Varnost V Prometu!?
Objavljeno 18 junij 2010 - 14:26
Danes se pripeljem izza nepreglednega ovinka, kjer me pričakajo cestni delavci s tovornjakom na sredini ceste...ljudje božji ste še slišali za kakšne table v stilu "delo na cesti" ...?! Seveda so...le da so jo mojstri postavili 1m pred tovornjak pred katerim sta stala celo dva tipa, naslonjena na njihove lopate. Ne upam pomislit, da bi malo hitreje pripeljal, ker bi oba notri v polovico tovornjaka potisnil ...
No, se čez pol ure nazaj peljem po isti cesti, so stali en ovinek višje, sedaj tovornjak na desni strani (mojem pasu) in nikjer nobenega, da bi malo gledal če je prosto, da jih lahko obvozim ... ah...
Potem sem bil priča še enemu prehitevanju v škarjice, kjer je šlo za milimetre in seveda še standardna vožnja čisto za ritjo, ki sem se ga znebil tako, da sem mu pač iz 90kmh zmanjšal na 50 in potem ko je videl zakaj se gre se je končno malo umaknil ...
Objavljeno 19 junij 2010 - 13:21
Objavljeno 21 junij 2010 - 08:49
Skrb pri vsem skupaj je namreč, da bi oba začela bremzat in se tipček nebi imel kam umaknit... V glavnem se za razliko od večine, ker jim udari po egu, najbolje počutim, ko me prehiteva nekdo z nekim hudim strojem za 100k€ +++, ker vem, da me bo zlahka prehitel in ne bo mutil in me spravljal v nevarnost s svojim početjem, ampak bo mimogrede zletel mimo.
Objavljeno 21 junij 2010 - 08:54
Mene pa najbolj moti, kot imajo tovornjaki za seboj dooolge kolone, pred seboj po ovinkasta cesta. Prehiteti ne moreš, pa se počasi "cjazi" za njim. In ne da se umakne, ne, kje pa. To mi gre na živce. In potem še ob najmanjši ravnini, tisti ki je ta prvi za njim, se ponavadi loti prehitevat. Jaz samo mižim...
Objavljeno 21 junij 2010 - 23:24
Selines, točno.
Mene pa najbolj moti, kot imajo tovornjaki za seboj dooolge kolone, pred seboj po ovinkasta cesta. Prehiteti ne moreš, pa se počasi "cjazi" za njim. In ne da se umakne, ne, kje pa. To mi gre na živce. In potem še ob najmanjši ravnini, tisti ki je ta prvi za njim, se ponavadi loti prehitevat. Jaz samo mižim...
Ja vsi, ki ne vozimo tovornjakov tako mislimo... kaj hudiča ne more se umaknit itd. Sam ne vem mislim da je to nefer do voznikov tovornih vozil itd. ker oni ko vozijo so na šihtu... In če človek se postavi v kožo tovornjakara, sploh če kakšnega pozna... hitro spremeni mnenje. Njim se gre tudi za minute da bodo pravi čas parkirali sploh v zadnem času, ko so tahografi elektronski, kjer se vidi vsak prekršek. Sam sem spremenil mnenje ko sem šel ene 2x na furo z voznikom šleprja. Zakaj v en hrib cijazi tovornjak v nedogled in ga ne umakne? Zato ker s tem naredi še večje "sranje" ker izgubi vs moment. Prazn tovornjak ja je prav da se umakne, ker pride nazaj na isto hitrost lahko. Tovornjak - šlepar naložen z 9 avtomobili se pa zgodba drugače obrne. To je recimo od 10-20 ton tovora + lastna teža. Povprečno majo pa tovornjaki v sloveniji tam okoli 420konjev. Če kdo pozna priključek križišče v Ločni. Če stoji poun tovornjak v križišču in gre od revoza naprej proti krožišču itd. Na vrhu hriba doseže cca 40km/h. Tovornjakari pa niso plačani po urah ampak po prometu.
Za uporabnika ki je par strani nazaj pisal kakšne kazni itd. bi dal. Zbudi se pa se postavi na realna tla. Ni voznika, ki nebi prekršil kakšne stvari. Ne obsojam nobenga, ki pije alkohol ampak obsojam tiste, ki grejo vozit ko so popili nekaj alkohola (ne mislim na 2 deci vina pri kosilu itd). Realno po večini slovenskih cest itak ne morš vozit več kot je omejitev (če se želiš voziti udobno). Če pa sam človek nima "jajc" prtisnt tam kjer je varno, ko ni prometa je pa njegov problem. Tudi to mislim da je obvezn del, da vidiš kako se avto obnaša pri višji hitrosti v primeru ko pa bi bilo potrebno pohodit plin do konca in niti pod razno se ustavit. Radarji naj bodo sam to ni nič drugega kot filanje državne blagajne. Kaj ti nuca radar na avtocesti, kjer bi lahko brez problema ko je suho imeli omejitev več kot 130km/h, če ga pa v naseljih in po conah 30km/h ni videt? Naj radarje se postavlja tam kjer so potrebni. Sam vozim po omejitvah v naseljih, ker nikol ne veš kje ti bo otrok prletu na cesto... avtocesta pa tudi 200 prtisnem če ni nobenega zravn pa ravnina. Zakaj pa nebi?? Dirkališče? Hm zakaj že neumnost? Država če bi kaserala 10€ na dan za uporabo se bi ji strošek izgradnje povrnil v 4ih letih nazaj. In ja manj bi bilo nesreč zaradi hitrosti. Zaradi alkohola in drugih nesreč pa nažalost dirkališče nič ne pomaga. Lahko je pametovat pa ne vem kaj se jezit zakaj drugi ne to pa ono. Pač ne pravila so tudi zato da se kršijo čeprav ni to ok. 50 ur za narediti izpit? Pa že trenutno stanje ko je potrebnih 25 ur nanese hitro proti 1000€... 50 ur je nepotrebno filanje denarja državi in nepotrebni izpusti co2 in drugih plinov v ozračje. Če si antitalent za vozit mej 100 ur da se boš naučil. Če pa znaš se znajdeš v položaju voznika mislim da je pa tudi 10 ur dost. Ko pa črto potegnemo neglede na to kaj je bilo rečeno in kaj še bo rečeno.... sm pa sam mnenja da avtošola drugo kot da te uvede v sam proces vožnje in med druge voznike ne naredi nič drugega... Zakaj le? Vrjetno 18 letnik ne bo jemal za zgled vožnjo inštruktorja itd. ampak očeta/mame... pri sebi vidim, kako je in še pri komu. Tako kot vozijo starši tako bo vozil otrok in nič drugače. Če tastar nori vsepovsod bo tudi otrok 100% in to je problem začetna vzgoja že od malega. Avtošola, država, kazni, karkoli drugega te vzgoje ne more spremeniti.
Objavljeno 22 junij 2010 - 08:03
Predvsem se ne strinjam z tem da će "stari" nori, bo mulc tudi norel.
Jaz sem živi primer(živel samo z mamo), mama vozila kot pač vozijo mame, počasi, nikoli čez omejitev, kjer je 90, še včasih niti 90 števec ne pokaže. V križišču, tudi če je avto oddaljen 200m, ga raje počaka itd. Medtem ko jaz sem čist druga zgodba. Vozim prehitro. Priznam. Vendar tam kjer se da, po mestih/vaseh, sploh pri šolah, še včasih malenkost počasneje, sploh ko je taki čas ko otročjad gre iz šole ali v njo.
Če je avto 20m do križišča, potegnem ven itd.
Drugo kar je, avtocesta.
130km/h je čist fletna hitrost. Predstavljaj si kaj bi bilo če bi vsi vozili 200km/h?
Dejstvo je da pri taki hitrosti moraš biti že pošteno zbran da lahko preceniš dogodke pred in za sabo in potem se začnejo nesreče. Tudi pri 130km/h se pojavljajo, sploh kaj ljudje delamo napako, ko si celi zmozgan, se pelješ iz službe, a po gasu pa tiščiš, nisi več zbran, morda ne več toliko pozoren in kajpak hitro se pripeti kaj kar ne bi rad.
Dovolj je omejitev 130km/h, saj je kljub tej omejitvi dovolj nas "norcev" ki včasih po avtocesti pohodimo gas in števec kaj kmalu pokaže 160,170,180,...
Sploh dober primer, zakaj je ta prekmurska avtocesta omejena na 110. Ker je možnsot nesreče pri 130 bistveno večja kot pri 110 in ni problem potem sama nesreča, na tej avtocesti je večji problem potem kako reševalci(rdeči križ, gasilci, policija) lahko pridejo do kraja nesreče(ker ni odstavnega pasu).
Objavljeno 22 junij 2010 - 08:16
xfirestorm: Ponavadi je tako, da če starš nori, nori tudi otrok. ni pa nujno. Sploh če ima že na začetku otrok kakšen dober avto. Se pa strinjam s tabo, da je na avtocesti 130 km/h več kot dovolj. Če pa misliš, da boš zamudil, ja, zakaj pa nisi šel prej na pot.
Objavljeno 22 junij 2010 - 09:06
Objavljeno 22 junij 2010 - 09:34
Počnem pa z avtom katerega seveda poznam in vem da imam to možnost pospešit v krajšem času. Pa mogoče je 20m malo pretirano.
Objavljeno 22 junij 2010 - 20:55
Pri tem je še hec, da se bom v Nemčiji manj nerviral, ker so tam med drugim vozniki ukapirali, da je levi pas prehitevalni.
Divjaki so eni čisto drugi vozniki:tisti, ki prehitevajo po pločnikih(!), vozijo skozi rdečo, zavijajo v levo brez smerokazov, prehitevajo v križišča, telefonirajo in zraven še čik vlečejo in počnejo podobne blesarije!
Kot vse ostalo v Sloveniji gre tudi kultura vožnje vse bolj rakom žvižgat!
Objavljeno 24 junij 2010 - 17:57
Kar se pa tiče Nemčije -> tam se zelo malo ljudi vozi čez 150kmh. Bolj kot ne se vsi vozijo normalno, če bi pa pri nas imeli takšen sistem se jih pa prvi dan pobije 10% ... (:
Objavljeno 25 junij 2010 - 19:02
Na avtocestah je res katastrofa, da voznikov očitno že v avto šolah ne naučijo, da je levi pas prehitevalni, ne pa vozni!Ampak o tem smo tudi že tu razpravljali in ni jih malo, ki vožnjo po levi skušajo zagovarjat(oziroma se kar sami izgovarjajo).Smo že prišli do tega, da je za številne glavni prekrškar tisti, ki so mu po kilometrih vožnje v koloni, ki se brez veze cijazi po prehitevalnem pasu, popustili živci in se je zapeljal mimo po voznem pasu, ne pa tisti, ki blokirajo prehitevalni pas!Za skočit iz kože!
V avto šolah pa očitno tudi ne učijo razvrščanja v kolone, niti ne tega, da se moraš v križišču držati svojega voznega pasa.Teh dveh stvari pri nas ne obvlada niti 20% voznikov!
Vmes je tudi smerokaze očitno opustila že kar večina!
Objavljeno 28 junij 2010 - 23:20
Je bilo jasno takrat in je jasno sedaj. In je "špikanje" odveč, ampak v duhu: kot sem že takrat izjavil, ob vseh prevoženih kilometrih, nebi pričakoval, da bi iskal izgovor za tak prekršek.
Objavljeno 28 junij 2010 - 23:35
Bolje 2 kot nobeden. Morda, bi lahko bil prav drugi usoden, če nebi bilo nalepke, nikoli se ne ve.Striktno zaradi takih idiotov, no in na pobudo moje drage, imam (sicer mi gredo na živce) zadaj nalepko, ki opozarja na otroka v avtomobilu.. Ampak dobro, mogoče je tipček nepismen. Glede na obnašanje na cesti, se niti nebi čudil.
Jaz sem mel to nalepko in sem jo po ca. treh mescih vzel dol, ker mogoče jo upoštevata dva izmed desetih.
Odstranitev take nalepke je bil pravi nesmisel oz...! (thumb down)
Objavljeno 29 junij 2010 - 10:15
Objavljeno 29 junij 2010 - 12:28
Vsak dan se vozim skozi isto krožišče, ki je premalo da bi imelo dva pasova (Velenje), a ga vseeno ima. Rezultat je to, da ljudje direkt iz notranjega pasu zapeljejo na izvoz, kar pa zna biti boleče.....
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov