Obvestilo Redarstva - Mnenje
Posted 16 July 2009 - 19:57 PM
Ko se je po parih urah vrnila (čakanje na zdravnika, odstranitev,...), je bilo na avtomobilu obvestilo redarsta in globa 80€!
Ko je prišla domov sem vse dokumente, vsa dokazila kopiral, kopijo računa in neko "prošnjo" poslal na Mestno redarstvo in sedaj upam na najboljše.
Zanima pa me, ker 80€ raje zapravim za kakšno večerjico z družino, kot da jih podarim mestnem redarstvu, ali je to dovol opravičen razlog?!
In NE, da bi odpiral temo, da bi jokal za 80€, ampak zanima me kako bi vi ravnali v takšni situaciji in ali je to opravičeno. Obstaja slika avtomobila, kjer je vidno da so v avtu sedeži za otroke, dokazilo o tem kdaj je bila klicana na odstranitev in neznosne vremenske razmere (ni, bilo možnosti za čakanje, ker odstranjujejo mavec samo do določene ure).
Zanima me vaše mnenje.
Posted 16 July 2009 - 20:33 PM
Posted 16 July 2009 - 20:39 PM
In, vem da to dejanje ni bilo prizanešeno invalidom, pa vseeno je bil tudi moj otrok v tistem trenutku invalid, vendar je bil avto brez nalepke.
Posted 16 July 2009 - 21:01 PM
Sila razmer je pač zahtevala da se je tvoja boljša polovica posluževala tega parkirnega prostora in za to "plačal" določeno ceno. Mislim, pa da s prošnjo ne boš ničesar dosegel, ker bi lahko na tak in podoben način lahko marsikdo uveljavljal pravico ki je nima. Torej, izbrala je najbližje in najdražje parkirišče. Jeb** ga
Posted 16 July 2009 - 21:14 PM
Pa, da ne bo pomote; ponavljam: ne jokam za 80€ ampak sam princip z dokazilom!
Posted 18 July 2009 - 02:16 AM
Boš pač požrl tistih 80 evrov. Neka opravičila pa to je samo waste of time.
V bistvu redarjev sploh ne zanima, kaj je s tvojo ženo in tamalimi, njega zanima samo tvojih 80 evrov. Invalid ni, torej nima tam kaj delat, mavec in vročina gor ali dol, to je tvoj problem, ne njihov. Tako si to razlagajo (kar je edino logično) in tukaj ne boš dosegel ničesar.
Posted 18 July 2009 - 11:02 AM
@tistim, ki se vam zdi to ok - Po prostorih za invalide se ne parkira, tudi če ima vaš otrok mavec in si tudi ne znam predstavljat kako se vam to lahko zdi ok. Pustimo izgovore, da to tudi drugi počnejo, kar je najbolj butast izgovor, kar si ga lahko izmislite. Pa otrok z mavcom, tudi približn ni invalid, na izzivajte hudiča..
Kaj naj rečem. Očitno ne veste, kaj je to invalid in zakaj so ti parkingi širši in bližje vhodom itd..
V četrtek sem bil s kolegom v BTCju, šla sva v Merkur. TAm je z invalidskimi prostori dobro poskrbljeno. Ob vhodu jih je kakšnih 5, ob cesti nasproti merkurja pa še štirje. Je bil kakšen prost? Ne. IN iz čiste ihte, kljub negodovanju kolega, sem šel do vsakega od teh avtomobilov posebej gledat ali je avto prirejen za invalida ali pa če ima vsaj primerno oznako za parkiranje po teh mestih. Niti eden izmed vseh, ni imel primerne tablice.. Me ima vsakič posebej, da bi tipčkom spraskal avto. Čeprav veliko boljša varianta je, da pokličeš policijo ali redarje..
Mimogede tule je šlo za Merkur in kolega se je smejal, ker sem bil čisto nervozen in zganjal hudiča, ker me ti ljudje že leta spravljajo ob živce. Je pa sam rekel, da se on ne jezi po nakupovalnih centrih, da ga pa razjezi pred zdravstvenimi domovi in bolnicami, kjer je teh parkingov manj v bližini (v BTCju sva šla pač naprej do Atlantisa in sem ga porinil do Merkurja) in dejansko ne more nikjer iz avtomobila zlezt. Drugače je paraplegik, od poškodbe pri 17 letih.. In zgleda ne veste kaj to pomeni, priti iz in v avto, ker potem bi vam bilo jasno zakaj so tista parkirišča drugačna, širša..
Še enkrat - edini in res edini razlog, da tam parkirate je, da ali ste invalid ali pa enega prevažate in je vaš avto primerno označen zaradi tega.. In NE za invalida se ne da nekoga kar tako označit, ker je zaradi tega ali onega razloga "bogi", zadeva mora biti kar uradna..
Posted 18 July 2009 - 12:47 PM
Tudi jaz si to razlagam tako, da moraš imeti nalepko, da lahko parkiraš na takem mestu. Tisti, ki so res invalidi imajo to tako urejeno. Tisti, ki imajo mavec tako ne morejo (beri ne smejo) voziti. Tisti, ki pa take osebe pripeljejo, pa imajo možnost umakniti vozilo, po tem, ko invalida odložijo. Problem pa je, tako kot si doživel, pri otrocih, ker jih ne moreš pustiti same. Daleč jih poškodovanih ne moreš nesti, blizu pa vedno ne moreš parkirat. Jaz bi ti prekršek oprostil, če je otrok mali in če so še bila prosta mesta za prave invalide.
Če imaš le mavec res nisi pravi (beri trajen) invalid, imaš pa onemogočeno gibanje, ravno tako kot trajen invalid, zato sem mnenja, da na takih mestih lahko parkira vsak, ki prevaža invalida, ampak se mora potem, ko ga odloži tudi umaknit.
Drugače jaz NIKOLI ne parkiram na mestu za invalide. Take, ki pa, pa jih imam za nesposobne, lene, mentalno nestabilne invalide, ker nek invalid pač moraš bit, da parkiraš na takem mestu. Če bi bil jaz invalid bi VEDNO zaparkiral tistega, ki mi je zasedel prostor rezerviran zame in nima nalepke na vidnem mestu.
Posted 18 July 2009 - 13:16 PM
In tu je pika na koncu in ni nobenega opravičila. Izjema pa so:Na označenem parkirnem prostoru za invalida sme parkirati vozilo:
– oseba, ki ima zaradi izgube, okvare ali paraliziranosti spodnjih ali zgornjih okončin ali medenice priznano najmanj 60% telesno okvaro, osebe z multiplo sklerozo in osebe z mišičnimi in živčno mišičnimi obolenji z ocenjeno najmanj 30% telesno okvaro,
– težko telesno prizadeta oseba, ki ji je zaradi tega priznana invalidnost po predpisih o varstvu telesno in duševno prizadetih oseb,
– spremljevalec, ki vozi in spremlja osebo iz prve ali druge alineje tega odstavka, ki sama ne more ali ne sme voziti motornega vozila, težko duševno prizadeto osebo, ki ji je zaradi tega priznana invalidnost po predpisih o varstvu telesno in duševno prizadetih oseb ali osebo, ki je slepa,
– spremljevalec, ki vozi in spremlja mladoletno osebo, ki je težko telesno ali duševno prizadeta oziroma je zaradi izgube, okvare, paraliziranosti spodnjih okončin ali medenice ovirana pri gibanju.
Selines stanje v Murski Soboti pa ni nič drugače glede prostora za invalide. Večinoma vse zaparkirano. Jaz bi kazen dvignil na vrtoglavo številko in bi rad potem videl pametnjakoviče, ki se želijo pripeljati z avtom do blagajne. Ker na žalost si naša populacija drugače oziroma na razumen način ne da dopovedati zakaj so predpisi in zakaj jih je potrebno upoštevati. Je pa tu tudi vprašanje etike, morale in spoštovanja ne samo vprašanje zakona. Se opravičujem ampak meni taki ljudje gredo na jetra.Zdravstveni delavci, delavci socialnih služb in delavci invalidskih organizacij smejo ob obiskih oskrbovancev (bolnikov oziroma bolnic, ostarelih, onemoglih in invalidov) na domu zaradi nujnih in neodložljivih storitev, potrebnih za njihovo zdravje in življenje, za največ dve uri parkirati vozila na krajih, kjer to sicer ni dovoljeno, če tako parkirano vozilo ne ogroža drugih udeležencev v cestnem prometu ali jih ne ovira v smislu 2. do 7. točke petega odstavka 123. člena tega zakona.
Posted 18 July 2009 - 16:01 PM
– spremljevalec, ki vozi in spremlja mladoletno osebo, ki je težko telesno ali duševno prizadeta oziroma je zaradi izgube, okvare, paraliziranosti spodnjih okončin ali medenice ovirana pri gibanju.
Se pravi, da je zena ravnala v skladu z zakonom? Seveda, ce je imala hci mavec na nogi.
Posted 18 July 2009 - 19:52 PM
Posted 18 July 2009 - 22:19 PM
Tu razpravljamo o uporabi parkirnega prostora za invalide. Ti si citiral pravila in v pravilih nikjer ne piše, da mora biti mladoletna oseba TRAJNO ovirana pri gibanju. Otrok, ki ima na nogi gips pa je oviran. Oviran ne pomeni nezmožen, je res?
Da ne bo pomote. Sam NIKOLI ne parkiram na mestu označenem za invalide in upam, da mi nikoli ne bo treba. In tudi ne zagovarjam bebcev, ki jim je tovrsto početje nekaj običajnega.
Posted 19 July 2009 - 08:13 AM
Zaradi:spremljevalec, ki vozi in spremlja mladoletno osebo, ki je težko telesno ali duševno prizadeta oziroma je zaradi izgube, okvare, paraliziranosti spodnjih okončin ali medenice ovirana pri gibanju.
izgube - popolna ali delna amputacija spodnjega/-iva uda
okvare - okvara v mislu, da oseba okončin ne more uporabljati za hojo ali je pri tem odvisna od druge osebe ali pripomočkov (hodulja, voziček, ...)
paraliziranost - ohromel bolnik, katerega se je funkcija mišic izgubila ali oslabela v tolikšni meri, da je prizadeta gibljivost
Pa pri vsem tem si preberi še prvi odstavek.
Posted 19 July 2009 - 20:48 PM
Se v popolnosti strinjam z borutvel-om; otrok je imel mavec na nogi, otrok že brez mavca ni varen iti čez cesto (oz. ostati v bolnišnici sam, ker bi morala mamica premakniti avto) in otrok je bil v nevarnosti pred točo oz. hudim neurjem. Kaj bo mestno redarstvo odločilo, ne vem ; ampak NIKOLI, ne moja, ne jaz, ne prakirava na označenih mestih za invalide.No, ravno v tem govorim. Če ima otrok na nogi mavec in mora uporabljati bergle, potem je oviran, in v tem primeru spremljevalec lahko parkira vozilo na prostoru za invalide.
Medicius ja, te v popolnosti razumem, ampak mislim, da je ravnala prav, iz zgoraj omenjenih razlogov! Imaš otroka in stavim, da bi ravnal enako!
Če pa še enkrat prebereš Selines-ov post, ti bo pa še bolj jasno; DA je opravičena, pa čeprav on tega zdaleč ne podpira!
In, na splošno: nekaj je pisati in se držati zakona in nekaj drugega je, ko storiš dejanje (mogoče, proti zakonu); še posebaj če govorimo o otrocih!
IN, če kdo pozna realno situacijo pred bolnišnico v NM ve, da so na tistih mestih vse prej parkirani avtomobili "šiptarjev", ki "prodavaju sveže povrče", pa jim nihče ne prilepi takega obvestila! In kje je potem tukaj zakon; očitno je gajbica "najboljih" mandarin bolj pravična?!
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users