Skoči na vsebino

IPB

Slika

Kakšen disk naj kupim?

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 314

#241 Amadeuss

Amadeuss

Pomagač

• Members
  • 360 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 23 februar 2009 - 10:33

Hm, kolikor sem jaz slišal o njem je ok. WD je pač že uveljavljen proizvajalec z izkušnjami, sicer se vmes vedno lahko najde kak ne-delujoč primerek, samo mislm, da je za kaj takega možnost pri WD še vedno dosti manjša kot denimo pri kakem Canyonu ali Trekstorju :smoke: Drugače so pa ok denimo tudi Toshibini, edina slabost je, da imajo spredaj nadležno močno modro LED-ico :)

#242 batista bomb

batista bomb

Igračar

• Members
  • 125 objav
  • Kraj:Beltinci

Objavljeno 24 februar 2009 - 11:29

Zanima me kateri 1Tb disk mi priporočate? Gledam tega http://www.demise.si...roducts_id/1526 in tega http://www.demise.si...roducts_id/1153. Kateri izmed teh treh je najboljši Caviar black, green ali blue?

#243 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1 638 objav

Objavljeno 24 februar 2009 - 12:39

batista bomb, Caviar black je narejen za hitro delo, boljši performance, blue je nekako za namizne računalnike, razmerje med hitrostjo in glasnostjo/hladnostjo, green pa je tišji (obrati se menjajo med 5400 in 7200, odvisno kaj počneš), hladnejši in varčnejši z električno energijo. Izberi, kar ti najbolj ustreza.

#244 Sauron

Sauron

Raziskovalec

• Members
  • 28 objav
  • Kraj:Mordor

Objavljeno 17 marec 2009 - 16:37

Moj 5 let star Maxtor (PATA) počasi odpoveduje, zato se odločam za nakup novega diska. Ker matična podpira SATA bom verjetno kupil SATA disk.

Mislil sem kupiti WD Caviar Blue 320GB SATA2. Ker imam nekoliko starejšo matično GA-8IPE1000 Pro3, ki sicer podpira SATA1, me zanima, če kdo ve, ali bo ta disk deloval na tej matični?

#245 ajudez

ajudez

Sufler

• Members
  • 185 objav

Objavljeno 17 marec 2009 - 16:51

batista bomb, Green diski naj bi sami sebe "ubili", ker imajo mislim, da intelli funkcijo, ki ves čas brska po disku in s tem zmanjšuje življensko dobo. Sicer naj bi se jo dalo izklopiti samo potem si na izgubi pri hitrosti... Najbolj se splača Black "FALS" disk o katerem razmišljam tudi sam, ker trenutno še ni na voljo Seagatov Barracuda serije 12 1TB disk v naši mali deželici vsaj kolikor je meni znano.

Sauron, Vsi SATA priklopi so združljivi za nazaj samo delujejo pa tako hitro kot najpočasnejši, tako, da na hitrosti ne dobiš nič. Če te zanima bom v kratkem prodal 200gb disk seagate sata 1, ki ga trenutno uporabljam sedaj za sistem, zaradi pomankanja prostora in bom nabavil večji disk. Če te zanima oz če bodo kakšne druge ponudbe se lahko zmenimo za prodajo. Disk pa je v odličnem stanju. Star pa naj bi bil kakšno leto računa nažalost še nisem našel, če bodo pa še kakšne ponudbe se bom pa še malo bolje potrudil, če ga rabiš.

#246 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Moderators
  • 1 706 objav
  • Kraj:Podklopca
  • Interesi:Računalništvo, fotografija...

Objavljeno 22 marec 2009 - 08:53

Namen imam kupiti 1 TB zunanji disk. Do nekje 130€. (raje manj) Katerega naj izberem. Sem že gledal v Momovrste, Big Bang, in so si vsi podobni.

#247 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 092 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 22 marec 2009 - 09:32

matejm1994, TUKAJ boš našel odgovor.

#248 jurč

jurč

Igračar

• Members
  • 133 objav

Objavljeno 23 marec 2009 - 20:38

Zdravo,

Ali mi priporočate nakup tega diska?
http://www.mimovrste...-8mb-usb-srebrn

ali bi raje to:
http://www.mimovrste...-crn-wdme1600te

Rabim pa zato, da si bom gor dal podatke, ki so mi pomembni in ga shranil v predal. Podatke želim imeti na varnem vsaj nekaj let.

Je to sploh pravi način?

#249 F3KO

F3KO

Sufler

• Members
  • 223 objav

Objavljeno 23 marec 2009 - 23:18

@jurč

če ne gre za večje podatke kot premore dvd (4,7gb ali 8,5gb), se ti bolj splača kupiti dvdje... pa če bojo spravljeni v škatli, brez da bodo doživljali kakšne fizične napore bo to to. :)

#250 aaaa13

aaaa13

Igračar

• Members
  • 110 objav

Objavljeno 31 marec 2009 - 14:06

Prenehal mi je delovati disk in zdej rabm nabavt novga.
Še nimam SATA priključkov in mam samo IDE.
Ali se mi splača nabavt SATA2 in pretvotnik iz IDE na SATA2 ali je boljš kar IDE DISK ker razmišljam ob nabavi kompa po komponentah čez kšni 2 leti?
Al tist povezovalnik kej "škode" naredi?

In kje se ga da nabavt? (sem iz bližine lj)
Al je pametno nabavt prek neta (razmišljam o takšni nabavi)?

Hvala!

#251 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 092 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 31 marec 2009 - 15:00

aaaa13, da bi kdo poročal o napakah po uporabi teh adapterjev še nisem zasledil. Na ceni (IDE vs. SATA) in hitrosti z uporabo adapterja ne boš pridobil. Boš pa očitno s tem, da ti po dveh letih ne bo potrebno kupovati novega diska z SATA 2 podporo. Računaj zraven, da boš rabil še nekje dobrih 10€ za adapter, če se odločiš za SATA verzijo. Kje pa boš ga kupil pa je pač tvoja odločitev. Jaz 90% računalniške opreme in druge elektronike kupujem preko spleta, ker je v večini primerov ceneje.

#252 jribic

jribic

Raziskovalec

• Members
  • 41 objav

Objavljeno 26 maj 2009 - 09:26

Pozdrav, ker mi zmankuje prostora na mojem starem disku, sem se odločil za nakup novega SATA II diska. Velikost 1TB ali 1,5 TB namembnost bo v glavni meri več ali manj shranjevanje podatkov (predvsem video vsebin) in pa seveda potem tudi branje (gledanje teh vsebin, kjer lahko pričakujem branje iz 4rih računalnikov hkrati, se pravi kakšen počasen disk ne pride v poštev)
Kaj priporočate ?

lp

#253 WebSpy

WebSpy

Sufler

• Members
  • 234 objav

Objavljeno 11 junij 2009 - 11:56

Jaz bom kar tukaj navedel moje vprašanje, in sicer imam starejši računalnik, kateri več ni v rabi. Zanima me ali bi si lahko kako pomagal s tem diskom od računalnika, da bi ga prestavil na drugi računalnik, kot kakšen usb? Gre se za to, da bi imel več prostora. Ali je to možno brez kakršnih koli stroškov?

Hvala,
lp

#254 gggggg123

gggggg123

Pomagač

• Members
  • 442 objav
  • Interesi:PC in vse kar je povezano z njim

Objavljeno 11 junij 2009 - 17:57

Lahko vzameš zunanje ohišje(usb) pride 20-30e monteranje je zelo enostavno recimo http://www.mimovrste...php?cat_id=1080 ali pa ga vmontiraš v računalo cena 0 če maš pravi kabel.

Aja najbrž je čist običajne velikosti? Potem glej 3,5 velikosti.

#255 WebSpy

WebSpy

Sufler

• Members
  • 234 objav

Objavljeno 11 junij 2009 - 20:55

Lahko vzameš zunanje ohišje(usb) pride 20-30e monteranje je zelo enostavno recimo http://www.mimovrste...php?cat_id=1080 ali pa ga vmontiraš v računalo cena 0 če maš pravi kabel.

Aja najbrž je čist običajne velikosti? Potem glej 3,5 velikosti.

Hvala :)

lp

#256 Zasekamoz88

Zasekamoz88

nOObie

• Members
  • 18 objav

Objavljeno 16 junij 2009 - 16:34

Nameravam kupiti 1,5TB disk in me zanima, če si kdo od vas lasti katerega od teh dveh in lahko pove svoje mnenje. Prav tako pa me zanima kateri od teh dveh je boljši? Ali priporočate od Seagate ali WD?

http://www.agt.si/ra...32mb-sata2.html
http://www.agt.si/ra...ads-1500gb.html

Če veste za kateri drug boljši oziroma cenejši 1,5TB disk kar na dan z besedo vsaka pomoč je dobrodošla.

#257 Amadeuss

Amadeuss

Pomagač

• Members
  • 360 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 17 junij 2009 - 13:14

Če ti je pomembno da je disk tih, se ne greje pretirano in ima nizko porabo energije ter dolgo pričakovano življensko dobo potlej WD-ja :) Če bi pa rad za sprejemljivo ceno hiter, a malo bolj glasen in vroč disk pa kakega WD-ja iz serije "black". Za Seagate ne vem, slišati je bilo o nekih težavah z zadnjimi modeli tako, da bi se jim jaz raje še nekaj časa izogibal. Drugače pa sam prisegam na Samsunge :whistle:

#258 sennheiser

sennheiser

Poročevalec

• Members
  • 612 objav
  • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 01 julij 2009 - 19:08

Ker mi disk očitno počasi "umira" gledam za nakup novega. Zanima me vaše mnenje, katerega kupiti za ceno max 100€, manj je bolje ;). Gledam pa to, da ima cache 32 MB in sata2 priklop. Gledal sem wd-je večinoma. Kakšen drug predlog?

#259 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4 638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 01 julij 2009 - 20:24

Kako pa izgleda to "počasno umiranje"? ;)
Sicer je izbira do 100€ velika in če se boš odločil za Samsung, Hitachi, Seagate ali WD, ne boš storil nič narobe.Svoje čase sem že večkrat o tem pisal in še vedno velja, da so po performansah enkrat eni spredaj, drugič spet drugi.Glede zanesljivosti pa do sedaj ni bilo kaj slabega slišati o Samsungu.Mislim, da je njihov 750Gb disk trenutno morda optimalen nakup do 100€.
Sicer pa bodo klasični diski itak počasi odmirali na račun SSD-jev.Še kaki 2 leti, pa bo!

#260 sennheiser

sennheiser

Poročevalec

• Members
  • 612 objav
  • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 01 julij 2009 - 20:51

Kako pa izgleda to "počasno umiranje"? ;)
Sicer je izbira do 100€ velika in če se boš odločil za Samsung, Hitachi, Seagate ali WD, ne boš storil nič narobe.Svoje čase sem že večkrat o tem pisal in še vedno velja, da so po performansah enkrat eni spredaj, drugič spet drugi.Glede zanesljivosti pa do sedaj ni bilo kaj slabega slišati o Samsungu.Mislim, da je njihov 750Gb disk trenutno morda optimalen nakup do 100€.
Sicer pa bodo klasični diski itak počasi odmirali na račun SSD-jev.Še kaki 2 leti, pa bo!

Nekako tako, da tudi po formatiranju računalnik s tem diskom dela počasi in na trenutke zamrzuje. Po testih kolikor sem gledal je caviar black pa samsungov F1 nekak primerljiva zadeva. Sicer z WD mam do sedaj dobre izkušnje zato nekako tudi bi ostal na njem. Bo za premislit, ssd je pa trenutno še vedno predraga stvar.

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov