Skoči na vsebino

IPB

excelstore

Odgovorov v temi: 20

#1 TechFreak!

Spammer

• Members
  • 3 243 objav
  • Kraj:Ulica Bratov Tatov št.: Ukradena

Objavljeno 28 februar 2004 - 20:53

Kupil sem zgoraj navedeni disk 60GB 7200rpm ker je bil cenovno zelo ugoden (moja napaka) in sem kasneje izvedel da imajo ti diski majhne probleme da jih računalnik včasih preprosto ne prepozna in to se mi je začelo dogajat.... kaj naj storim.... baje se da to napravo odpravt ampak nevem kako

#2 totek

Govorec

• Members
  • 2 651 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Prevalje
  • Interesi:Avtoakustika

Objavljeno 28 februar 2004 - 21:01

Jaz ti priporocam, da ce je se v garanciji, da ga vrnes tja kjer si ga kupil in ga zamenjas za kaj drugega z doplacilom magari.

#3 iskra001

Raziskovalec

• Members
  • 68 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 13:46

Pri diskih pa vendarle ni dobro varčevati ;-) Nesi nazaj in vzemi kaj bolj poznanega pa doplačaj tisto razliko -- ko boš imel na disku nekaj pomembnih datotek boš še kako vesel, če ti ne bo crknil!!

#4 TechFreak!

Spammer

• Members
  • 3 243 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 14:14

sej kolkr sm slišal ti diski ne crknejo kr tko.... imajo pa samo zgoraj omenjeno napako.... sm seže pogovarjal z dostimi ljudmi in vsi so rekli da imajo samo ta problem.... pa še to se ne zgodi ravn pogosto.... vrjetno poznate IBM diske... no to so IBM diski, ki jih prodaja excelstor.... in sedaj imam enak problemček kot prej z 13GB IBM-om... pač njihova zlo pogosta napaka... drugače so pa OK

#5 totek

Govorec

• Members
  • 2 651 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 14:28

Ja IBMovih diskov se na vlko izogibaj, ker so sami problemi z njimi. Sam dobim danes ali jutri Seagate 120GB ATA100 8MB in ga toplo priporocam, ker je dost hiter in zelo tih!

#6 borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13 210 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 04 marec 2004 - 14:52

Zgolj informantivno: IBM = HITACHI, da vas ne bo kaksen prodajalec nasral.

#7 Dvorjan

RN forum freak

• Members
  • 7 561 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 15:20

Mnja, zdaj so ze loceni.

Ce ti pise na disku HGST je to Hitachi, ce so pa drugacne oznake in teh ne najdes pa gre za IBM-ov disk - predvsem starejsi in manjsih kapacitet.

Novejse serije - 160, 200... GB pa so Hitachi-ji...
Sicer pa imam jaz kar pozitivno mnenje o Hitachijih - so spica konica.

IBM - to pa je malo mesano - predvsem kakih 40, 45-GB modelov se izogibaj.

Lp,

Dvorjan

#8 TechFreak!

Spammer

• Members
  • 3 243 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 18:03

mam 60GB in je IBM-ov ker ma iste nastavitve jumperjev.... nevem sej lahk da mi sam bios včasih ne prepozna diska, ker je blo prej enako z 13GB IBM-om

#9 Piko

Iznajdljivec

• Members
  • 954 objav
  • Kraj:Novo mesto
  • Interesi:Računalništvo & glasba

Objavljeno 04 marec 2004 - 18:08

Dej poiskusi (to je vsaj meni večkrat pomagalo) poiskati, če je kje slab stik: izklopi kable pa jih še enkrat not všteki

#10 TechFreak!

Spammer

• Members
  • 3 243 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 18:12

hm sm tutže kabl zamenjal... sam dal okroglega not... hm sam od takrat se mi še ni to zgodilo.... mogoč je pomagal

#11 borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13 210 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 19:20

Dvorjan pravi:

Mnja, zdaj so ze loceni.

Sm g00glov pa ne dog00glov.

Kje si to izvedel?

Ali niso se vedno 70/30?

#12 Dvorjan

RN forum freak

• Members
  • 7 561 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 19:44

Ne IBM je vse skupaj prodal Hitachiju par mesecev nazaj.
Tako da zdej novih IBM diskov ni sploh, samo se stare zaloge - tiste do 120 GB.

Lp,

Dvorjan

#13 borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13 210 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 19:51

Vsak dan kej novega zvem :D

Zdaj bodo po moje vse stare diske v ze sestavljene in polepljene racunalnike "podturil"

#14 gapy

Poročevalec

• Members
  • 578 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 19:55

NE, če gor ni napisano HGST še ne pomeni da je IBM! Imam WD(westrn digital) 80gb(7200rpm) disk in nima nobenih napak, razen to da je še kar glasen

#15 TechFreak!

Spammer

• Members
  • 3 243 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 20:11

najbolš je to da je ta exelstor zlo tih in tut počasn ni kej preveč... pa še ful pocen je... jim dam kr en velik +... in mislim da prej omenjene napake ni več

#16 borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13 210 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 20:30

gapy pravi:

NE, če gor ni napisano HGST še ne pomeni da je IBM! Imam WD(westrn digital) 80gb(7200rpm) disk in nima nobenih napak, razen to da je še kar glasen

Z Dvorjanom sva govorila ( a ne ekplicitno omenila ) diske serij Deskstar, TravelStar,... oz. diske, ki jih je "izdelovala" IBM-Hitachi koalicija.

Diske izdeluje se veliko drugih: Maxtor, Western digital, ...

#17 totek

Govorec

• Members
  • 2 651 objav

Objavljeno 04 marec 2004 - 20:51

gapy pravi:

Ce je WD kr glasen, je nekaj po moje z njim narobe. Kolko mam jaz z WDji izkusnje so zelo tihi diski. Drugace si pa dobro vse poste preberi, pa pol komentiraj ko bos tocno vedo o cem se govori.

#18 jernejk

Vajenec

• Members
  • 315 objav

Objavljeno 05 marec 2004 - 00:24

Ce verjamete al pa ne mam en tak Excelstore disk doma...iste karakteristike....ampak dela k urca jst sam gledam...kok hitr je disk...
k ga prklopm na ktero koli plato...dosega višje hitrosti branja podatkov iz diska kot podobni maxtorji na ata 133...nism mogu verjet...
uporabljam ga pa izključno za RACK...se pravi da ga nosim gor pa dol od enga do druzga....in še nikol se mi ni zgodilo da ga nebi zaznalo...je pa seveda vazno...kako ma racunalnik vezano rack enoto in kako je jumper postavljen...to se pa popolnoma strinjam :D)

lp

#19 TechFreak!

Spammer

• Members
  • 3 243 objav

Objavljeno 05 marec 2004 - 20:09

sm zvedo da če ga daš na cable select je vse OK

#20 kraljsimon

nOObie

• Members
  • 2 objav

Objavljeno 16 september 2011 - 11:26

lep pozdrav!!!

Jst mam pa en problemček, da mi je disk po kar nekaj letih preminul oziroma elektronika je šla.

Zdaj me pa zanima če je kdo pripravljen prodati, posodit ali karkoli taisti disk, ker bi pa rad rešil podatke.

lahko mi odgovorite na ps

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov