meri (dodatno) in nato Možnosti pogona (dodatno)." -vendar pa ga rahlo ne razumem, ampak se mi zdi, da ima neko povezavo ss tem, kar mi je prijatelj povedal.

#1956 Ambroz Cerne

Ambroz Cerne

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 11:00

joj kakšen bednik sem. DVD sem imel v škatli za OFfice in ga nisem našel, ter domneval, da ga nimam. torej, če se lahko samo prepričam...
imam visto business, kar pomeni, da lahko nadgradim v windows 7 professional. predvidevam da je ta boljši kot ultimate kajne?
sedaj imam cd za windows visto, kar pomeni, da moram najprej naložiti tega. na cdju piše, da disk vsebuje 32-bit software, torej moram najprej naložiti 32 in potem, ko bom nadgradil lahko spremenim v 64

lahko tako?

#1957 Lilil

Lilil

//Virusni mojster//

• Members
  • 564 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 12:24

Windows 7 Ultimate je najbolši Windows, boljši od professional.
Kar malo že kompliciraš vse skupaj. Ti lahko brez problema vse zrihtaš: vržeš v računalnik CD od sedmice vse skupaj sformatiraš ter narediš čisto namestitev.
Zdej ne vem, vse skupaj zelo razvlečeno napišeš, a imaš CD od sedmice al Viste?

#1958 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 31 avgust 2011 - 15:29

joj kakšen bednik sem. DVD sem imel v škatli za OFfice in ga nisem našel, ter domneval, da ga nimam. torej, če se lahko samo prepričam...
imam visto business, kar pomeni, da lahko nadgradim v windows 7 professional. predvidevam da je ta boljši kot ultimate kajne?
sedaj imam cd za windows visto, kar pomeni, da moram najprej naložiti tega. na cdju piše, da disk vsebuje 32-bit software, torej moram najprej naložiti 32 in potem, ko bom nadgradil lahko spremenim v 64

lahko tako?

Pa zakaj kompliciraš?
Če nimaš Win7 DVDja, ga zloadaš. Če imaš Vista Home nekaj, ne bo šlo na Win7 Ultimate ali bilokaj drugega, razen če kupiš Win7 Ultimate ali kar pač hočeš.
Če imaš ključ za Win7, narediš čisti install Windows7, ne pa čaraš najprej nekaj z Visto.
Samo kolikor vem so se te nadgradnje morale dokupiti, vsaj za pravne osebe je bilo tako.

#1959 boshko_XXL

boshko_XXL

Igračar

• Members
  • 121 objav
  • Kraj:Dolenjska

Objavljeno 01 september 2011 - 09:33

Če imaš Vista Business (brez kakršnga koli home) lahko nadgradiš v professional ali ultimate.
Sam kot so priporočal, naredi čisti inštal Win 7.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov