Skoči na vsebino

IPB

Slika

Novi Renault Megan Ali Fiat Bravo

Odgovorov v temi: 7

#1 goldi 69

goldi 69

Poročevalec

• Members
  • 594 objav

Objavljeno 26 julij 2009 - 11:07

Nekako se mi je pokazala prilika ,da bom izbiral med tema dvema avtomobilov.Megana bi dobil osnovni model Fiat Bravo bi pa že imel veliko opreme.Prosim za vaše mnenje.

#2 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 26 julij 2009 - 11:10

Če imaš denarno omejitev, bi ti raje priporočal bravota, ravno zaradi dodatne opreme.

#3 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 086 objav
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 26 julij 2009 - 11:27

Za 12.350€ dobiš KIA Pro Ceed 1,6 (benzin) ali za 13.290€ 1.6 CRDi VGT.
KIA Pro Ceed

Oprema pa je naslednja:

VARNOST: varnostni zračni blazini na voznikovi in sovoznikovi strani (sovozn. z možnostjo izklopa), stranske varn. zračne blazine, stranske varn. zračne zavese, ABS zavorni sistem z EBD, zavorni diski na vseh kolesih, el. blokada motorja proti kraji vozila (imobilizator), avtomatsko zaklepanje vozila pri hitrosti nad 40km/h, prekinitev dovoda goriva v primeru trka, samodejno odklepanje vozila v primeru trka, varn. pasovi z zatezniki, ISO FIX za pritrditev otroškega sedeža, opozorilnik za nepripet pas na prednjih sedežih, zadnja meglenka, 3. zavorna luč.
UDOBJE: centralno zaklepanje, progresivni servo volan nastavljiv po višini in globini, ohlajen predal pred sovoznikovim sedežem, el. pomik stekel, merilec zunanje temperature, potovalni računalnik, predal na sovozn. strani z osvetlitvijo, osvetlitev prtljažnika, stikala avdio naprave na volanskem obroču, radio + CD/MP3 predvajalnik, 4 zvočniki, vzglavniki nastavljivi po višini, zadnja klop zložljiva in deljiva v razmerju 60:40, sistem proti raznjenju akumulatorja pri zaklenjenem vozilu.
ZUNANJOST: širokokotno vzvratno ogledalo, tonirana stekla, 15-palčna jeklena platišča s pnevmatikami Michelin 185/65 R15H, zadnji brisalec in grelec, kljuke vrat v črni barvi, ročno nastavljivi stranski ogledali v črni barvi.
klimatska naprava
VARNOST: aktivna vzglavnika na prednjih sedežih, sprednji meglenki, zadnja meglenka.
UDOBJE: daljinsko centr. zaklepanje z alarmno napravo, usnjen volanski obroč in prestavna ročica, sredinska konzola z dvojnim odlagalnim prostorom in komolčnim naslonom, el. pomik stekel s stikalom za samodejni popolni spust stekla na voznikovi strani (na voznikovi strani z zaščito proti riprtju), 2 visokotonska zvočnika, zložljiv ključ, paket za kadilce.
ZUNANJOST: el. pomični in ogrevani stranski ogledali v barvi karoserije, širokokotno vzvratno ogledalo, alu platišča 205/55R16

Jaz sem kupil Ceed SW 1,4 za 13.000€ z to omenjeno opremo in sem zelo zadovoljen. Garancija na motor je 5 let ali 150.000km, na opremo in ostalo 7 let in 10 let proti rji. Skratka dober nakup. :wall:

#4 goldi 69

goldi 69

Poročevalec

• Members
  • 594 objav

Objavljeno 26 julij 2009 - 11:43

Kaj pa kar se tiče servisov in delov za popravilo?

#5 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7 086 objav
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 26 julij 2009 - 12:16

goldi 69, a za KIA? V Murski Soboti je majhen servis, avtomobile in rezervne dele seveda pa proizvajajo na Slovaškem tako, da tu ne vidim problema.
Pojdi v salon pa jih preizkusi. Jaz sem peljal vse tri. Ceed-a, Pro Ceed-a in Ceed SW-ja. Zadnji me je prepričal in je točno tak (le litih platišč nima):
Objavljena slika

#6 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5 065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 26 julij 2009 - 16:29

Nekako se mi je pokazala prilika ,da bom izbiral med tema dvema avtomobilov.Megana bi dobil osnovni model Fiat Bravo bi pa že imel veliko opreme.Prosim za vaše mnenje.

Jaz na tvojem mestu sploh nebi razmišljal o Meganu; absolutno bi izbral Fiat Bravo.

#7 goldi 69

goldi 69

Poročevalec

• Members
  • 594 objav

Objavljeno 26 julij 2009 - 17:17

Abruzi imaš kakšne tehtne razloge za izbiro Brava?

#8 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5 065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 26 julij 2009 - 18:17

Imam kar nekaj izkušenj z njim (no, moja ga je imela) - nobenega problema z njim. Kar se pa Renaulta tiče, pa je moje že napisano mnenje tako: So ljudje kateri vozijo Renault in smo ljudje, ki smo prišli k pameti!
Vem, da je to čist aut nasvet, pa vseeno; marsikdo ki si lasti Brava pravi, da je z njim nadpovprečno zadovoljen. Tebi pa še igra veliko vlogo oprema; še en dodatni razlog.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov