Izpit Kategorije A2
Ustvaril
sennheiser
, nov 16 2009 20:16
Odgovorov v temi: 5
Objavljeno 16 november 2009 - 20:16
Zdravo.
Zanima mi, kako si razlagate zakon ki je v veljavi sedaj:
V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila nepresega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo.
(ZVCP, 149. člen, 4. odstavek)
In zamia me, kje v Ljubljani predvsem v centru lahko grem moj izpit zamenat (potekli že 2 leti in 18 let imam od a125). Kolikor mi je znano bi moral dobiti nism pa 100%. Aja ga sploh lahko dobim v lj glede na to, da imam stalno v nm prijavleno začasno pa v lj (študent v lj pa ne pridm pravočasno v nm da bi zamenal)
Zanima mi, kako si razlagate zakon ki je v veljavi sedaj:
V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila nepresega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo.
(ZVCP, 149. člen, 4. odstavek)
In zamia me, kje v Ljubljani predvsem v centru lahko grem moj izpit zamenat (potekli že 2 leti in 18 let imam od a125). Kolikor mi je znano bi moral dobiti nism pa 100%. Aja ga sploh lahko dobim v lj glede na to, da imam stalno v nm prijavleno začasno pa v lj (študent v lj pa ne pridm pravočasno v nm da bi zamenal)
Objavljeno 17 november 2009 - 12:03
Zamenjaš lahko v ljubljani. To je motorno kolo ki ima v prometnem izpisane podatke: manj kot 35kw, manj kot 0,2kw/kg v razmerju moč/masa, ter ni motorno kolo z blokado, ki ima v originalu več kot 70kw. Upam da sem ti odgovoril na vsa vprašanja!
Aha potem zadeva mora izpolnjevati tudi ta pogoj da kljub temu da ima motor blokado na 35kw oz.25 ne sme original brez blokad met čez 70kw.
Mogoče še veš kje v lj lahko zamenam?
Objavljeno 17 november 2009 - 15:51
Točno tako. Po mojem lahko zamenjaš na mestni upravi ali kaj takega...
Ki je kje?
Hvala
Objavljeno 18 november 2009 - 12:04
Vozniške, osebne in podobne listine urejaš na Tobačni.. http://www.upravneen...otranje_zadeve/
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov