Skoči na vsebino

IPB

Slika

Hlajenje prenosnikov

Odgovorov v temi: 10

#1 Vitez7

Vitez7

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 10 maj 2006 - 18:13

Pozdravljeni.

Zanima me, kako si vi hladite svoje prenosnike. Jaz si kupujem prenosnik, a največji minus dajem ravno nekvaliteti hlajenja prenosnikov. Zanima me, kako in na kakšne temperature se jih da ohladiti.Videl sem neke bakrene hladilnike za proc in mislim da plato v prenosniku. Kako je s tem? Jaz nameravam kupiti ACER Travel Mate 2413NLMi+ C-M 370 (512mb ram). Morda ima kdo celo izkušnje z njim ali kakšnim podobnim prenosnikom. Hvala za odgovore.

AleX

#2 thomas1

thomas1

Iznajdljivec

• Members
  • 942 objav

Objavljeno 10 maj 2006 - 18:40

Glede hlajenja si lahko pomagaš s čim takšnim
http://www.vt-racuna...izdelek=CPC1160

#3 scarab79

scarab79

RN Legenda

• Members
  • 36 458 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Solkan (Nova Gorica za laike)
  • Interesi:Software (predvsem Freeware, OS) in hardware

Objavljeno 10 maj 2006 - 18:47

Vitez7, vse kar ti priporocam je, da poskrbis za dobro zracenje okoli prenosnika (da ga postavis na gldke ravne povrsine...daec od prtov ali celo odej). Ce to ne bo dovolj, si potem omisli, kar ti je svetoval thomas1, oz. kaksen drug model na https://www.cool-pc....i...prod&cat=13

Glede posegov v notranjost: odsvetujem, ker izgubis garancijo. Proizvajalec, pa je ze poskrbel za ustrezno hlajenje. Ti poskrbi le, da so reze ciste (kaksen dober sesalec dela cudeze)! :ok:

#4 MiranRaj

MiranRaj

Pomagač

• Members
  • 391 objav
  • Kraj:ob letaliscu SKOKE-MB
  • Interesi:Letalstvo

Objavljeno 11 maj 2006 - 12:48

oz. kaksen drug model na https://www.cool-pc....i...prod&cat=13

Glede posegov v notranjost: odsvetujem, ker izgubis garancijo. Proizvajalec, pa je ze poskrbel za ustrezno hlajenje. Ti poskrbi le, da so reze ciste (kaksen dober sesalec dela cudeze)! :ok:

Tega pa ne razumem kako bi s temi ventilatorji hladil, kaj niso ti za vgradnjo. Potreboval bi kaksnega, ki bi se postavil pred obstojeco rezo in bil predvsem bolj tih. Kajti ti ki jih imajo tron note so glasni, prevece glasni bi lahko rekel.

#5 Vitez7

Vitez7

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 11 maj 2006 - 16:33

Vem da Tron Note ni ne vem kaj, tudi Acer ni to to (sam prisegam na HP prenosnike), a ker sem finančno omejen bo že bolje kot pa Tron Note. Verjetno si bom res omislil nekaj takšnega, kot mi je svetoval thomas1. Hvala :thumbsup:

#6 Yamaha2005

Yamaha2005

Gospod s kravato

• Members
  • 1 016 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 11 maj 2006 - 16:44

Vitez7, res je tako kot je scarab79 rekel, ne polagaj ga na razne prte, oddeje itd. Imam tudi sam prenosnika in ga nič dodatno ne hladim. Pa tudi ventilatorji, ki so noter se malo kdaj oglasijo. Sicer pa priporočam ti HP in ne ACERja, ker ga ima moj stric in skos brnijo ventilatorji notri. Ga je dal tudi na servis a ni nič bolje.

#7 Mačoslav

Mačoslav

Vajenec

• Members
  • 253 objav
  • Kraj:Ljubljana
  • Interesi:računalniško vodeno vzdrževanje objektov

Objavljeno 11 maj 2006 - 18:30

Kakšne pa so kaj temperature vaših prenosnikov?
Moj TroNote ima konstantno 61 stopinj, ob antivirusnem pregledu zleze do 73 :joj:
Ali je tako visoka temperatura tudi vzrok za kratko dobo baterije (40 minut)?

EDIT: Merjeno z Everestom!

#8 Yamaha2005

Yamaha2005

Gospod s kravato

• Members
  • 1 016 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 11 maj 2006 - 19:58

Moj HP ima pa konstantno temperaturo 50 stopinj celzija. :ok:

Mačoslav, vrjetno ti nekateri programi delajo v ozadju. Malo poglej Task Manager.

#9 scarab79

scarab79

RN Legenda

• Members
  • 36 458 objav
  • Kraj:Solkan (Nova Gorica za laike)
  • Interesi:Software (predvsem Freeware, OS) in hardware

Objavljeno 11 maj 2006 - 22:51

Mačoslav, s cim si meril temperaturo in kje?

Moj Tron zdrzi dve uri wireless-a, tako da ne vem kaksne tezave imate vi. Pa tudi venti se komajda oglasajo.

Vitez7, da je HP bolje od Trona...mogoce v starih casih, ampak casi se spreminjajo. Vsaj po mojih izkusnjah, je HP dosti zadaj. Ce ze 'priznano' in bolj 'poceni' znamko, potem Dell. Najboljsa izbira pa so zame se vedno IBM in Toshiba.

#10 az3458

az3458

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 11 april 2012 - 13:29

jaz imam kar velke probleme imam Acer aspire 7733 in po 6 mescih delovanja imam kar manjše probleme z hlajenjem vrjetno je krivo ventilator ker ga nisem nič očistil drugače pa je lepo delal imam tudi hladilnik pod leptopom in imam tempereture okrog 65stopinj za CPU in 60 stopin za maticno plosčo. Par dni nazaj mi je procesor poskočil na 73stopin brez vzroka zato sem biv kar fajn sokiran in bom vrjetno nesel na servis da mi ga očistijo

#11 Murdoc

Murdoc

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 11 april 2012 - 17:06

Prvo probaj posodobit BIOS.
Potem pa ga očisti oz. nesi na servis.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov