super, na 17 Nov 2009, 19:57, pravi:
Hvala vsem za odgovore.
P.S
Šlo je za nadlegovanje oziroma presnetancijo da me moja soproga vara.Ampak jim ni uspelo me prepričat.Drugače pa me še zanima če takšne primere obravnava policija???
Na enem forumu sem zasledil to!
Policija bolj poredko posega v take primere, razen ob hujših kršitvah ko so primorani.
Ponavadi to ureja vse SI-CERT, kar se tiče izključitev in lahko tudi zahteva poravnavo nastale škode od ISPja in ISP od svojega uporabnika.
Po domače, če jaz vdrem v NLB, zbrišem bazo podatkov, kar šteje za hujšo kršitev in gre za ogromno škodo, gre prijava na SI-CERT, SI-CERT zadevo razišče, ali je akcija res bila izpeljana iz mojega IP naslova, pa naj sem to bil jaz ali samo nek spreten cracker ki je vdrl najprej v moje računalo in tam zabrisal svoje sledi, se to preda ISPju, z zahtevo da se mene izključi. ISP vidi kdo sedi za določenim IPjem ob določenem cajtu, ni pa dolžan posredovati osebnih podatkov tretjim organom(ne, niti policiji). Lahko pa se zato zahteva odškodnina od ISPja za moja dejanja, ampak potem bo ISP tudi od mene zahteval povračilo.
V kolikor pa gre za kake teroristične grožnje, ali osebne grožnje pa seveda vmes posreduje policija in se policija obrača na SI-CERT ki raziskujejo potek dogodkov na spletu.
Kot primer lahko navedem enga Slovenclja izpred par let, ko hotel poslat grozilno sporočilo takratnemu Ameriškemu predsedniku George W. Bushu in je za nekaj minut za njegovimi vrati stala policija z nalogom za aretacijo, zraven z njim so odšli tudi njegov računalnik in kakršnikoli zapiski, telefon, vse, vse, vse, od tukaj naprej raziskuje zadevo policija kar se je dogajalo v tistem trenutku na računalniku, vse kar se dogaja pa po mreži pa jim "pomaga" SI-CERT.
ISP - Internet Service Provider/Ponudnik Internetnih Storitev
P.S: ves internetni promet ki gre ven iz Slovenije nadzirata SI-CERT in ena ameriška obveščevalna, nisem prepričan a mislim da NSA.