Skoči na vsebino

IPB

Slika

Obvestilo Redarstva - Mnenje

Odgovorov v temi: 28

#21 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5 065 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 19 julij 2009 - 21:40

Ne, Medicus temu ni tako kot pišeš; cesta in neko parkirišče sta dva pojma; je pa res da v mojem/našem primeru je dvo-rezni meč! Kaj narekuje zakon in kaj storiti v trenutku, kot sem ga zgoraj opisal (na prejšni strani)?!
No, v skrajnem primeru bom tudi tole plačal, ampak pošteno pa NI! Govorim o konkretnih parkiriščih za invalide pri bolnišnici NM!

#22 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 086 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 19 julij 2009 - 21:52

Ne, Medicus temu ni tako kot pišeš; cesta in neko prakirišče sta dva pojma

:D
Jaz z to temo zaključujem, ker ne vidim smisla nadaljevati.

EDIT:
NIMAM nalepke, da bi lahko parkiral v bolnišničnem kompleksu, ker jo je potrebno plačati debelih 60€!

#23 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13 210 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 19 julij 2009 - 22:41

Ko boš želel enkrat peljati otroka v katero drugo bolnišnico kot v MS (za katero imaš nalepko za parkirišče za zaposlene) boš razumel o čem govoriva z Abruzzi-jem.

#24 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14 526 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 19 julij 2009 - 23:03

Amm.. Nisem rekel, da je upravičena. Nikakor. Otroka dvigneš, odneseš. 70 -80kg invalida, ki ima polovico telesa mrtvo (me zanima, če je kdo že to občutil, pomojem se vam tudi sanja ne, kako je takšnega človeka premikat) pa malce težko spraviš že iz avtomobila, če ta nima naokoli dovolj prostora, kaj šele, da bi se lahko sam ven spravil, če ne more vrat do konca odpret..

Pa še nekaj.. Noga v gipsu? Jaz sem imel par gipsov na nogi v mladosti in spomnim se bolj tega, da me je mama lovila po ulici, ker sem se z rolko vozil naokoli, ne pa da nisem mogel odšepat od parkirišča do zdravnika. Če so mi ga hoteli dol vzet pa sploh šepal nisem ampak tekel.. :D Hočem reči, da gips te še ne naredi invalida.. Niti blizu temu..

#25 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5 065 objav

Objavljeno 20 julij 2009 - 08:07

Selines, nisem napisal da si ti omenil, da je opravičena; ampak kdo vse tam parkira... Sicer pa je tako, Medicus lahko govori , kot je že borutvel napisal, ker ima nalepko in ga boli k... (pri vseh bolnišnicah temu ni tako) ali je kje prosto ali ne; boš pa tudi sam kaj kmalu okusil, kako je s parkirišči pred zdravstvenimi domovi, bolnišnicami,...
No, saj ni problem to plačat, ampak problem je v tem, ker je moja, sigurno bolj opravičena z dokazili, kot pa milijon "majmunov", ki tam parkirajo nekaznovani. In to je tisto kar me moti; stojiš, gledaš in ti redar skorajda tupi da ne vidi avta "mandarinkota"....

Slovar: mandarinko - "šiptar z barako in gospod še kaj?"

#26 777trobentica

777trobentica

Poročevalec

• Members
  • 660 objav
  • Spol:Ženska

Objavljeno 20 julij 2009 - 21:20

Ta debata je "skrenila" čisto nekam drugam, kot pa je bila tema sploh odprta.
abruzii, zanima te naše mnenje na zadevo, ki se ti je pripetila in ne splošno mnenje na parkiranje na parkiriščih, ki ni dovoljeno za nas "normalne" ljudi. Prvo kot prvo, tvoja boljša polovica ni ravnala prav (tako ne iz humanega vidika, kot ne iz zakonskega). Verjamem, da ni imela druge možnosti glede parkiranja, ampak izbrala je najslabšo izbiro. Nekomu je vzela mesto, ki je tega 100% bolj potreben, kot pa ona in otrok z mavcem. Ne me razumeti narobe, ampak obstajajo tudi druge možnosti. Prvo kot prvo-dežnik, seveda ne bi pri tem kaj veliko pripomogel, ampak bi imela samo čisto vest. Kot drugo, pa govorim iz našega okoliša, v primeru nalivov, poškodovanih otrok, starejših oseb,...je možnost pripeljati se čisto do vrat, odložiti osebe in nato odpeljati avto na zunanje parkirišče. Seveda je potrebno vratarja seznaniti s tem in nikoli ni problema.
Seveda se najdejo osebe, ki venomer parkirajo pač tam kjer se jim "dvigne", in ponavadi takšne nikoli nihče ne vidi in ne kaznuje (niti jih noče videti), ampak v tej temi ne govorimo o teh ljudeh, ampak o tvoji situaciji. Nasvet: plačaj kazen, pozabi zadevo-šola za prihodnje, seveda pa lahko napišeš ugovor-navedeš razloge, vzroke zakaj takšno parkiranje in kaj veš, mogoče ti grata, ampak ne verjamem.
Glede parkiranja zaposlenih v bolnišničnem kompleksu pa to--nikjer v Sloveniji zaposleni ne parkirajo znotraj bolnišnice brez plačila (70€ letno), in verjemite, časi modrih nalepk (beli H na modri podlagi) so zgodovina.

#27 eva3000

eva3000

Raziskovalec

• Members
  • 50 objav

Objavljeno 15 avgust 2009 - 13:28

Veš kaj je še bolj 'fino'?

Da človek parkira na malem parkirišču, namenjenemu prebivalcem štirih vrstnih hiš, kjer ti prebivalci redno parkirajo in da je tudi tisti človek prebivalec ene izmed vrstnih hiš. Potem pa pride naslednji dan domov, pa ga za brisalcem čaka 'obvestilo redarstva', z datumom 7.8.2009 (danes pa smo 15.8.2009), kraj dogodka je počečkan z alkoholcem, kot obrazložitev prekrška pa je naveden razlog da se je parkiralo na kolesarski stezi, poti, pešpoti, itd...

Kako ima to redarstvo urejeno? Slikajo avto ter registrsko tablico? Je vsako obvestilo unikat zaradi tiste številke na vrhu? Meni se enostavno zdi, da mi je en debil za šalo zataknil to stvar za brisalce, ker kakorkoli pogledamo... Tam ni nobenega znaka za prepovedano parkiranje, parkirišče pa še nikoli ni bilo pešpot ali pa kolesarska steza...

Pripete priponke

• DSC00741.JPG

#28 roomeo

roomeo

Raziskovalec

• Members
  • 49 objav

Objavljeno 15 avgust 2009 - 22:24

Pozdravljeni

Žal se sploh ne strinjam z vami (avtor). Prostor za invalide je pač za invalide, ne pa neko mamico, ki se ji ne da prehoditi več kot 10 metrov.

Lep pozdrav

#29 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5 065 objav

Objavljeno 16 avgust 2009 - 09:12

Da še odgovor mestne občine napišem:
1. Ugovor kršiteljice se zavrže
2. Kršiteljica mora plačati sodno takso, ki bo odmerjena po pravnomočnosti sklepa z nalogom za plačilo sodne takse

...in potem še tra-la-la in ringa raja....

Jah nič, plačati bo treba! :D

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov