Jump to content

IPB

Photo

Osamljenost

20 replies to this topic

#1 Lonely

Lonely

nOObie

• Members
  • 2 posts

Posted 27 November 2009 - 15:45 PM

Sem ženska srednjih let, ki je ostala sama...Zakaj in kako je dolga in precej grda zgodba... Ne hodim veliko ven in četudi grem je to v družvi prijateljev in znancev, ki so že poparčkani.
Osamljenost je postala moja prijateljica, ki mi sledi kot senca, jaz pa tega nočem... Kaj bi vi storili na mojem mestu, kje lahko koga spoznam tako, da bi dala vedeti da ne iščem avanture, ampak najprej samo prijateljstvo, kasneje pa morda tudi kaj več? Ker sami mi ni več za živeti...

#2 coban

coban

nOObie

• Members
  • 5 posts

Posted 27 November 2009 - 16:03 PM

Sem ženska srednjih let, ki je ostala sama...Zakaj in kako je dolga in precej grda zgodba... Ne hodim veliko ven in četudi grem je to v družvi prijateljev in znancev, ki so že poparčkani.
Osamljenost je postala moja prijateljica, ki mi sledi kot senca, jaz pa tega nočem... Kaj bi vi storili na mojem mestu, kje lahko koga spoznam tako, da bi dala vedeti da ne iščem avanture, ampak najprej samo prijateljstvo, kasneje pa morda tudi kaj več? Ker sami mi ni več za živeti...

Rešitev je preprosta - greš s kolegi - bili poparčkani ali ne - ven med ljudi in spoznavaš nove ljudi. Pri tem se pazi na količino alkota. Če se ga človek prenalije bo dobil avanturico ali pa nič - če se ga ne prenalije - bo lažje sklepal nova prijateljstva. Preprosto je lažje kasneje poklicati človeka , s katerim si debatiral in sklenil neko "vezo" kot pa ga poklicati ne vedoč več kaj si govoril tja v en dan.

#3 Teckoslava

Teckoslava

nOObie

• Members
  • 21 posts

Posted 27 November 2009 - 16:05 PM

Ja to more bit kr težko. No, jst ti predlagam da pokličeš v kakšno posredovalnico, tam plačaš neko članarino (ne gre za velike zneske), pustiš svoje podatke in tut napišeš točno kaj pričakuješ. Potem ko nekdo da oglas iz te iste posredovalnice prebere in mu je všeč, te kontaktira in se pač zmenita... Lahko ti povem, da je tako šla moja mami na ene par datov in tudi našla na ta način svojega partnerja s katerim zdaj lepo in zadovoljno skupaj živita (upam da bo tako do konca svojih dni)

Zgubit nimaš kaj, poskusi! Kaj drugega pa ti jaz nebi znala svetovat, ker je res težko da princa na belem konju srečaš v trgovini ali na pošti... Al pa tudi, nikoli ne veš. Predvsem se ne predajat malodušju, ker prišel bo takrat ko boš najmanj pričakovala. Vsak meni se je tko zgodilo.

#4 coban

coban

nOObie

• Members
  • 5 posts

Posted 27 November 2009 - 16:13 PM

Ja to more bit kr težko. No, jst ti predlagam da pokličeš v kakšno posredovalnico, tam plačaš neko članarino (ne gre za velike zneske), pustiš svoje podatke in tut napišeš točno kaj pričakuješ. Potem ko nekdo da oglas iz te iste posredovalnice prebere in mu je všeč, te kontaktira in se pač zmenita... Lahko ti povem, da je tako šla moja mami na ene par datov in tudi našla na ta način svojega partnerja s katerim zdaj lepo in zadovoljno skupaj živita (upam da bo tako do konca svojih dni)

Zgubit nimaš kaj, poskusi! Kaj drugega pa ti jaz nebi znala svetovat, ker je res težko da princa na belem konju srečaš v trgovini ali na pošti... Al pa tudi, nikoli ne veš. Predvsem se ne predajat malodušju, ker prišel bo takrat ko boš najmanj pričakovala. Vsak meni se je tko zgodilo.

Hmm zakaj pa tak način ? Meni se zdi da je veliko lažje iti ven med ljudi - posebej zdaj decembra, za katerega ne govorijo zaman da je Veseli.

#5 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9,718 posts
  • Kraj:Nekaj ovinkov iz Nove Gorice

Posted 27 November 2009 - 18:32 PM

Sam jamranje ne pripelje nikamor - če mi nič ne bomo storili, se nič ne bo izboljšalo, a ne?

#6 rockingoal

rockingoal

Poročevalec

• Members
  • 594 posts
  • Kraj:stadion
  • Interesi:vse

Posted 27 November 2009 - 19:07 PM

Žalostno je , da je človek dandanes v dobi intenzivnega povezovanja osamljen,
najti pravo osebo ni kar tako,
tole je računalniški forum lepo prosim , :unsure:
ja se hecam in vem da na tem forumu sodeluje kar veliko fantov srednjih let,
torej fantje pogum in v akcijo.

Lonely, našla boš pravega.

#7 Teckoslava

Teckoslava

nOObie

• Members
  • 21 posts

Posted 28 November 2009 - 00:34 AM

Ja, se strinjam z mojim predhodnikom! Veseli december je tukaj, pojdi ven in spoznavaj! Priložnosti so zdaj vse naokoli!

#8 illusion

illusion

Pomagač

• Members
  • 361 posts

Posted 28 November 2009 - 22:19 PM

Prijavi se na kako spletno stran, kjer se da navezovat stike z ljudmi..teh strani je ogromno...netlog, tagged, ona-on...

#9 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9,718 posts

Posted 29 November 2009 - 07:59 AM

Pa viroskov tudi - jaz bi se takih pšortalov izobibal na velikooooooooooooooooooo!

#10 MIHAc27

MIHAc27

Pomagač

• Members
  • 470 posts
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Posted 30 November 2009 - 09:39 AM

Najprej slaba novica.. brez nič ne bo nič. Razne ženitne in podobne spletne ali časopisne strani pregled bolj tako..z rezervo. Tam moški do 60let iščejo samo eno stvar (in ne to ni iskreno prijateljstvo ali pogovorček) žal tako je.
Vem pa zato ker ima moja tašča isti problem. Sem ji pomagal koga spoznati preko interneta pa ni bilo ravno uspešno.

Ne vem koliko družabna si in koliko prijateljev imaš. Če jih je bolj malo potem je tudi verjetnost, da poznajo kakega v redu moškega, bolj majhna.

Tako da moj nasvet.. včlani se v kak klub in združi iskanje moškega z hobijem. Če rada poješ mogoče kak mešani pevski zbor, ali če si športnica v kak fitness? Bolj aktivna kot boš več bo sreče. Sama doma pred televizorjem/računalnikom pač ne boš nikogar našla.

#11 Tanja

Tanja

nOObie

• Members
  • 17 posts

Posted 30 November 2009 - 20:27 PM

Kot moji predhodniki tudi jaz mislim da ni razloga za obupavanje. Mogoče imaš le neko slabe obdobje in mogoče preveč razmišljaš o tem. prepusti se toku, veselemu decembru, pojdi ven in uživaj. Sreča vedno čaka tam in takrat, ko jo nanjmanj pričakujemo.

Uživaj v življenju in malih stvareh, ne razmišljaj preveč o tem kako bi moralo biti, prepusti se in jaz ne samo da verjamem ampak vem da šele takrat boš našla tisto kar si želiš!

#12 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1,616 posts
  • Kraj:Nekje v rovtah pri Tolminu

Posted 09 December 2009 - 23:26 PM

Lonely tako kot ti je MIHAc27 priporočal bi dodal, da se prijavi na kakšen tečaj plesa kasneje lahko začneš bol na profi, če ti bo zapasalo. Zaradi zapolnjenega časa boš počasi pozabila na tesnobo, hkrati pa boš lahko spontano spoznala tebi naj osebo na pol metra in manj pa še držala se bosta. Če ti ples ne ustreza se pa prijavi na kakše delavnice sproščanja, saj jih je cel kup različnih. Ena bi lahko bila joga, potem meditacija in še mnogo mnogo drugih. Pa potem nakoncu ne pozabi kakšnega zadržati, da nebi prehitro utekel domov, češ da se mu mudi zaradi takih in takih obvesnosti. :) :)

#13 Amadeuss

Amadeuss

Pomagač

• Members
  • 360 posts
  • Kraj:Ljubljana

Posted 30 December 2009 - 13:17 PM

Tako da moj nasvet.. včlani se v kak klub in združi iskanje moškega z hobijem. Če rada poješ mogoče kak mešani pevski zbor, ali če si športnica v kak fitness? Bolj aktivna kot boš več bo sreče. Sama doma pred televizorjem/računalnikom pač ne boš nikogar našla.

Se podpišem pod tole. Več kot se giblješ v družbi in več različnih ljudi kot srečuješ in spoznavaš več imaš možnosti, da spoznaš koga, ki ti bo všeč (in ti njemu). Samo potrebuješ pa nekaj samozavesti in pa kanček humorja in sposobnost sproščenega pogovarjanja. Ker če si zunaj a cel večer tiho v svojem kotu se potem možnosti za spoznavanje zopet zmanjšajo za nekaj odstotkov <_<

Drugače pa veliko sreče ;)

#14 Prodajelec

Prodajelec

Raziskovalec

• Members
  • 58 posts

Posted 30 December 2009 - 14:13 PM

Če te nekdo po večih letih skupnega življenja zapusti, je potem težko spet nekomu (drugemu partnerju) zaupati in po eni strani je tudi prav tako. Danes razpadajo odlični zakoni partnerjev, zaradi traparij. Vem za prijatelja, ki je zapustil svoj zakon in dva otroka, ker je preko Netloga si našel drugo punco. Tole se mi zdi bolano, tole je tisto, kar se mi zdi več kot višek!! <_<

#15 embley

embley

nOObie

• Members
  • 20 posts

Posted 31 December 2009 - 16:28 PM

Sama doma pred televizorjem/računalnikom pač ne boš nikogar našla.

S tem se pa ne strinjam. Jaz sem preko enega foruma spoznal neko punco ravno zaradi tega, ker sem visel na tistem forumu.
Lonely, lahko daš v kakšno revijo tudi oglas, da želiš spoznat nekoga.

#16 illusion

illusion

Pomagač

• Members
  • 361 posts

Posted 01 January 2010 - 18:41 PM

To je čist od človeka odvisno..kdo res spozna na forumu, drugi pa rajš zunej. Po mojem da je najbolš, da se vsak sam odloč, kje mu bolj leži spoznavat..

#17 MIHAc27

MIHAc27

Pomagač

• Members
  • 470 posts
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Posted 04 January 2010 - 14:38 PM

Jaz sem se preko interneta (Še doba ko je vladal mIRC) 2x močno zaljubil... a se je obakrat tudi hitro končalo, tako da za resno zvezo interneta ravno ne priporočam preveč (Čeprav poznam tudi jaz primere ko je zadeva uspela). Poskusiti seveda ni greh in vsaka dodatna aktivnost ti poveča šanse, toda samo na to se ne bi zanašal.

Ples ti pa odsvetujem. Ker je zelo verjetno da boš ena izmed desetih žensk, ki si želijo najti partnerja za ples, moškega pa nobenega. Raje kake druge hobije, kjer so moški in ženske enako zastopani. Ples te bo spravil samo v še večjo depresijo.

#18 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9,718 posts

Posted 04 January 2010 - 14:50 PM

Jaz sem se preko interneta (Še doba ko je vladal mIRC) 2x močno zaljubil... a se je obakrat tudi hitro končalo, tako da za resno zvezo interneta ravno ne priporočam preveč (Čeprav poznam tudi jaz primere ko je zadeva uspela). Poskusiti seveda ni greh in vsaka dodatna aktivnost ti poveča šanse, toda samo na to se ne bi zanašal.

Sej stvar lahko deluje, sam mora pa biti socialno omrežje, spletna kamera itd. Samo tekstovno sporočanje pa seveda odsvetujem 100 / h.

#19 Amadeuss

Amadeuss

Pomagač

• Members
  • 360 posts
  • Kraj:Ljubljana

Posted 08 January 2010 - 13:53 PM

Hja glede mIRC-a ne vem. Sem tudi jaz še v srednji šoli dosti visel gor. Saj se tam lahko hitro zaljubiš...samo je pa potem vseeno vprašanje, če bo zadeva funkcionirala tudi v "resničnem" življenju...no...je pa za probat...saj za zgubit menda nimaš kej dosti, lahko pa doiš kako novo izkušnjo :D Seveda pa potlej ni fajn, če na ta račun zapostaviš fizično druženej s prijatelji in tovrstno spoznavanje novih ljudi...

#20 macos19

macos19

Gospod s kravato

• Members
  • 1,169 posts
  • Spol:Ženska
  • Kraj:Laško

Posted 26 January 2010 - 14:11 PM

Jaz ti predlagam, da navežeš stik z...

http://www.racunalni...showtopic=70161

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic