Skoči na vsebino

IPB

Slika

Os Google Chrome

Odgovorov v temi: 29

#21 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4 591 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Celje

Objavljeno 04 februar 2011 - 15:39

Ctrl+Alt+Backspace ni deloval, v konzolni način pa ne morem, ker mi ne deluje po namestitvi Nvidia gonilnika. Glede na to, da za svoje delo uporabljamo samo GUI programe, je isto ali restartam GUI ali pa celoten OS. P.S. Windows mi v zadnjih nekaj mesecih še ni zaštekal.

Podpora za nVidia je slab, podpora za Flash je slaba, podpora za AMD grafične je slaba, ... kaj spoh deluje?

Meni HD filmi na Linuxu ne delajo normalno, na Windowsu pa ... torej očitno problem ni v strojni opremi. Preizkusil sem različne predvajalnike, povsod podobne težave.

#22 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 04 februar 2011 - 16:22

Ni podpora za nVidia slaba, ampak podpora od nvidie je slaba. :) Crappy drivers. Znano.
ATI driverji so dosti boljši. Flash je pa slab že od samega začetka, zato tudi nekateri komaj pričakujemo HTML5 itd. da se končno rešimo te nadloge. :mellow:

#23 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4 591 objav

Objavljeno 04 februar 2011 - 16:29

Na prenosniku ne morem menjati grafične, torej je najboljše pozabiti na Linux? Super odnos, ni kaj. Poleg tega sem slišal tudi pritožbe za ATIjeve driverjeve in nepodporo določenih novejših kartic.

#24 kolo1

kolo1

Iznajdljivec

• Members
  • 751 objav
  • Kraj:Na planincah

Objavljeno 04 februar 2011 - 17:59

Sam imam ATI-jevo grafično (HD 4800) in AMD-jev procesor in mi Ubuntu dela brez težav.

#25 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1 616 objav
  • Kraj:Nekje v rovtah pri Tolminu

Objavljeno 06 februar 2011 - 23:31

Ali je tu govora o Ubuntu distribuciji? Ali bi zamenjava distribucije spremenila stanje na bolje? Recimo v igri sta mi še Mandiva in openSUSE.

#26 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4 591 objav

Objavljeno 07 februar 2011 - 10:29

Kakšnih bistvenih razlik med tem kaj lahko z določeno distribucijo delaš ni. Če imaš težave s strojno opremo pri eni jih boš imel tudi pri drugi (v večini primerov).

#27 Nejc

Nejc

Iznajdljivec

• Moderators
  • 858 objav
  • Kraj:Krško

Objavljeno 10 februar 2011 - 00:35

No sam sem imel na treh mašinah linux in nikjer ni bilo nobenih težav... imam prenosnik Asus, kjer na njihovi strani toplo priporočajo Windows, vendar se mi je pri delu nekaj ur z več programi hkrati računalnik povsem opočasnil, tudi ko sem programe pozaprl, ni jih bilo niti v task managerju več, prenosnik ni deloval niti približno tako hitro kot bi moral... Sedaj imam gor Linux, nikoli ni težav, ves čas dela brezhibno, edina zadeva katera me moti je, da ne gre izklopit touchpada s pomočjo tipkovnice (druge funkcijske tipke delujejo, le ta ne) in moram za to uporabit terminal, kar pa tudi ni težko :)

Kar se starih računalnikov tiče pa tudi Windowsi nekako ne gredo tako kot morajo... Starša sta imela računalnik z XPji, ni tako slab računalnik da ne bi XPji delovali, ampak so bili pa katastrofalno počasni, pa sem imel sam XP za super OS. Sem jima naložil Linux, dela kot strela...

Tako da če mene vprašate, je Windows primeren če imaš zverino in ne navaden računalnik... Seveda pa je odločitev kaj kdo uporablja čisto odvisno od uporabnika, tisti ki igra igre verjetno ne bo maral Linux distribucij, vendar za delo mislim da se lahko Windows skrije... to je sam moje mnenje, da ne bom preveč napaden :mellow:

Drugače pa če je tema že o Chrome OS... ideja je dobra, vendar nekako mislim, da pri nas s takim osem nimamo prav veliko za počet, ko bo vse prekrito v wi.-fi mogoče...

Drugače pa lahko poskusite Jolicloud, zanimiv OS, če je govora že o oblakih... ;)

#28 Bojan

Bojan

Raziskovalec

• Members
  • 85 objav

Objavljeno 10 februar 2011 - 02:41

Jaz imam za enkrat še vedno 7-mico Ultimat,ki se mi zažene kar hitro(vse je odvisno od nastavitve menija "Start",katere programe in aplikacije ti zažene ob zagonu)saj imam vse temu prirejeno tudi s časovnimi intervali.Uporablja pa mi približno 1GB RAM-a od 3,ki jih imam na razpolago.
Kot drugi program,pa imam OS Chrome.Ko se zažene BIOS lahko izberem med 7-mico ali Chrom-mom.Če izberem Chrom sem 6-tih sekundah na internetu.To so pa moje izkušnje.Na Googlu pa tako ali tako pišeš in urejaš v Docks ostalo pa namestiš razne vtičnike.

Bojan

#29 nekdo32

nekdo32

Raziskovalec

• Members
  • 25 objav

Objavljeno 06 april 2011 - 16:21

jst mam windows 7 in linux pa mi uboje dela zelo dobr sam linux je vseeno hitrejši

#30 Matej

Matej

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 06 april 2011 - 20:29

Bojan kje si pa dobil Chrome? Me mika, da ga poskusim če ga že vsi tako hvalijo (beri: hiter) :huh:

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov