Skoči na vsebino

IPB

Penis

Odgovorov v temi: 41

#21 itanium

itanium

Spammer

• Members
  • 3 387 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ratež 18
  • Interesi:Arduino, Gadgeteer, fotografiranje, spletne strani, ...

Objavljeno 07 april 2009 - 09:53

No moj je tudi obrezan! In zakaj sem ga dal obrezat?

Pravzaprav sem se enkrat umival in sem potegnil kožico dol, da bi zadevo umil v sritih kotičkih. Že tako je šlo na tesno. Takrat pa enostavno kožica ni šla več nazaj. Smo šli k zdravniku in so me samo vprašali če sem kaj jedel... Sledila je hitra operacija. In to je to.
Mislim da sem bil takrat še v osnovni šoli :)

#22 macos19

macos19

Gospod s kravato

• Members
  • 1 169 objav
  • Spol:Ženska
  • Kraj:Laško

Objavljeno 10 april 2009 - 10:59

Obrezanost varuje moške pred okužbo z virusom HIV

Klinični raziskavi, ki so ju izvedli v Keniji in Ugandi, sta potrdili, da so obrezani moški manj dovzetni za okužbo z virusom HIV. Rezultate študij so pred dnevi objavili v ugledni medicinski reviji Lancet, ugotovitve pa so pozdravili tudi v Svetovni zdravstveni organizaciji (SZO).

Študiji o tem, ali ima obrezanost pri moških varovalni učinek proti okužbi s HIV, ki ju je financiral Nacionalni inštitut za zdravje iz ZDA (NIH), so končali 12. decembra lani. Ugotovitve potrjujejo rezultate poprejšnje podobne študije, ki jo je v južni Afriki financirala francoska Nacionalna agencija za raziskovanje aidsa (ANRS) in ki so jo objavili leta 2005. Vse tri študije, ki so skupaj zajele 10.000 oseb, so pokazale, da je pri obrezanih heteroseksualnih moških 50 do 60 odstotkov manj možnosti, da se bodo okužili s HIV.

"Te ugotovitve so pomemben prispevek k raziskovanju, kako preprečiti širjenje okužbe s HIV. Obrezanost moških je velika možnost preventive," je povedal Kevin De *censored*, direktor oddelka za boj proti HIV in aidsu pri SZO.

V tem trenutku pri SZO kot preventivni ukrep proti HIV še ne priporočajo obrezovanja moških. Naslednji korak bo z različnih vidikov - etičnega, operativnega in drugih - preučiti, kako v teh državah promovirati in varno izvajati obrezovanje moških, so sporočili iz SZO. Matematični modeli, ki temeljijo na predpostavki, da bi obrezovanje pri moških za 60 odstotkov zmanjšalo prenos HIV, so pokazali, da bi lahko na tak način v podsaharski Afriki v 20 letih bistveno zmanjšali okuženost in posledično smrtnost zaradi aidsa. Opozarjajo pa, da obrezovanje ne pomeni popolne zaščite, zato bi bilo treba pri tem upoštevati tudi druge zaščitne dejavnike, kot je na primer uporaba kondoma.

V Ugandi pod vodstvom raziskovalcev z Univerze Johns Hopkins iz ZDA izvajajo študijo o tem, ali obrezanost moških vpliva na možnost okužbe s HIV pri ženskah; rezultati bodo znani konec tega leta. Raziskujejo tudi tveganje za prenos HIV med obrezanimi homoseksualnimi moškimi, a klinične raziskave o tem še ne izvajajo.

Vir:dnevnik.si

Plus tega, da sem se morala kar nasmejati kakšne izjave ste pisali nekateri. Obrezanost je normalni pojav pri tistih, ki jim pač iz nekih razlogov kožica ne poči ali pa iz verskih. Kakor koli je res kot je že Trobentica dejala da je bolj higienično, če je spolni organ obrezan kot pa če ni...kako in zakaj pa naj vsak sam razmišlja... http://sl.wikipedia....ezovanje_moških

#23 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13 210 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 11 april 2009 - 21:18

No, ti higienski razlogi so enaki kot v debati poobrite sramne dlake pri ženskah? Će se ne umivaš ti ne pomaga če si obrezan ali pa obrita.

#24 bimbam

bimbam

Gospod s kravato

• Members
  • 1 266 objav

Objavljeno 09 maj 2009 - 16:23

No, ti higienski razlogi so enaki kot v debati poobrite sramne dlake pri ženskah? Će se ne umivaš ti ne pomaga če si obrezan ali pa obrita.

He, he, he točno tako kot si rekel. Samo higijena in nič drugega.

#25 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 353 objav

Objavljeno 30 november 2009 - 20:54

Ali je kaj narobe če si neobrezan oz. imaš kožico čez penis. Kako to vpliva na dekleta pri spolnem odnosu in kaj menijo oz. menite na to :)

Ni narobe če ne naletiš na kakšno ki jo to moti. Jaz osebno tega še nism doživel in tudi nevem kako bi reagiral ob izjavi če sem obrezan ali ne :unsure: Po mojem bi jo poslal v tri krasne in ji reku naj gre drugam iskat tiste ki imajo torpedo spodaj :cool:

#26 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1 616 objav
  • Kraj:Nekje v rovtah pri Tolminu

Objavljeno 09 december 2009 - 23:04

Ja samo o teh dlakah pa tudi jaz že precej časa razmišljam, da bi si jih podipiliral vse povsod, kjer me motijo. Najprej pod pazduho potem pa še sramne. Neuporabna nesnaga pod pazduho mi začne smrdet že po kaki uri po tuširanju, sramne dlake se mi pa itaq samo vraščajo, pa še "cukajo" kadar ni potrebe.

#27 mpritr1

mpritr1

Vajenec

• Urednistvo
  • 298 objav
  • Kraj:http://www.racunalniske-novice.com/forum/uploads/profile/photo-65298.jpg

Objavljeno 10 december 2009 - 09:39

777trobentica, vem kaj to pomeni, ampak glede higiene se mi zdi bedasto da si ga daš obrezati. Nekateri poznamo mila, vodo,...

Zanimiv podatek, da imajo v Afriki obrezani prebivalci veliko (nek ogromen procent) manjšo možnost okužbe z AIDSom...
Nisem pa čisto prepričan, če to velja samo za Afriko...
Kot zanimivost...

#28 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9 718 objav
  • Kraj:Nekaj ovinkov iz Nove Gorice

Objavljeno 10 december 2009 - 10:30

Zanimiv podatek, da imajo v Afriki obrezani prebivalci veliko (nek ogromen procent) manjšo možnost okužbe z AIDSom...
Nisem pa čisto prepričan, če to velja samo za Afriko...
Kot zanimivost...

To je bolj legenda kot pa neko dokazano dejstvo. Je pa dokazano, da analni spolni odnos povečuje tveganje za okužbo.

PS: Samo za INFO: ne okužimo se z AIDSom ampak s HIVom !!!

#29 cids

cids

Poročevalec

• Members
  • 503 objav
  • Kraj:nekje me ...
  • Interesi:Vse kar obstaja

Objavljeno 18 december 2009 - 21:55

Pomoje je kaj na http://www.vizita.si/

#30 delfi

delfi

Raziskovalec

• Members
  • 84 objav

Objavljeno 19 februar 2010 - 09:03

Zanimiva debata. Sam nikoli nisem imel problemov in nisem nikoli razmisljal o tem, da se tudi "nase gore listi" srecujemo z obrezovanjem.
Mnogo novega sem zvedel.
Ne vermem pa tudi ne vsemu, kar sem prebral - da bi se zaradi obrezanosti zmanjsala moznost za okuzbo s HIV... pomoje bo razlog nekje drugje. Ampak mozno, ja. Zal mi je, da tudi SZO ne zaupam vec v toliksni meri, kot bi si zelel za mirno (beri: brezskrbno) zivljenje :-/

#31 illusion

illusion

Pomagač

• Members
  • 361 objav

Objavljeno 28 februar 2010 - 17:34

Če kr odgovorim na zastavljeno vprašanje avtorja teme. Po moje to ne more vplivat na seks.

#32 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1 616 objav

Objavljeno 03 april 2010 - 21:34

Menda se samo občutljivost zmanjša. Po domače več časa boš imel trenje predno bo prišlo do penetracije. Če ti je to povšeči presodi sam.

Meni verjetno tudi to nebi kaj dosti pomagalo za podaljšati užitke do penetracije. :D

#33 Dean

Dean

nOObie

• Members
  • 10 objav

Objavljeno 03 april 2010 - 23:25

lol obrezan je cabrio, drugi pa coupe.

kakšna je razlika?, zihr je . . hint: - Wikipedija.si

#34 gulmor

gulmor

Vajenec

• Members
  • 269 objav
  • Kraj:Na Luni

Objavljeno 04 april 2010 - 11:50

Glavna je higiena. Poskrbi da bo vedno čist (zunaj in pod kožico). Drugo naj te ne skrbi. :D

#35 Hydr@

Hydr@

Spammer

• Members
  • 3 112 objav
  • Kraj:Kras

Objavljeno 04 april 2010 - 16:18

Pa za najboljši učinek daj malega "pošpricat" z Axom. Seveda potem ko ga umiješ (ne namesto tega).

#36 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1 616 objav

Objavljeno 28 april 2010 - 11:59

Ja "najbulši" še s feromoni ga bom natru. Men se mi zdi da tista potem sploh ni taprava, kjer ne smrdi malo po "šuftu" in preznojenem. :cool:

#37 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2 584 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 28 april 2010 - 18:03

Menda se samo občutljivost zmanjša. Po domače več časa boš imel trenje predno bo prišlo do penetracije. Če ti je to povšeči presodi sam.

Meni verjetno tudi to nebi kaj dosti pomagalo za podaljšati užitke do penetracije. ;)

Potrjeno se občutljivost zmanjša, a menim, da zaradi tega nisi nič boljši :cool:
Menim pa da mešaš med evakuacijo in penetracijo. Si ne predstavljam kako bi po tvoji razlagi se mučil in vedno znova zgrešil (ter s tem ustvarjal trenje) da bi končno zadel in udejanil penetracijo :) :D

#38 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9 718 objav
  • Kraj:Nekaj ovinkov iz Nove Gorice

Objavljeno 28 april 2010 - 18:50

Priporočam kak priporočnik spolnosti, ker vidim, da nekaterim vsi pojmi niso glih povsem jasni :cool:

#39 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1 616 objav

Objavljeno 30 april 2010 - 18:39

Pardon je reku slon, misli sem evakuacijo če je to to. Žal sem spregledal napako. Vseeno bi bil vesel obrazložitve teh dveh besed. Čakaj evakuacija recimo da razumem, penetracijo pa ne popolnoma(bluzim).

#40 Mr3

Mr3

Raziskovalec

• Members
  • 27 objav

Objavljeno 30 april 2010 - 20:58

Pardon je reku slon, misli sem evakuacijo če je to to. Žal sem spregledal napako. Vseeno bi bil vesel obrazložitve teh dveh besed. Čakaj evakuacija recimo da razumem, penetracijo pa ne popolnoma(bluzim).

hmm... reče se ejakulacija, če se ne motim

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov