Skoči na vsebino

IPB

Slika

Nokia 5800

Odgovorov v temi: 33

#1 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Šentrupert

Objavljeno 20 junij 2009 - 11:04

Namen imam kupiti nokio 5800 xpressmusic. Zanima me, kako je kaj z baterijo, če je vreden nakupa....Pa zanimajo me še mnenja tistih, ki že imajo ta telefon.
LP

#2 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Moderators
  • 1 706 objav
  • Kraj:Podklopca
  • Interesi:Računalništvo, fotografija...

Objavljeno 20 junij 2009 - 11:33

Če ti nebo padal po tleh, se ti splača. Baterija zdrži do 4 dni ali več.

#3 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4 591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 20 junij 2009 - 14:44

Glede na http://www.symbian-f..._crash_test.htm je zelo vzdržljiv na udarce in vodo.

#4 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Moderators
  • 1 706 objav

Objavljeno 20 junij 2009 - 21:34

to je prav odvisno kako pade.

#5 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 092 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 21 junij 2009 - 09:10

tomigorenc jaz imam ta telefon.

Moram povedati, da sem z njim kar zadovoljen saj mi nudi več, kot preveč za svoje potrebe. Najprej ti priporočam zaščitno folijo za ekran, da se ne popraska. Kupiš jo lahko prav za ta model in je res nevidna, če jo pravilno namestiš. Ekran je velik in pregleden ter na dotik odlično občutljiv. Pri pregledovanju telefona, gledanju filma, brskanja po mreži in marsikaj drugega pride ta ekran, kar lepo do izraza. Obrača pa sliko seveda avtomatsko.... pač kako imaš telefon obrnjen. Qwerty tipkovnica za pisanje je fenomenalna in mi je kar zlezla pod kožo. Sicer pa lahko pišeš na več načinov, kot so qwerty mini, numerična tipkovnica, kot pri klasičnih mobilnikih in pisanjem, kar telefon lepo pretvarja v črke. Zvočniki so pa tudi klasa zase saj se zvok (film, glasba, ...) sliši res fenomenalno za mobilnik. Navigacijski sistem Nokia maps je skoraj tako dober, kot Garminov, ki ga jaz osebno tudi imam. Je pa posluževanje GPS-a obremenjajoče za baterijo, ki jo ob večurni uporabi izprazniš v dveh dnevih, če ne prej. Meni zdaj recimo baterija zdrži počasi vsak dan dlje, ker se več toliko ne "igram" z njim. :) Tri dni pa mi je bil do zdaj maksimum, a mislim da pri normalni uporabi (telefoniranje, SMS) zdrži mnogo dlje. Zraven pa dobiš tudi 8GB spomina na kartici, kar lahko razširiš na vrtoglavih 16GB.

Če si skeptičen glede ekrana te lahko pomirim, da odlično služi svojemu namenu na vseh področjih. Drugače pa nimam kaj dodajati, ker ti telefon res ponuja vse, kar rabiš in še več. :whistle:

#6 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Moderators
  • 1 706 objav

Objavljeno 21 junij 2009 - 10:53

Medicus, tudi jaz imam ta telefon. In ker nimam zaščitne folije, imam že eno prasko. Drugače pa telefon služi svojemu namenu. Zvok je fenomenalen. Meni baterija zdrži tja do 4 dni. Telefon se splača kupiti.

PS. Medicus, katero folijo pa i9maš, ker jo bom mogel tudi jaz naročiti. :)

#7 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 092 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 21 junij 2009 - 11:07

Od firme CELLY. Gre za Screen protector for Nokia 5800 XpressMusic katerega distributer je Vama trade Povšič & Co. d.o.o., Gojače 6/F, 5262 Črniče (tel: 05/366 49 00). V paketu sta dve foliji in "orodje" ter navodila za namestitev za 7€.

#8 primozagar

primozagar

Gospod s kravato

• Members
  • 1 067 objav
  • Kraj:dolenska

Objavljeno 22 junij 2009 - 11:42

Telefon je soliden, precej odporen, zaslon pa (roko na srce) ni najboljši. Ne rečem niti da je slab, ampak se pač vidi da je to Nokiin vstopni model v TS. ...vendar ko se ga privadiš, se da kar solidno rokovati z njim.

#9 milko18

milko18

Sufler

• Members
  • 229 objav
  • Kraj:katedrala evrope z imenom POKOŠE

Objavljeno 22 junij 2009 - 13:14

Jaz imam tudi ta telefon in sem zelo zadovoljen z njim. Ga uporabljam za domačo uporabo in za poslovno uporabo in mi je v obeh primerih ugodil po mojih željah. Ne bo ti žal, če se boš odločil za nakup le tega.

lp

#10 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav

Objavljeno 04 julij 2009 - 22:14

sem šel potem kupiti ta telefon... Moram reči, da sem zelo zadovoljen in mi ni žal, da sem ga kupil. Sedaj si bom še kupil zaščitno folijo in etui.

#11 primozagar

primozagar

Gospod s kravato

• Members
  • 1 067 objav
  • Kraj:dolenska

Objavljeno 05 julij 2009 - 18:33

A tisti etui ki ga dobiš zraven ni vredu?

#12 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav

Objavljeno 05 julij 2009 - 19:52

sedaj ne dobiš več etuia zraven. Ko sem kupil telefon sem uprašal če je zraven še etui pa so mi rekl, da so te etuie dajal zraven samo pri začetnih serijah, sedaj pa nič več.

#13 gepard69

gepard69

Igračar

• Members
  • 141 objav
  • Kraj:Škofljica Hill

Objavljeno 09 julij 2009 - 21:54

Jst mam tut ta model....ahhh, sej je še kar vredu, le včasih je potrebno malo preveč prtiskat, da prideš do željene stvari. Kar pa najbolj pogrešam pa je to, da ne morem med vožno pisat SMS :D)

Me pa zanima glede GPSa, nisem čist dobr zašteku a je potrebno karte dokupit (nisem še podrobno prebral navodila)?

#14 vaga111

vaga111

Sufler

• Members
  • 152 objav

Objavljeno 10 julij 2009 - 02:52

Igračar,
Pisanje SMS-ov med vožnjo je zelo nevarno!

#15 777trobentica

777trobentica

Poročevalec

• Members
  • 660 objav
  • Spol:Ženska

Objavljeno 10 julij 2009 - 19:40

Že dober mesec je, odkar uporabljam ta telefon in morem povedati, da po treh modelih Nokia (6260, 7390, 3310) je telefon, s katerim sem (do sedaj) zelo zadovoljna. Je pravi kompjuter v malem. Najboljše mi je, da ima velik screen, kar je za moje oči milina, potem baterija me zdrži (in verjemite pri moji gastronomni uporabi) celih 4-5 dni. Danes pa se mi je gor naložil še Garmin in ne morem ga prehvaliti. V glavnem vreden je svojega denarja. :D

#16 gepard69

gepard69

Igračar

• Members
  • 141 objav
  • Kraj:Škofljica Hill

Objavljeno 10 julij 2009 - 22:09

777trobentica a boš kej delil z nami kako si garmin naložu?
Men kjer kol sem v SLO kaže v zemljevidu, da sem v LJ :D Omrežje imam T-2. Njihovo omrežje bol slabo in se povezuje na Mobitelovo. A zato ne morem posodobitve naredit??

#17 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav

Objavljeno 13 julij 2009 - 08:50

odločil sem se kupiti zaščitno folijo za ta telefon pa nwm katero naj vzamem ker sem bral, da se te folije zelo razlikujejo po kvaliteti... Zato, me zanima, če je že kdo tukaj naročil to folijo.
http://www.globepoin...800_XpressMusic

#18 Gregor

Gregor

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 21 julij 2009 - 09:55

Imam mobilnik in sem kar zadovoljen z nim...imam modrega in mi baterija zdrži kakšna 2 do 3 dni.Tale mobitel kar nemorem prehvalit...zvočniki dbest ekran z resolucijo 640/320 prfekten touch sicer še bolj nedodelan a je mobitel prava paša za oči...ko sem ga kupil (pred man kot enim mescem) zraven seveda nism dobu nobenega etuija ali dodatnega stylusa (ki sem ga jas štor zgubiu in sem daz 15 evrov za nove 3 styluse kar je pa kar malo veliko)...edino kar me moti je bolj štorasto igranje iger..no jas sem velk fan mobi iger in kdaj pa kdaj kakšno probam da vidim kaj je vredu in kaj ne....no pa saj to vas pomoje nebo motilo kar pa imam še za povedat je da se ekran dokaj dobro obrača (fali samo to da bi se obrnil v obe smeri (torej levo in desno) a je to le manša moja pripomba)...mobitel je super in ga ne zamenjam za nič na svetu...tisto zaščitno folijo sem naročil po pošti in jo dobim ju3 in potem sporočim kakšna je.
LP

#19 bimbam

bimbam

Gospod s kravato

• Members
  • 1 266 objav

Objavljeno 22 julij 2009 - 19:54

tomigorenc lahko tudi tukaj pogledaš za folijo!

Vse vrste zaščitnih folij

Jaz sem vzel 3M folijo in odštel okoli 10€! Z njo sem presenetljivo zadovoljen. Nisem pristaš vsake tri mesece nameščati novo folijo na mobilnik.

#20 aleksej2000

aleksej2000

Mojster

• Members
  • 1 905 objav
  • Kraj:Ajdovščina
  • Interesi:Računalništvo

Objavljeno 01 avgust 2009 - 12:30

Mene pa zanima kako se vklopi ali uporabi sprednjo kamero, nikakor ne najdem funkcije za vklop. Pa tudi, ko hočem klicat v video načinu mi javi neko napako. Ali je komu uspelo to uredit?

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov