nove zlorabe bančnih kartic!
Objavljeno 03 julij 2007 - 20:45
Res je zgražanja vredno, da sta ti dve državi brez posebnih omejitev v EU, ena Hrvaška, ki je po večini meril svetlobna leta pred njima, pa še mora čakati! :nene:
Objavljeno 03 julij 2007 - 20:55
Večinoma hodim v trgovino z očetovo kartico, pa se vedno spozabim in sebe podpišem. Pa nikoli ni nič. Meni vrne kartico, šele nato se podpišem in tako nikoli nihče ne preverja.
Za te zlorabe kartic se sploh ne čudim.
Objavljeno 04 julij 2007 - 14:51
Glavni maherji, ki vgrajujejo čitalce v terminale, so Romuni!Š e ko niso bili v EU, so imeli ponekod na zahodu z njimi obupne probleme zaradi kriminalitete(predvsem z njihovimi Cigani, ki pa jih je vsaj 5 mio!).No, sedaj se lahko dejansko prosto sprehajajo po vsej EU!
Objavljeno 11 marec 2012 - 15:20
Opravijo to kar na banki? Sicer pa koliko dni je potrebnih?
Zdi se mi, da je prodajalec v trgovini v tujini, kjer sem plačevala, videl moj pin, med tipkanjem le-tega.
Je možno, da preko računa, ki ga je izdal, in pina, če je videl, izrablja mojo kartico za plačila preko interneta?
Hvala.
Objavljeno 12 marec 2012 - 09:15
Objavljeno 12 marec 2012 - 20:57
No, odvisno katero kartico imaš.. Če imaš naprimer VISO, potem je dovolj TRR in 3mestna številka ki je zadaj na kartici, še tvojega PINa ne rabi... Ampak mislim da je tako slaba v zaščiti samo VISA... Drugače pa PIN lahko menjaš na bankomatu in mislim da se ti spremeni takoj. Če kaj stane pa ne vem.
Čakaj, in kako lahko kar tako zlorabijo kartico, če vedo TRR in tisto številko?
Objavljeno 12 marec 2012 - 21:27
Imam Activa Master Card. Potem je v redu?
Da
No, odvisno katero kartico imaš.. Če imaš naprimer VISO, potem je dovolj TRR in 3mestna številka ki je zadaj na kartici, še tvojega PINa ne rabi... Ampak mislim da je tako slaba v zaščiti samo VISA... Drugače pa PIN lahko menjaš na bankomatu in mislim da se ti spremeni takoj. Če kaj stane pa ne vem.
Čakaj, in kako lahko kar tako zlorabijo kartico, če vedo TRR in tisto številko?
Enostavno! Poskusi karkoli plačati na spletu z Viso - potrebuješ TRR in tiste tri številke ki so na kartici zadaj, po PIN-u te ne bo vprašal nihče...
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov