Je malo bolj zakompliciran postopek kot pri Nikonu
Nakup Digitalnega Fotoaparata
Objavljeno 02 junij 2010 - 18:46
Je pa tale slika 7385. posnetek
http://www4.slikomat.../l9x-DSC-02.jpg
Objavljeno 02 junij 2010 - 19:16
Tako, imam sliko. Ampak meni nič ne pomeni - vi kaj vidite ?
Je pa tale slika 7385. posnetek.
Pravzaprav pove, da je bila količina posnetkov za pol leta še kar normalno velika, številka zaporednega posnetka je zapisana v EXIF-u, morda pa bi se dalo kaj več povedat o tipalu, če bi ne bila zaslonka pri fotografiranju tako odprta (3.5), čeprav kakšnih večjih količin smeti ni videti, manjše pa bi se morda pokazale pri zaslonki višji od 13.
Vendar, ker že ugotavljamo kako in kaj, bi morda kljub vsemu veljalo več pozornosti posvetiti temu:

Posnetek je obdelan z 'avto-levels', kar je osnovna metoda za ugotavljanje čistoče tipala.
Recimo, da so madeži pod 2 in 3 rezultat prepognjenega papirja, pod 1 pa bi že lahko bil znak, da je tipalo nekdo nestrokovno čistil in je zapacano. kar seveda ni kaj posebno hudega, le da bi te ta posel kaj hitro čakal, če pa bi dal aparat v čiščenje znanemu servisu na Dunajski, je današnja cena za tak poseg 52€, kakor mi je dopoldan 'pojokal' kolega iz službe...
Če bi ta aparat kupoval jaz, bi zahteval še en posnetek pri zaslonki 22 in z bliskavico, vendar je odločitev v bistvu tvoja, kajti lahko da jaz vidim preveč strahov...
LP
Objavljeno 02 junij 2010 - 21:56
Glede količina posnetkov bi pa jaz rekel, da jih je kar precej, kajti jaz imam že okoli 15 mesecev aparat in ima čez 8000 škljocov, pa sem precej zagriženo slikal
Objavljeno 07 junij 2010 - 00:25
Za navadno slikanje + šport... Ali ima slučajno premajhno goriščno razdaljo (70mm) za šport, naravo, mesta? Ali je USM vredu?
To bi bil edini - prvi objektiv in rabim pomoč.. Hvala
Objavljeno 07 junij 2010 - 05:21
Vsekakor pa je ta objektiv izvrstna odločitev za začetek, hitro boš videl, če potrebuješ še kaj, ali pač ne. Njegova ostrina je med boljšimi, hitrost odziva prav tako USM pa neslišen.
Ne vem pa, ali si gledal model s stabilizacijo (OS) ali brez, kar je pomembno pri aparatih brez notranje stabilizacije. Če ima stabilizacijo, potem še toliko bolje.
LP
Objavljeno 07 junij 2010 - 22:02
Lp
Objavljeno 08 junij 2010 - 11:32
Kot se vidi po naslovu, iscem nek zmerni hybridni aparat. Trenutno sem imel nagledanega Nikon L110, ampak sem nekaj okoli bral, danikoni glih ne blestijo v tem razredu aparatov. Zdaj pa iscem nekaj drugega v tem razredu. Edino sonyja bi se ad izognil, kerimam malo morje SD kartic doma in niti enega memory sticka
Budget je nekje max 300€
Lp
Morda bi se izplačalo v rangu do 300€ pogledaš kakšnega Olympus, ker so ponavadi nekoliko cenejši...
Objavljeno 19 junij 2010 - 20:16
In sicer v D90. Vprašanje ni, če ga naj kupim, ali ga naj ne kupim, to je že dejstvo da ga bom kupil.
Vprašanje je samo, koliko še lahko iztržim z svojim D40 + 18-55 kit objektivom?
Shutter count je ca. 15700, star je pa nekaj več kot leto dni. Drugače odlično ohranjen, nikoli pokvarjen itd. Le senzor je treba očistiti(ampak to še bom verjetno prej dal sam čistit)
Objavljeno 20 junij 2010 - 22:12
Tako da jaz bi vzel Canon 500D, kater je pa sedaj še posebno poceni glede na to kar dobiš, ker je prišel njegov naslednik, čeprav je tole še vedno super fotoaparat
Objavljeno 21 junij 2010 - 00:16
Lumix je precej manjši in, če ti je kompaktnost velika prednost, ga vzemi, vseeno pa bi tudi jaz vzel Canona. Boš imel več objektivov in vsega, pri Lumixu boš pa imel že ob kit objektivu cenejše filtre
Objavljeno 21 junij 2010 - 05:34
Micro 4/3 (Lumix) ima svoje prednosti, vendar je po mojem mnenju to bolj aparat za vzporedno uporabo, torej za tistega, ki DSLR že ima.
Glede izbire objektivov pa je prednost, ki jo velikokrat omenjajo pri Canonu, le navidezna - res da je ta izbira velika, vendar je 'kvaliteta' tudi največkrat precej dražja. In ker se veliko prodaja/kupuje tudi rabljene, so po pravilu trga pač - dražji.
Za nekoga, ki nima namena na veliko zapravljati, torej nakupiti 10+ različnih objektivov, je vsaka firma skoraj enaka.
Na koncu še obrabljena fraza: "fotografijo naredi fotograf"
LP
Objavljeno 21 junij 2010 - 08:54
• Field of view 100%
• Eye point 14 mm at -1 dioptre
• Magnification 1.4x (equivalent to 0.7x on a 35mm camera / 50mm lens)
• Dioptre adjustment -4 to +4 dioptre
• 1,440,000 dots
• Field Sequential (RGB)
bi to lahko bil precej spodoben pogled, ne glede na čas dneva.
Vendar tudi jaz še nisem imel priložnosti pogledati skozi njega.
LP
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov