Skoči na vsebino

IPB

Slika

Linux Ne Deluje!

Odgovorov v temi: 11

#1 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 353 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 09 november 2009 - 20:34

Zdravo

Sem nov uporabnik linuxa oz. še nisem tam ker mi ne deluje na mojem pcju. Zato sem se obrnil na vas ki imate več znanja o tem kot jaz :beer2: Enostavno mi linuxa noče namestit če naredim boot cdja,
probal sem z ubuntu 8.10 in 9.10 a zaman. Pri 8.10 pridem najdlje, in to do napisa ubuntu kjer nekaj loada spodaj potem pa se vse skupaj ustavi. Sem pa imel samo W7 na disku. Pri 9.10 ko kliknem namesti ubuntu ne naredi nič oz. ne gre naprej, samo črn ekran in cd vrti u prazno in se zaganja... Potem pa sem uporabil hirens boot cd in foramtiral disk z w7 a še vedno ista napaka.
Na koncu sem namestil xp in ubuntu namestil iz namizja in ko konča namestitev zahteva reboot, naredim to. Med bootanjem ti pokaže opcijo xp ali ubuntu, kliknem ubuntu se pokaže črn zaslon kjer lahko pritisnem Esc ali pa pustim da nekaj "nalaga", če pa stisnem Esc in izberem normal mode pa pokaže samo bel zaslon in konec veselja :)
Moje ugotovitve so, da naj bi bil kriv moj lcd tv ki ga uporabljam kot monitor, je pa ena poceni varianta. Sem razmišljal da bi bil disk zanič, ampak mi wondowsi delujejo brez težav, tako da..

Bi pa prosil za kakršnokoli pomoč pri namestitvi linuxa, hvala.

LP

Pa še to. Pred časom sem na isti način, uporaba hirens boot cdja in potem clean install linuxa 8.10 na prenosnik uspešno namestil brez težav, delalo je k urca.

#2 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4 591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 09 november 2009 - 21:04

Lahko napišeš še kakšne komponente imaš v PCju?

#3 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 353 objav

Objavljeno 09 november 2009 - 21:13

Intel p4 3.0
1.5G ram
2x 80G disk
geforce 7600GT 256mb agp
asrock matična
lcd tv kot monitor znamke Haier povezan pred hdmi

Se mi zdi da bi moralo delovati brez težav le lcd mi je najbolj sumljiv.

#4 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 09 november 2009 - 23:17

Si "kliknil" Install ali izbrall Install iz začetnega menuja ko zaganja Ubuntu?
Če Ubuntu zaženeš iz CDja, tisto prvo opcijo, "preiskusi brez sprememb na disku" ali nekak tak, ti zloada do konca?
Napisal si tako zmedeno da človek res ne ve kje se ustavi.

#5 vragec19

vragec19

Iznajdljivec

• Members
  • 831 objav
  • Kraj:Pekel

Objavljeno 10 november 2009 - 07:51

Na tvojem mestu bi izbral namestitev brez X-ov (brez grafičnega naična). Če ti to zažene, potem se ti prikaže konzolo, v konzoli lahko ročno namestiš X-e in jih tudi konfiguriraš, res da je mogoče postopek za začetnika malo težak pa kompliciran ampak glede na to kolikor je How-to-jev na internetu se boš dokaj hitro znajdo.

V nasprotnem primeru pa me kontaktiraj na msn ali e-mail pa ti lahko pomagam.

lp, mr. Vragec

#6 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 353 objav

Objavljeno 10 november 2009 - 14:50

Da še enkrat pojasnim.
1-ne morem namestiti linuxa iz boot načina,tako kot vse windowse doslej. Ustavi se ko izberem namesti ubuntu (druga opcija). Kaže samo črn zaslon in cd vrti v prazno.
2-namestil sem jih lahko le iz namizja kjer klikneš install inside windows, ampak ko ponovno zaženem pc, izberem ubuntu se ustavi in kaže samo bel zaslon.

Probal pa sem z 8.10 in 9.10, vedno isti problem. Ni mi pa jasno zakaj je na prenosniku delovalo brez težav, ker ta prenosnik je kar star.

xfirestorm- bom poskusil zagnati še iz cdja

#7 bajdec

bajdec

Poročevalec

• Members
  • 540 objav
  • Kraj:Podkum
  • Interesi:Izdelava spletnih strani

Objavljeno 10 november 2009 - 15:02

Poskusi tole: ko se pokaže tist, Poizkusi ubuntu brez sprememb sistem itd... pritisni tipko F6, greš na acpi=off, pritisneš enter in nato ESC, nato pa, ti spodaj nekaj piše, zadaj sodve črtici (--), pred tem pa piše quiet splash, in izbriši quiete splasha la karkoli že. Nato daš Namesti ubuntu, ali pa poskusi ubuntu brez sprememb sistem.

#8 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 353 objav

Objavljeno 10 november 2009 - 15:35

Sem preizkusil zaženi iz cdja brez sprememb sistema a še vedno isto, vrti cd potem pa pokaže navpične črno bele črte čez cel zaslon. Sem tudi probal v varnem grafičnem načinu ki ga izbereš
z klikom na F4 a zaman.

Bom še preizkusil to kar je Bajdec rekel... res čudno kaj ga matra.

#9 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4 591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 10 november 2009 - 18:07

Si preveril zapisan CD, če je gor res to, kar bi naj bilo? Ker se zgodi, da kaj napačno zapeče.

#10 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 353 objav

Objavljeno 10 november 2009 - 18:21

Sem poskusil bajdecov predlog in ne pomaga. CD je pa pravilno zapisan,ker ga lahko iz namizja namestim, tudi 8.10 deluje pravilno ker sem ga namestil na prenosnika nekaj mesecev nazaj.
Tako da res ne vem več kaj bi bil problem...

#11 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 10 november 2009 - 21:05

Probaj še to kar je napisal vragec.
Ne vem če ubuntu ma možnost text-install, vem pa da CentOS ima oba načina, tako grafičnega kot text, pa vem da je ta text installer za CentOS karseda uporabniško-prijazen.

#12 vragec19

vragec19

Iznajdljivec

• Members
  • 831 objav
  • Kraj:Pekel

Objavljeno 11 november 2009 - 07:36

Tudi ubuntu ima na voljo text-install vendat mora izbrat server verzijo, ki se razlikuje po tem, da mu ne naloži X-ov ter na koncu mu da možnost namestitve spletnih servisov.

Če ne kaj drugega, poskusi programček s pomočjo katerega namestiš ubuntu-je oz. tudi keri drug linux v Windowse. Se pravi programček ti naredi en image katerega bootaš pri dualbootu. Dela vse isto kot če bi imel 2 sistema na računalniku (razlika je samo v tem, da imaš na ta način linux nameščen v image in to je to).

Programček je Wubi (http://wubi-installer.org/).

lp, mr. Vragec

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov