Linux Na Starem Računalniku
Objavljeno 02 avgust 2010 - 12:53
Za odgovore se Vam že v naprej zahvaljujem.
LP
Objavljeno 02 avgust 2010 - 19:44
Upam, da znaš zapeči iso sliko. Sam uporabljam Infra Recorder.
Nazaj na topic. Majhne distribucije se od "navadnih" razlikujejo po manjšem kernelu (jedru), imajo (ponavadi) kakšno funkcijo manj in ponavadi "lastno namizno okolje" (GUI, npr. gnome (ubuntu),KDE (kubiuntu), xfce (xubuntu) ter lxde (lubuntu), s tem samo povem najbolj znane, takšne distribucije nimajo ponavadi teh namizij.).
Takšne distribucije so:
Slitaz - Zelo majhna distribucija, velika le 30 MB
Damn Small Linux - velik 50 MB
Puppy - majhna a zmogljiva distribucija, velika 120 MB
Obstaja še veliko drugih distribucij, vendar te poznam, uporabljal pa sem le slitaz in puppy.
Lp, bajdec
Objavljeno 02 avgust 2010 - 19:56
Light verzije?
GNOME?
KDE?
To sta dve "najtežji" namizni okolji.
Še xfce je tak tak.
In tudi ta računalnik ni tako zelo star da bi moral na njega tiščati DSL, Puppy in podobne, ker so res okrnjene.
Daj gor kar xubuntu in sem prepričan da bo delalo čist vredu.
Objavljeno 03 avgust 2010 - 14:34
Torej super bi blo met 256 ampak deluje tudi z manjYou need 192 MB RAM to run the Live CD or 192 MB RAM to install. The Alternate Install CD only requires you to have 64 MB RAM at install time.
To install Xubuntu, you need 2.0 GB of free space on your hard disk.
Once installed, Xubuntu can run with starting from 192 (or even just 128) MB RAM, but it is strongly recommended to have at least 256 MB RAM.
Objavljeno 03 avgust 2010 - 20:16
ravno sem probal lubuntu in vse lepo izpiše lubuntu in lepo potem pa samo črn ekran in pri tem tudi ostane. sem pa probal na drugem računalniku malo novejšem je pa delovalo vse kot mora. zgleda da mi linuxi ne bodo delali na tej stari mašini.
Linux je samo en je pa več distribucij. ;D , pa ne obupaj pri samo eni distribuciji.
Objavljeno 04 avgust 2010 - 20:20
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov