Skoči na vsebino

IPB

Slika

Varnost V Prometu!?

Odgovorov v temi: 615

#601 snajper_SLO

snajper_SLO

Poročevalec

• Members
  • 732 objav

Objavljeno 28 november 2010 - 00:05

Mene najbolj moti to, da če nekdo vozi hitreje bo tisti za njim vozil prav tako hitreje in tako dalje!

#602 ticm

ticm

Gospod s kravato

• Members
  • 1 023 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Laško

Objavljeno 28 november 2010 - 00:08

Kakor sem slišal, so se ljudje peljali 100km/h, kar naenkrat pa se pojavi kot stena tale sneg pred njimi.

Seveda pa ne moremo iti mimo "dobro, da ne rečem odlično pripravljenih" delavcev za pluženje snega... če bi bili tam in uredili ceste bi bilo tudi manj nesreč.
Se bo pa našel nekdo, ki bo rekel: "saj so bili, pa so naleteli na cestne zastoje"... seveda... imajo pa kamere in verjetno boljšo vremensko postajo kot jaz in vedo za razmere, zato bi lahko šli na cesto prej, ne pa potem letet na kolono, ko je že vse v zastoju in nesrečah.

#603 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 092 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 28 november 2010 - 08:17

Če gre za zadnji zastoj na primorski cesti je kriva država, ki je spremenila pravila samoizločanja tovornih vozil, ker v teh težkih časih za tovorna vozila ne more zagotoviti dovolj parkirnih površin. Glavno je, da imamo avtocestni križ in da gre promet skozi našo državo, ni pa glavna varnost v tem primeru.

Če gre za včerašnjo nesrečo, pa še ni uradnega vzroka zakaj je do nje prišlo, je pa predstavnik Policije namignil, da bi naj bila kriva megla.

Problem vsega skupaj je pa, da se vedno kaže prst na drugega in nihče ne prevzame odgovornosti v tem primeru.

#604 sennheiser

sennheiser

Poročevalec

• Members
  • 612 objav
  • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 29 november 2010 - 11:01

Medicius če misliš na to, da je problem da nihče ne prevzame odgovornosti v primeru nesreče na dolenjki in s tem misliš na dars itd. se motiš. Ne vem sicer za ostale... ampak imaš folk, ki se zna pelat po avtocesti in folk ki cinca pa gre 70 max. Sj ne rečm če je res tako huda megla bila bi tudi sam spustil hitrost. Sam problem je v tem k se eni tako ustrašijo da se dobesedno ustavijo. In potem imaš ta rezultat. Me pa zanima, kaj bi rekl kdo je kriv poleg tistega, ki je bil dobesedno prvi v vrsti. Nazadnje bo tazadn kriu, ker bodo vsi rekl da se niso v vozilo pred sabo zadel, dokler ni njih nekdo drug zadel. Nažalost izredne razmere so izredne razmere. Sem pa mnenja, da v primeru, da bi se vozilo normalno tako kot treba nebi do tega prišlo (se pravi da se nebi vozilo 30 recimo v taki situaciji). Nebi bilo niti poškodovanih niti mrtvih, če nebi folk vn rinu. 2 ženski, domnevam da sta bile med prvimi tam in so skočile vn... Tudi na poročilih, je udeleženka rekla, da je že bla tik pred tem da bo stopila vn pa je začelo pokat... Ja ne vem sam nebi vn stopu, če neb vidu ali je varno ali ne. Tudi vrjetno nebi takoj ko bi prvi vame poču... sam ok ko je panika je panika. Sožalje vsem svojcem.

Za primorsko... hja lahko je govort da je država kriva. Sj ne rečem da ni. V prvi vrsti so načrtovalci avtocest - predvsem mest za parkiranje tovornjakov v takih primerih, pa taka mesta bi tudi tako bila polna, saj tist, katerega lovijo minute, da mora parkirat bo parkiral. Potem zimske gume... sj ne rečm gre tut z letnimi... sam kdo je mel pa ketne gor? Pomoje noben. Pravilno bi bilo izločit tovornjake še preden pride do takih zastojev. Ampak tega naši umetniki ne znajo ocent. Sam drago kaserat znajo.

#605 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 092 objav

Objavljeno 29 november 2010 - 13:58

sennheiser, površno si prebral moj prispevek. :D Torej za nesrečo ne krivim nobenega organa. Gre pač za človeški faktor.

#606 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5 065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 29 november 2010 - 14:02

Za Dolenjko ne more nihče prevzeti odgovornosti, zakaj kriva je narava oz. megla! Sem bil ravno tisti čas na cesti (ne na AC; spodnji, mogoče par km od nesreče) pa je bila megla res taka, da si avto opazil na 10m; da pa bi bile hitrosti, kot so na AC, pa ne moreš pod nobenim pogojem ustaviti, brez naleta; pa naj bo zavorni sistem, še ne vem kakšen! Žal, totalna tragedija, in sožalje svojcem, ampak cesta vedno pobere svoj davek! Kakorkoli obrnemo, se tega ne bomo rešili!

Eni pravijo, so peljali 100km/h, spet drugi 70km/h, omejitev 130km/h; spet policisti, niso prilagodili vožnje vremenskim razmeram,....: vsak ima po svoje prav/narobe, ampak ko naletiš na tako meglo, da ne govorim o tistih, ki so "naletavali" ti pomaga, le še sreča ali Bog, če verjameš vanj. Situacija je bila neizbežna in posledice so jasne in vidne. Pametovat, kaj, kdo, zakaj, kako,... je nesmiselno!

Me pa tole zanima; zakaj nihče ni toliko prahu dvigoval, ko se je ne malo stran zgodila nesreča, kjer so štiri matere zgorele v avtomobilu? Se pravi, 37 "je......" avtomobilov & nekaj življenj (in z njimi povezane družine, sorodniki,....)?!

#607 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 092 objav

Objavljeno 29 november 2010 - 17:41

Varnostna razdalja lahko reši življenje (VIR: www.rtvslo.si)

Objavljena slika

Varnostna razdalja nam daje možnost, da preprečimo nalet vozila za nami, pravi France Kmetič iz AMZS-ja. Sicer pa je treba razmeram na cesti vedno prilagoditi tudi hitrost.

Prekratke varnostne razdalje so na splošno problematična stvar na naših cestah. Ko se zgodijo taki izjemni dogodki, zmanjka prostora za vse. Če bi imeli vsi primerno varnostno razdaljo, bi lažje ukrepali.

#608 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5 065 objav

Objavljeno 29 november 2010 - 19:55

Medicius se popolnoma strinjam, vendar če vzameva primer Dolenjke, kjer je naenkrat prišel "plaz" megle se ni in ni dalo, prilagoditi vožnje trenutnim vremenskim razmeram, kaj šele pravilom! Dostikrat, ko sem na poti, se tudi meni zgodi oz. pridem, v tak pas megle in takrat; roko na srce je popolna prometna "ruleta"! To so nepredvidljive "stvari" oz. narava, kjer žal, človeški faktor nima moči!

#609 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 092 objav

Objavljeno 04 december 2010 - 12:55

Prometna nesreča s smrtnim izidom (VIR: www.policija.si)
Gospa je preminula na naši urgenci. :D Sožalje svojcem.

Izpostavil pa bi naslednje:

na poledenelem in neposipanem vozišču

Cel dan niso utegnili posipati precej prometne ceste!

Kot drugo, pa je problem tudi v tem, da zaradi večje količine snega na in ob cesti slabo vozniki ocenijo pot in širino svojega voznega pasu. Tako naredijo vozniki "svoje" pasove, ki včasih peljejo čez bankine ali na nasprotni vozni pas. Eden takih primerov je vsakič, ko zapade večja količina snega med M.S. in Rakičanom v blagem desnem ovinku ob MOL črpalki. Zvečer sem se peljal v službo in če bi se držal poti drugih (po kolesnicah), bi peljal ravno preko bankine in bi me lahko zaneslo. Teh, kot tudi primerov kjer se kolesnice obeh voznih pasov srečajo, pa je več in bi me glava bolela, če bi jih našteval.

#610 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5 065 objav

Objavljeno 14 december 2010 - 14:21

Zapeljal čez neprekinjeno črto
Objavljena slika

#611 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 092 objav

Objavljeno 08 februar 2011 - 15:55

Vsem se lahko zgodi.... ni izjem!
http://www.youtube.c...p?v=Z2mf8DtWWd8

Torej s pametjo za volan.

#612 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Kraj:MB

Objavljeno 09 februar 2011 - 03:12

Kolikor sem slišal (par mescev nazaj) je sedaj z izpitom za avto tečaj varne vožnje obvezen? Je to res?

Mislite da bi/bo tole spremenilo situacijo na bolje?

#613 MIHAc27

MIHAc27

Pomagač

• Members
  • 476 objav
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 09 februar 2011 - 09:26

Sem bil na tečaju.... definitivno zanimiva izkušnja, vendar ne bo veliko spremenila. Sam sem odnesel le to, kako veliko vlogo igra ABS (naslednji avto definitivno ne bo brez) in kako je treba pazit na vsak extra kmh v slabih razmerah.
Zdi se mi da vozim več ali manj enako kot prej. Mularija, ki ji je tole obvezno bo pomoje odnesla še manj.

#614 Nejc

Nejc

Iznajdljivec

• Moderators
  • 876 objav
  • Kraj:Krško

Objavljeno 09 februar 2011 - 23:50

Po novem je varna vožnja ob izpitu obvezna... pač čas maš dokler si mlad voznik, če hočeš da ti izpit podaljšajo... plus 2x vožnjo odličnosti...

#615 Matej

Matej

Pomagač

• Members
  • 454 objav

Objavljeno 10 februar 2011 - 01:12

Miha a lahka na tem tečaju dejansko padeš ali kako je narejeno? Ker kolikor je meni prišlo na uho naj bi bilo narejeno tako, da to naredi vsak, četudi ne zna nič pokazat na poligonu .... ?!

#616 MIHAc27

MIHAc27

Pomagač

• Members
  • 476 objav
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 10 februar 2011 - 09:21

Ne moreš past. Razen če se ti sfuzla in začneš dirkat po poligonu in ne ubogaš navodil.
V bistvu tukaj te seznanijo z raznimi nevarnostmi in kako reagirati na cesti.. npr če te začne zanašati v ovinku, če ti odnese zadek, če se je potrebno izogniti oviri+bremzat, pa ustavljanje na mešani podlagi (leva guma na asfaltu, desna na ledu) ter držanje varnostne razdalje. Najprej je itak urca teorije.

Vsako vajo se ponovi večkrat, pri različnih hitrostih (od 40 do 60kmh). Traja cel dan ampak hitro mine. Kar prehitro. Bi z veseljem kako vajo še večkrat ponovil.

Tko bom rekel. Tečaj je definitivno zanimiv in priporočam vsakemu. Ampak mislim da je cena še vedno po 150€ na osebo kar je pa kar drago. Za nekaj kar je obvezno.. definitivno preveč.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov