Skoči na vsebino

IPB

Generally

Odgovorov v temi: 7

#1 Bitboy

Pomagač

• Members
  • 359 objav

Objavljeno 01 februar 2004 - 11:38

Govori, opisuje se le igre katere imajo v svojem ozadju veliko ljudi na katerih delajo, veliko financ brez katerih se jih ni bilo mogoce lotiti, narediti in promovirati. Kljub velikim korporacijam, ki izdelujejo igre, v katerih je zaposleno ogromno ljudi in v poslih, kjer se obracajo ogromne vsote denarja pa smo bili "igracarji" nemalokratžalostni ali jezni nad njihovo izdajo podpovprecne ali nemalokrat tudi porazne izdelave
njihove najnovejše igre. Tudi sam sem veliko prispeval k širšemu mošnjicku igracarske industrije. Cas v tej dobi, komaj dohajamo, še posebaj je to vidno v novih tehnologijah, ki nam, ali nam bi morale lajšatiživljenje, nas zbliževati, ali naj bi nas zbliževale. Š e posebno se ta hitrost vidi v racunalniški industriji in z njim povezani tudi igracarski industriji. Vsak racunalnicar si na svoji miziželi imeti najnovejšega, najmocnejšega v zadnjem casu pa tudi najlepšega "hišnega ljubljencka". Vso to bliskovito sledenje casu tehnologije pa zahteva, ne le poznavanje najnovejše opreme, ki jo hocemo vgraditi v svoj racunalnik, pac pa tudi zavesti, kako široka je naša denarnica in sploh to ali vse to res potrebujemo.

Tako igre starejšega datuma, kot igre, ki nastajajo izpod rok hiš, ki ne stojijo na zlatih temeljih s stotinami ljudmi, kot izpod marljivih rok
racunalniških in igracarskih zanesnjakov, navdušencev in programerjev nastajajo lahko cudoviti naslovi iger, ki navdušujejo ljudi po vsem svetu brez propagande. Igre se ocenjujejo na podlagi njihove igralne privlacnosti in nemalokrat igre z veliko zacetnico, velikim kapitalom in ljudmi v ozadju konca kot zmazek, igre nastale v majhnih hišah ali celo izpod enega samega talentiranega osebka pa postanejo osupljive ali celo legende. Seveda da ne govorimo o razliki cen mega igracarskih hiš, z igrami, ki jih pišejo majhne hiše ali celo ena oseba za manjši, majhen denar ali celo brezplacno. Kaj ti pomaga 1000 rok in 1000 zlatih palic, ko pa nimaš posluha za ljudi, ko nimaš ljubezni do svoje umetnosti, ko nimaš zadostnega talenta, dovolj velikeželje in popolnoma nove ideje ?

Taka igra je npr. SkiJump, Mutant Storm, taka je igra Soldat in še posebno igra GeneRally. To so legende in niti crke manj od tega, pa ne zaradi tega ker so zame, pac pa to izkazujejo debate o njih ali forumi in celo tekmovanja.
Igra GeneRally izpod dveh talentiranih bratov iz finske (Hannu Räbinä in Jukka Räbinä) je zame in mnoge druge ljudi magnet in prava meka ! To igro sva z bratrancem preigrala (deathmatch) po dolgem in počez in za oba je to NAJBOLJŠ A ZABAVA, NAJBOLJŠ A IGRA VSEH ČASOV ! Igrava jože 2 leti, naveličala pa se je nisva še niti malo.

Igra je povsem brezplacna in se nahaja na http://generally.racesimcentral.com prav tako tudi ogromno število prog (asfalt, blato, pesek, sneg,...)

Forum je na http://forum.racesim...php?forumid=199

Dodatni avtomobili pa na http://www.isycomp.cz/generally/
ali na forumu pod postavko Cars.

Najboljši avtorji prog (Takahiro,GleNN,Surf na Veia,Dr4ch1R,TuomoH,HoLY_mAn,Imaginus,Falcon,Gazork0,MaZuffeR,Sampo,FenrirBR,LWi
ng,maxlaiena)

Z igro se dobi tudi editor prog, editor avtomobilov pa se dobi na http://www.isycomp.cz/generally/

Igra je dolga za disketo, sam pa imam razširjeno z vec avtomobili, atraktivnimi, najboljšimi in najlepšimi progami, slikami, filmi,...na 140Mb !

Kot vsaka igra ima tudi GeneRally, kar nekaj pomankljivosti:
- igra je primerna izrecno za 2 igralca ("prijateljsko" dirkanje)
- igra je puscavniska in ne vsebuje nobenih tekmovanj, nadgradenj trgovine,...skratka nic !
- igra ne podpira nobene vrste povezave preko(interneta, lokalne mreze)
- ozracje igre je izjemno odvisno od izbire proge in vozila (formula je seveda najprimernejsa !), namrec tako proge, kot vozila delajo z editor-ji in nekateri so v tem pravi mojstri, drugi pa komaj zacetniki in razlika je vsekakor ocitna.

Toliko o tej mali in zares navdušujoči igri ;-)[/img]

#2 ArYeS

RN Legenda

• Members
  • 10 291 objav
  • Kraj:V Pikslih

Objavljeno 01 februar 2004 - 16:10

lets see :D

#3 Un4go10

RN forum freak

• Members
  • 7 983 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:rodna gruda slovenska
  • Interesi:Slovenska zgodovina, zbirateljstvo, novinarstvo

Objavljeno 01 februar 2004 - 20:48

Če si sam spisal... :bravo:
Bom preizkusil, ko bom imel čas, niso pa mi všeč pomanljivosti, ki si jih naštel... :joj:

#4 Bitboy

Pomagač

• Members
  • 359 objav

Objavljeno 01 februar 2004 - 22:03

Sam sem napisal ja...he he he...ta me je pa spomnila, na čase osnovne šole !
Ne prav hud špil je...le nekoga moraš imeti, da se pomerita za istim PC-jem na eni tipkovnici.
Če hoče kdo mojo igro z naj naj bonbončki (avtočki, slikce, proge, filmčki,...), mu jo lahko zapečem na CD-jko in pošljem po pošti ;-)

#5 _nomis_

Mojster

• Members
  • 1 575 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 01 februar 2004 - 22:26

Ma dej preveč za brat ni časa. :silence:

#6 Bitboy

Pomagač

• Members
  • 359 objav

Objavljeno 02 februar 2004 - 14:58

_nomis_: To je Forum če ne veš :roll:

#7 ArYeS

RN Legenda

• Members
  • 10 291 objav
  • Kraj:V Pikslih

Objavljeno 02 februar 2004 - 20:59

v bistvu sem prebral le link :) :)

igra je ql, danes sva jo igrala s prijateljom 2 uri :D

#8 potaknjenec

nOObie

• Members
  • 2 objav

Objavljeno 14 december 2010 - 17:31

Se opravičujem, ker obujam 6 let staro temo.. :lol:

Ampak zdi se mi škoda, da tako malo ljudi pozna tako izvrstno igro. Sama igra je od 2004 ostala ista (verzija 1.05), ampak s(m)o igralci sami naredili dobesedno na tisoče novih prog, vozil, sound packov, barvnih palet in ogromno ostalih dodatkov. Trenutno aktualni forum - GRIF.

Igro pa lahko snamete tukaj in tukaj.

Zanima me, če je še kdo, ki igra to igro in morda celo izdeluje proge ali vozila? Dajte se vsi takšni javit. :D

Pripete priponke

• Pripeta slika: scrns.PNG

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov