Skoči na vsebino

IPB

Slika

Plonkanje

Odgovorov v temi: 90

#1 MoOoG

MoOoG

Govorec

• Members
  • 2 028 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:LaLaLand

Objavljeno 23 april 2008 - 15:02

Veliko vas je ki še obiskujete srednje šole, osnovne šole in še naprej... -in seveda tudi ''švinglate'', če! Js pa sploh ne znam in me zanima kako vi to delate in lahko zaupate tudi kak zanimiv dogodek ki se vam je pri tem plonkanju zgodil....

npr. danes smo pisal ZGO pa pojma nism meu (no, sej za 2 bo 100%) pa sedim v klopi in pogledam desno vidim 2 sošolca k plonkata. Pogledam levo vidim sošolca k plonka pa še 2 sošolca k si odgovore menjata, pogledam nazaj vidim sošolca k gleda plonkce s telefona, pa spet pogledam naprej pa vidim spet 2 sošolca k plonkata.... - js sm mislu da bom znoru.... prfoks pa ni opazu nobenga.... CARJI .... morm povedat do 1. letnika še nikol nism plonkal :ok:

#2 Hydr@

Hydr@

Spammer

• Members
  • 3 112 objav
  • Kraj:Kras

Objavljeno 23 april 2008 - 15:10

Je tako težko dati si listek v žep in vsake toliko neopazno pogledat?

Ali pa daš plonk na kolena, v rokav, za kalkulator pri matiki...

#3 _orcahunter_

_orcahunter_

Raziskovalec

• Members
  • 36 objav

Objavljeno 23 april 2008 - 15:18

no ja das si ga pod test pa se zmente da vsake tk cajta kir poklice ucitlco da jo kej vprasa pa majo drugi cajt za švinglat. pa se en nacin je prekrižaž noge pa si das hlacnco malo bol gor pa si plonk listek zataknes za zokn :)

#4 MoOoG

MoOoG

Govorec

• Members
  • 2 028 objav

Objavljeno 23 april 2008 - 15:21

_orcahunter_, ta druga je kar dobra...
Hydr@, po moje mam preveč premislekov in se mi zdi da mi bo vedno žal, sej sm že mel plonkec pr sebi pa ga nism uporabu :)

#5 .Jakc.

.Jakc.

Iznajdljivec

• Members
  • 869 objav
  • Kraj:Jesenice

Objavljeno 23 april 2008 - 15:21

Haha jaz v Gimnaziji plonkam vse tiste predmete, ki vem da jih v življenju ne bom potreboval ter tiste, ki me absolutno ne zanimajo.

Poznam več načinov plonkanja. Če si lastnik iPoda lahko plonk v .txt obliki posnameš na predvajalnik. Tekst lahko napišeš tudi v telefon ter plonkaš iz telefona, vendar je telefon ponavadi veliko večji od iPoda.

Drugače imam pa najraje klasično plonkanje. Na računalnik napišem ključne besede, jih krajšam z pikam kolikor se le da, in izberem majhno velikost pisave. Enkrat sem izbral velikost pisave 4px (ker je bilo snovi res veliko) in sem potem prišel do ugotovitve, da jaz enostavno tega ne vidim. Drugače pa listek držim v roki, ali pa ga zvijem ter vstavim v kakšno maso (kuli). Se spomnim časov, ko sem plonke dajal na prosojnico, tako da se je dalo brati samo iz bele podlage, vendar sem čez čas ugotovil, da enostavno prosojnice preveč šumijo.

Ja listek moraš vedno oblebiti z selotejpom, zato ker se sliši če mečkaš papir.

Najbolj zanimivo plonkanje: Hm...zraven telefona sem dobil set za prostoročno telefoniranje. Slušalko sem napeljal skozi rokav, mikrofon pa sem nalepil na ovratnik srajce. Potem sem preko telefona poklical prijatelja, ki je na WC-ju sedel z učbenikom v roki. Tako sem se naslonil na roko ter vtaknil slušalko v ušesa. Povedal mi je en sam odgovor, potem pa je nastal problem, saj smo pisali v najmanjši učilnici na šoli, ter ravno v tisti učilnici sta nas spremljala dva profesorja. Potem so me sošolci okoli mene začeli čudno gledati kaj delam, ker je bil zvok iz slušalk prenaglas in sta tudi prfoxa začela nekaj sumiti. Hitro sem skenslal. Vendar se je obrestovalo. Prijatelj mi je povedal samo en odgovor ki ga nisem znal...in glej ga zlomka...pisal sem 50%. Če ne bi imel tega bi dobil 1...

Lp Jakc

#6 MoOoG

MoOoG

Govorec

• Members
  • 2 028 objav

Objavljeno 23 april 2008 - 15:24

.Jakc., na kero šolo pa hodiš?

#7 spyEEEr

spyEEEr

Sufler

• Members
  • 154 objav

Objavljeno 23 april 2008 - 15:32

Najbolj zanimivo plonkanje: Hm...zraven telefona sem dobil set za prostoročno telefoniranje. Slušalko sem napeljal skozi rokav, mikrofon pa sem nalepil na ovratnik srajce. Potem sem preko telefona poklical prijatelja, ki je na WC-ju sedel z učbenikom v roki. Tako sem se naslonil na roko ter vtaknil slušalko v ušesa. Povedal mi je en sam odgovor, potem pa je nastal problem, saj smo pisali v najmanjši učilnici na šoli, ter ravno v tisti učilnici sta nas spremljala dva profesorja. Potem so me sošolci okoli mene začeli čudno gledati kaj delam, ker je bil zvok iz slušalk prenaglas in sta tudi prfoxa začela nekaj sumiti. Hitro sem skenslal. Vendar se je obrestovalo. Prijatelj mi je povedal samo en odgovor ki ga nisem znal...in glej ga zlomka...pisal sem 50%. Če ne bi imel tega bi dobil 1...

Lp Jakc

Zanimivo :)

#8 MoOoG

MoOoG

Govorec

• Members
  • 2 028 objav

Objavljeno 23 april 2008 - 15:39

na naši šoli so v 2 tednih dobil dva para k sta to delala in pol so ble neke izredne razmere na šoli :) tak da me zanima se je biu.Jakc. zraven :) :smoke:

#9 .Jakc.

.Jakc.

Iznajdljivec

• Members
  • 869 objav

Objavljeno 23 april 2008 - 16:00

Gimnazija Jesenice...(upam da nisi kakšen profesor ali kaj podobnega... :) :) )

#10 MoOoG

MoOoG

Govorec

• Members
  • 2 028 objav

Objavljeno 23 april 2008 - 16:15

hehe, še daleč od tega :) :grin:

#11 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5 741 objav
  • Kraj:Rdeči revir

Objavljeno 23 april 2008 - 16:59

na naši šoli so v 2 tednih dobil dva para k sta to delala in pol so ble neke izredne razmere na šoli :) tak da me zanima se je biu.Jakc. zraven :) :smoke:

Isto pri nam.
Dobil je visoko kazen (menda ukor pred izklučitvijo), profesorica ki ga je zalotila mu je dala avtomatsko popravni izpit, medtem ko je vse močno opozarjala, da naj si nihče ne drzne kakorkoli goljufati.

#12 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Kraj:MB

Objavljeno 23 april 2008 - 17:30

na kalkulator s svinčnikom odzadi gre kr nekaj napisat, ponavadi mam kaj za rokavom, pri slo sedim odzadi in me 3x prekrivajo in potegnem berilo ven :bow: , na ediks nalepim listek na njega POVPREK napišem švingle in jih olepim še z enim listkom sam toti je krajši zato da lahk nalepim s PROZOIRNIM selotejpom{iz obeh strani} da se da dol brat, za telefon ste že napisali(sam klicat pa še nism probal), pod kapo se da kaj skrit, na temno torbo napišem kaj s temnim flumekom, torbo pod stol na pol odprto vmes pa kaki listki, poglej po klasu če kaki plakati visijo ki ti lahko pomagajo, v OS. ko smo še meli copate je šlo direkt na copat al pa gor naleplen listek, napisat na roko(sam ne pozabit na dolge rokave; LOL=), potem k sosegu če gre kaj pogledat, npisat s svinčnikom na mizo(sam to ni glih sigurn...), en moj sošolec ko je mel dolge lase je v lase skril vse skup :shock: :bow: .....pa še bi se kaj nadlo...... ....pa jaz švinglam vse :zvizg: :) in me ponavadi dobijo 1x na 75 kontrolk :thumbsup:

#13 MoOoG

MoOoG

Govorec

• Members
  • 2 028 objav

Objavljeno 23 april 2008 - 17:38

Borac Žan, na kero šolo pa hodiš?

#14 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5 741 objav
  • Kraj:Rdeči revir

Objavljeno 23 april 2008 - 18:38

I. gimnazija v Celju.
Kam pa ti?

#15 cheff

cheff

Poročevalec

• Members
  • 674 objav

Objavljeno 23 april 2008 - 20:14

Skoraj vedno si jih zataknem za zokn, oz. zalepim gor z selotejpom, tako še me niso dobili. ČE pa prof. da vnaprej vprašanja ali pa vem katera vprašanja bodo v testu si pa naredim na vsak listek 1 odgovor, jih dam vse v en žep potem pa jih na hitro pogledam katere rabim in katere ne, tiste ko jih ne rabim dam v en žep in tiste ko rabim pa vzamem in veselo prepisovat :)

#16 feedback03

feedback03

Geek über alles

• Members
  • 1 159 objav
  • Kraj:Goričko

Objavljeno 23 april 2008 - 20:36

Juhu nisem edini ki plonka :) . Sem enkrat pri SLO in TJN plonkal. Ne povejte nikomur ker želim živeti :roll: :zvizg:

Ko nisem vedel teh zvenečih zvočnikov, nezvenečih zvočnikov,... sem si lepo na listek ki ga lahko nekje gor prilepiš (ma nekaj takega kot lepilni trak)
sem si tam zgoraj kjer je to "lepilo" lepo napisal ZZ: .... NZ: .... itd. Ko je prfoksa vstopila v razred sem se spomnil da sem pozabil švinglice zalepit na mizo. No ko je sošolec delil liste je ona gledala po razredu kot da bo zdaj zdaj en izvlekel bombo :) . In ko je gledala v drugo smer sem hitro segel v žep in švinglice prilepil na mizo. Ko smo vsi imeli liste nas je začela presedat (jaz sem imel polne hlače naj mene presede pa koga drugega na moje mesto ker bi potem videl švinglice in bi jaz bil saj veste: BUSTED). Mene je pustila pri miru (hvala bogu) in potem sem lepo pisal, švinglice pa sem imel čisto zraven sebe. V zvezi s tem sta bili na srečo le dve vprašanji. No tako sem dobil 3 točke tako da sem bil prepričan da bo ocena 100% 5 (saj je tudi bila).

Sem pa enkrat še želel plonkati vendar me je ves čas gledala, tako da bi preveč riskiral za tisti 2 točki.

Pri nemščini (to je bilo čisto na začetku leta ko smo se začeli učiti kaj je treba vstaviti pred katerim samostalnikom primer: das buch...) sem si švinglice napisal na listek in ga dal v peresnico. In če ne bi tam plonkal ne bi dobil 5-ke.

Piflati se mi pa ni dalo :) :bravo:

Pri plonkanju pa imam le eno pravilo: Safety First! ;-)

#17 MoOoG

MoOoG

Govorec

• Members
  • 2 028 objav

Objavljeno 23 april 2008 - 21:36

Borac Žan, hehe js tut- 1.g razred :) :) :)

#18 .Jakc.

.Jakc.

Iznajdljivec

• Members
  • 869 objav

Objavljeno 24 april 2008 - 08:41

Meni se vedno bolj porajajo vprašanja, a ne bi blo bolje, da bi namesto plonkanja se raje učil..

Drugače pa še en nasvet. Vedno, ko gledaš kam drugam kot v list si z roko pokrij pogled kam gledaš, zato ker kaj hitro lahko rataš sumljiv za učiteljico.

Lp Jakc

#19 feedback03

feedback03

Geek über alles

• Members
  • 1 159 objav
  • Kraj:Goričko

Objavljeno 24 april 2008 - 10:05

.Jakc., ja ampak če si zakriješ pogled potem si še bolj sumljiv.

#20 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Kraj:MB

Objavljeno 24 april 2008 - 12:15

saj ponavlaš snov med tem ko plonke pišeš :ok: a ne!?

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov