Varnost V Prometu!?
Objavljeno 28 november 2010 - 00:08
Seveda pa ne moremo iti mimo "dobro, da ne rečem odlično pripravljenih" delavcev za pluženje snega... če bi bili tam in uredili ceste bi bilo tudi manj nesreč.
Se bo pa našel nekdo, ki bo rekel: "saj so bili, pa so naleteli na cestne zastoje"... seveda... imajo pa kamere in verjetno boljšo vremensko postajo kot jaz in vedo za razmere, zato bi lahko šli na cesto prej, ne pa potem letet na kolono, ko je že vse v zastoju in nesrečah.
Objavljeno 28 november 2010 - 08:17
Če gre za včerašnjo nesrečo, pa še ni uradnega vzroka zakaj je do nje prišlo, je pa predstavnik Policije namignil, da bi naj bila kriva megla.
Problem vsega skupaj je pa, da se vedno kaže prst na drugega in nihče ne prevzame odgovornosti v tem primeru.
Objavljeno 29 november 2010 - 11:01
Za primorsko... hja lahko je govort da je država kriva. Sj ne rečem da ni. V prvi vrsti so načrtovalci avtocest - predvsem mest za parkiranje tovornjakov v takih primerih, pa taka mesta bi tudi tako bila polna, saj tist, katerega lovijo minute, da mora parkirat bo parkiral. Potem zimske gume... sj ne rečm gre tut z letnimi... sam kdo je mel pa ketne gor? Pomoje noben. Pravilno bi bilo izločit tovornjake še preden pride do takih zastojev. Ampak tega naši umetniki ne znajo ocent. Sam drago kaserat znajo.
Objavljeno 29 november 2010 - 14:02
Eni pravijo, so peljali 100km/h, spet drugi 70km/h, omejitev 130km/h; spet policisti, niso prilagodili vožnje vremenskim razmeram,....: vsak ima po svoje prav/narobe, ampak ko naletiš na tako meglo, da ne govorim o tistih, ki so "naletavali" ti pomaga, le še sreča ali Bog, če verjameš vanj. Situacija je bila neizbežna in posledice so jasne in vidne. Pametovat, kaj, kdo, zakaj, kako,... je nesmiselno!
Me pa tole zanima; zakaj nihče ni toliko prahu dvigoval, ko se je ne malo stran zgodila nesreča, kjer so štiri matere zgorele v avtomobilu? Se pravi, 37 "je......" avtomobilov & nekaj življenj (in z njimi povezane družine, sorodniki,....)?!
Objavljeno 29 november 2010 - 17:41

Varnostna razdalja nam daje možnost, da preprečimo nalet vozila za nami, pravi France Kmetič iz AMZS-ja. Sicer pa je treba razmeram na cesti vedno prilagoditi tudi hitrost.
Prekratke varnostne razdalje so na splošno problematična stvar na naših cestah. Ko se zgodijo taki izjemni dogodki, zmanjka prostora za vse. Če bi imeli vsi primerno varnostno razdaljo, bi lažje ukrepali.
Objavljeno 29 november 2010 - 19:55
Objavljeno 04 december 2010 - 12:55
Gospa je preminula na naši urgenci.
Izpostavil pa bi naslednje:
Cel dan niso utegnili posipati precej prometne ceste!na poledenelem in neposipanem vozišču
Kot drugo, pa je problem tudi v tem, da zaradi večje količine snega na in ob cesti slabo vozniki ocenijo pot in širino svojega voznega pasu. Tako naredijo vozniki "svoje" pasove, ki včasih peljejo čez bankine ali na nasprotni vozni pas. Eden takih primerov je vsakič, ko zapade večja količina snega med M.S. in Rakičanom v blagem desnem ovinku ob MOL črpalki. Zvečer sem se peljal v službo in če bi se držal poti drugih (po kolesnicah), bi peljal ravno preko bankine in bi me lahko zaneslo. Teh, kot tudi primerov kjer se kolesnice obeh voznih pasov srečajo, pa je več in bi me glava bolela, če bi jih našteval.
Objavljeno 08 februar 2011 - 15:55
Objavljeno 09 februar 2011 - 09:26
Zdi se mi da vozim več ali manj enako kot prej. Mularija, ki ji je tole obvezno bo pomoje odnesla še manj.
Objavljeno 10 februar 2011 - 09:21
V bistvu tukaj te seznanijo z raznimi nevarnostmi in kako reagirati na cesti.. npr če te začne zanašati v ovinku, če ti odnese zadek, če se je potrebno izogniti oviri+bremzat, pa ustavljanje na mešani podlagi (leva guma na asfaltu, desna na ledu) ter držanje varnostne razdalje. Najprej je itak urca teorije.
Vsako vajo se ponovi večkrat, pri različnih hitrostih (od 40 do 60kmh). Traja cel dan ampak hitro mine. Kar prehitro. Bi z veseljem kako vajo še večkrat ponovil.
Tko bom rekel. Tečaj je definitivno zanimiv in priporočam vsakemu. Ampak mislim da je cena še vedno po 150€ na osebo kar je pa kar drago. Za nekaj kar je obvezno.. definitivno preveč.
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov