Skoči na vsebino

IPB

Slika

Excel - Triki In Nasveti

Odgovorov v temi: 55

#41 stafor

stafor

Vajenec

• Members
  • 265 objav
  • Kraj:Kamnik

Objavljeno 31 avgust 2011 - 08:29

Kje se ne spreminjajo grafi? Na izvornem listu, ali na kopiji? Kam kopiraš tabele in grafe? V isti zvezek, ali v drugega?

#42 boshko_XXL

boshko_XXL

Igračar

• Members
  • 121 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Dolenjska

Objavljeno 31 avgust 2011 - 08:44

Tabele in grafe kopiram na nov list.
Podatki se spreminjajo glede na nove vrednosti, ki jih imam v tabeli na tem novem listu. Grafi pa pač ostanejo izvorni, taki kot sem jih kopiral in se ne posodobijo na te nove podatke.
Na izvornem mora vse ostati tako kot je bilo na začetku, se ne sme spreminjat.

#43 stafor

stafor

Vajenec

• Members
  • 265 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 09:07

Torej, če si kopiral graf in tabelo na nov list, se izvorni podatki grafa na novem listu še vedno sklicujejo na tabelo na listu s katerega si vse skupaj kopiral.
Ker, če klikneš kopirani graf z desno tipko in klik na izvorne podatke, se ti bo excel pomaknil na originalni list s katerega je kopirano.
Spremeni izvorne oz. source podatke na tabelo in list kamor si skopiral graf in tabelo.

#44 boshko_XXL

boshko_XXL

Igračar

• Members
  • 121 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 09:33

Vem ja, da se graf sklicuje na izvorne in je potrebno to spreminjat. Zanima me ali obstaja kak hitr oz. avtomatski način, ker bom imel teh listov čez 500 pa na vsakem vsaj 5 grafov....koliko klikanja bo to.

#45 stafor

stafor

Vajenec

• Members
  • 265 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 10:22

Če so tabele in grafi enaki se lahko posname makro in potem izvorne podatke spreminjaš z makrom...?

#46 stafor

stafor

Vajenec

• Members
  • 265 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 12:47

Spomnil pa sem se na to, da bi lahko kopirali tudi cel list, odvečno se pobriše, nov list preimenuje. V tem primeru pa ne bo treba spreminjati izvornih podatkov...! :)

#47 boshko_XXL

boshko_XXL

Igračar

• Members
  • 121 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 13:15

Lej saj jaz kopiram celoten list (ctrl+a).
Prilepem na novega, katerega sem prej preimenoval npr. C_p2....izvorni je pa C_p1.
Potem samo menjam podatke izvorne tabele, iz katere poberejo podatke manjše tabele. Ok to dela. Ampak grafi, ki so vezani na te manjše tabele za izvor podatkov še vedno kažejo C_p1.

#48 stafor

stafor

Vajenec

• Members
  • 265 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 13:27

To ni pravilno kopiranje celega lista! Kopiraj list na sledeč način:

Klikni na list, ki ga želiš kopirati, pridrži miškino tipko in pritisni še CTRL in drži
Nato potegni z miško malo v levo ali desno, oz. tja kjer želiš imeti kopijo lista.
List se bo potem imenoval npr. takole: če kopiraš list z imenom Nekaj, se bo novi list imenoval Nekaj(2)
In potem ta Nekaj(2) preimenuješ po svoji volji. In na tem preimenovanem listu se bo graf skliceval na list na katerem je...
In to je vse!

#49 boshko_XXL

boshko_XXL

Igračar

• Members
  • 121 objav

Objavljeno 31 avgust 2011 - 14:22

Ooooo hvala !!!!
To je bla ta finta, nisem vedel tega. Sedaj mi deluje tako kot je potrebno, ko zamenjam podatke, se spremenijo tudi grafi. HVALA

#50 boshko_XXL

boshko_XXL

Igračar

• Members
  • 121 objav

Objavljeno 14 september 2011 - 06:46

Zanima me, kako bi v makroju naredil nek pogoj, ki bi mi preskočil prazno celilco in da nadaljeval obsotoječo kodo na naslednji celici.
Ta koda mi sedaj kopira določene stolpce spodaj, samo na težavo naleti ko je vmes kaka prazna celica. Če ni prazne celice se koda sama izvede do konca in kopira kar hočem.
Problem nastane samo ko je vmes prazna celica in bi to rad nekak preskočil. Poizkusil sem z IF pa mi ni delovalo pravilno.

Koda:
"
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)

ActiveCell.Offset(0, 0).Range("A1").Select
If ActiveSheet.Range("A1").Value = "" Then************** tukaj sem poskušal z if
ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select
Else
Selection.copy
ActiveCell.Offset(100, 0).Range("A1").Select
ActiveSheet.Paste
End If

ActiveCell.Offset(-99, 0).Range("A1").Select
Selection.copy
ActiveSheet.Paste
Loop
ActiveCell.Offset(-114, 5).Range("A1").Select

Loop
"
Kakšna ideja ?

#51 stafor

stafor

Vajenec

• Members
  • 265 objav

Objavljeno 14 september 2011 - 08:28

Zanima me, kako bi v makroju naredil nek pogoj, ki bi mi preskočil prazno celilco in da nadaljeval obsotoječo kodo na naslednji celici.
Ta koda mi sedaj kopira določene stolpce spodaj, samo na težavo naleti ko je vmes kaka prazna celica. Če ni prazne celice se koda sama izvede do konca in kopira kar hočem.
Problem nastane samo ko je vmes prazna celica in bi to rad nekak preskočil. Poizkusil sem z IF pa mi ni delovalo pravilno.

Koda:
"

ActiveCell.Offset(0, 0).Range("A1").Select
If ActiveSheet.Range("A1").Value = "" Then************** tukaj sem poskušal z if
ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select
Else
Selection.copy
ActiveSheet.Paste
End If

ActiveCell.Offset(-99, 0).Range("A1").Select
Selection.copy
ActiveSheet.Paste
Loop
ActiveCell.Offset(-114, 5).Range("A1").Select

Loop
"
Kakšna ideja ?

Verjetno boš moral v makru zamenjati zanko. saj sedaj že začneš tako, da naj nekaj dela dokler ne naleti na prazno celico:
Poizkusi s kako For zanko...

#52 boshko_XXL

boshko_XXL

Igračar

• Members
  • 121 objav

Objavljeno 14 september 2011 - 08:35

Hmmm ja to vem...ker pač bi rad da mi kopira celice dokler jih ne zmanjka. Te so zapisane ena pod drugo. Sedaj se je pojavila težava, ko so vmes prazne celice in se mi izvajanje prekine.
Hvala bom poizkusil z for.

#53 Peter

Peter

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 05 oktober 2011 - 10:48

10 različnih trikov Excela najdete tudi na tej spletni strani. Sicer zahtevamo registracijo, ki pa je brezplačna.

#54 Anze Fcb

Anze Fcb

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 23 januar 2012 - 17:20

Pozdravljeni,

mene pa zanima, katero funkcijo v excelu naj uporabim, da mi bo seštel le tiste vrednosti, ki so npr. v vrsticah z imenom Ljubljana?

Že vnaprej hvala za pomoč.

Pripete priponke

• Palete.png

#55 stafor

stafor

Vajenec

• Members
  • 265 objav

Objavljeno 24 januar 2012 - 09:26

Pozdravljeni,

mene pa zanima, katero funkcijo v excelu naj uporabim, da mi bo seštel le tiste vrednosti, ki so npr. v vrsticah z imenom Ljubljana?

Že vnaprej hvala za pomoč.

Npr: če imaš imena krajev v celicah od A2:A8 in vrednosti v celicah od B2:B8, potem v celico v kateri želiš imeti rezultat vpiši:
=SUMIF(A2:A8;"Ljubljana";B2:B8)

#56 Anze Fcb

Anze Fcb

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 24 januar 2012 - 09:48

Super, točno to sem iskal. Hvala!

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov