Skoči na vsebino

IPB
Slika

AMD prvič z dobičkom


Ni odgovorov

#1 Veget

Veget

    RN forum freak

  • Members
  • 9 718 objav
  • Kraj:Nekaj ovinkov iz Nove Gorice

Objavljeno 24 januar 2004 - 12:07

Objavljena slika

AMD je 20 januarja objavil poslovanje za obdobje zadnjega trimesečja v letu 2003. Celotno poslovanje AMD-ja je pozitivno, saj mu je, glede na enako obdobje leta 2002, uspelo povečati prodajo kar za 76% in za 26% glede na tretje četrtletje leta 2003. Tako je AMD v omenjenem obdobju ustvaril za 1.206 miljardami ameriških dolarjev prometa in si pridobil 43 milionov dolarjev dobička (istega obdobja leta 2002 pa je imel za kar 855 milionov izgube).

Zasluge, da gre poslovanje AMD-ju tako dobro, gredo predsedniku AMD-ja Hectorjt Ruizu, ki je uspel v zelo kratkem času izvesti zelo učinkovite reforme (med drugim je popolnoma reorganiziral poslovanje podjetja).

Po poročanju AMD-ja, se je povečalo povpraševanje predvsem v državah južne Amerike in v Kitajski. Največje povpraševanje pa je po procesorjih vrste Athlon XP in Athlon 64.

Predsednik AMD-ja Hertor Ruiz je na tiskovni konferenci predstavil načrte podjetja za leto 2004. AMD bo v tem letu skušal zadovoljiti vsa povpraševanja po procesorjih, ki bo zagotovo zelo veliko. Poleg omenjenega bo AMD v tem polletjuže začel z masovno proizvodnjo AMD64 v 90 nm tehnologiji. AMD se zaveda, da je izdelava procesorja v 90nm tehnologiji zelo zahteven projekt in zatože dolgo časa tesno sodeluje z IBM-om. Predsednik je omenil tudi projekt FAB36. Ta projekt pomeni izdelavo procesorjev v 65nm tehnologiji, ki naj bi bil nared predvidoma za leto 2006.

AMD predvideva, da bo v začetku leta 2004 zelo veliko povpraševanje po procesorjih vrste Athlon 64 in Atlon XP v 0.13 nm tehnologiji. AMD ima tehnične zmožnosti proizvesti tudi do milijon kosov teh primerkov, tako da bodo lahko zlahka zadovoljili vsa povpraševanja.Dodaj odgovor  


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov