Sem nov uporabnik linuxa oz. še nisem tam ker mi ne deluje na mojem pcju. Zato sem se obrnil na vas ki imate več znanja o tem kot jaz
probal sem z ubuntu 8.10 in 9.10 a zaman. Pri 8.10 pridem najdlje, in to do napisa ubuntu kjer nekaj loada spodaj potem pa se vse skupaj ustavi. Sem pa imel samo W7 na disku. Pri 9.10 ko kliknem namesti ubuntu ne naredi nič oz. ne gre naprej, samo črn ekran in cd vrti u prazno in se zaganja... Potem pa sem uporabil hirens boot cd in foramtiral disk z w7 a še vedno ista napaka.
Na koncu sem namestil xp in ubuntu namestil iz namizja in ko konča namestitev zahteva reboot, naredim to. Med bootanjem ti pokaže opcijo xp ali ubuntu, kliknem ubuntu se pokaže črn zaslon kjer lahko pritisnem Esc ali pa pustim da nekaj "nalaga", če pa stisnem Esc in izberem normal mode pa pokaže samo bel zaslon in konec veselja
Moje ugotovitve so, da naj bi bil kriv moj lcd tv ki ga uporabljam kot monitor, je pa ena poceni varianta. Sem razmišljal da bi bil disk zanič, ampak mi wondowsi delujejo brez težav, tako da..
Bi pa prosil za kakršnokoli pomoč pri namestitvi linuxa, hvala.
LP
Pa še to. Pred časom sem na isti način, uporaba hirens boot cdja in potem clean install linuxa 8.10 na prenosnik uspešno namestil brez težav, delalo je k urca.