Skoči na vsebino

IPB

Slika

Medion

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 8

#1 rusalex12

rusalex12

nOObie

• Members
  • 13 objav

Objavljeno 22 februar 2011 - 23:56

Zanima me vaše mnenje glede tele akcije: klik

Je računalnik vreden tega denarja? Kaj je po vaše njegova najslabša lastnost?
Kaj se še drugače prodaja od že sestavljenega? In predvsem kje?

#2 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:MB

Objavljeno 23 februar 2011 - 00:14

Tole je zelo relativno.

Uporabljene so malenkost zastarele komponente in grafična ki nikoli ni šla dobro v prodajo. Po drugi strani je cena relativno nizka če štejemo da dobiš nekaj bonbončkov zraven.

Sicer sem mnenja da se za 500€ dobi bilše komponente, sam jaz nisem več na tekočem z cenami posameznih komponent.

#3 bajdec

bajdec

Poročevalec

• Members
  • 540 objav
  • Kraj:Podkum
  • Interesi:Izdelava spletnih strani

Objavljeno 23 februar 2011 - 20:31

Procesor je že kar star (v računalništvu), in Athloni nikoli niso bili med zmogljivejšimi, imaš pa dovolj diska, grafična bi po moje mogla bit 1 GB, rama je pa recimo dovolj. Mrežna je gigabitna, brezžični internet pa je le 54 Mb/s, po moje bi že mogel bit 802.11n - 300 Mb/s.
Je pa odvisno tudi od tega, za kaj boš uporabljal računalnik? Za brskanje po spletu je čisto dovolj, ni pa ravno za urejanje Full HD videa ali za novejše igre.

#4 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Kraj:MB

Objavljeno 23 februar 2011 - 20:33

Beri od tretjega posta naprej
Klik

Bolše sestave za 400€.

#5 Matjaž

Matjaž

Kamion

• Members
  • 106 objav

Objavljeno 24 februar 2011 - 19:49

Še nekaj specifikacij: http://www.aldi.medi...l/?refPage=aldi

LPM

#6 rusalex12

rusalex12

nOObie

• Members
  • 13 objav

Objavljeno 25 februar 2011 - 01:04

Računalnik se bi uporabljal predvsem za internet, gledanje filmov, manjše urejanje slik, offica,... Dejansko nič zahtevnega (ni zame), MORDA čez nekaj let kakšna lažja igra (ko bo otroka zdajšnjega uporabnika zamikal računalnik).

Slučajno mi je padel v oči med domačimi reklamami, pa sem vas vprašal za komentar. Kakršne pa sem že predvidel ;)

Se splača za to ceno sestavljati? Od 350 do max 500 eur? Računalnik bi bil bolj na dolgi rok, s čim manj posegov vanj. Torej bi bila dobrodošla kakšna daljša garancija. ;)

#7 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9 840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 25 februar 2011 - 02:57

Ne išči računalnika, ki smrdi po krompirju in redkvicah.
Kar se računalniške robe tiče: Od Hoferja čim dlje stran. Z medionom nimam izkušenj, Tevion staf je pa čisto xy od tistega, kar piše gor. Jaz sem se enkrat nategnil z diskom, sicer od Teviona, kjer je pisalo, da je notri kao WD, dejansko pa Hitachi (alergičen -.-). Upam, da z medionom ni tako. Jaz bi ti vseeno rekel, da ne išči računalniške robe v trgovinah z banano in pomarančo -.-

#8 bajdec

bajdec

Poročevalec

• Members
  • 540 objav
  • Kraj:Podkum
  • Interesi:Izdelava spletnih strani

Objavljeno 25 februar 2011 - 10:41

Ne išči računalnika, ki smrdi po krompirju in redkvicah.
Kar se računalniške robe tiče: Od Hoferja čim dlje stran. Z medionom nimam izkušenj, Tevion staf je pa čisto xy od tistega, kar piše gor. Jaz sem se enkrat nategnil z diskom, sicer od Teviona, kjer je pisalo, da je notri kao WD, dejansko pa Hitachi (alergičen -.-). Upam, da z medionom ni tako. Jaz bi ti vseeno rekel, da ne išči računalniške robe v trgovinah z banano in pomarančo -.-

Hja, se strinjam s tabo. Po možnosti je še Hitachi Deathstart noter, so poceni diski, ampak je pa katastrofa od diska... Kar se tiče kupovanja PCjev v Hoferju/Lidlu, moj znanec ga je kupil tam (nettop), in pravi da deluje brez težav, bil je pa res poceni, mislim da 220 €. Tudi sam ne kupujem v Hoferju/Lidlu PCjev in rač. opreme, se raje oglasim v trgovini, ko grem iz šole, dobim malo dražje, ampak bolje kot v Hoferju. Opozoril bi pa še na eno znamko, s katero nimam dobrih izkušenj. Znamka je Klan Periferija, izdeleke prodajajo v Tušu, in sicer zvočnike, tipkovnice, miške. Sam sem dobil za 20 € tipkovnico, miško in zvočnike. Edino tipkovnica še deluje, imam jo priklopljeno na PCje, ki jih popravljam. Miški se je prvi dan (samo odprl škatlo od miške) pokvaril kolešček, čez nekaj dni je crknila miš sama. Potem zvočniki za 10 €, menda moč 300 W, sicer nisem verjel, da je tako, ampak nisem imel zvočnikov, pa poceni so, pa sem jih vzel. Hja, pridem domov, priklopim, še PCja niso preglasili. Prvi dan leteli v koš. Mi je žal 20 €, ki sem jih tako rečeno vrgel stran. Pojdite raje v trgovino, kjer prodajajo samo PCje in rač. dele in opremo, pa kupite dobro firmo, malce več plačate, ampak dobite kakovost.

#9 smiley7

smiley7

Iznajdljivec

• Members
  • 918 objav

Objavljeno 25 februar 2011 - 11:48

Računalnik se bi uporabljal predvsem za internet, gledanje filmov, manjše urejanje slik, offica,... Dejansko nič zahtevnega (ni zame), MORDA čez nekaj let kakšna lažja igra (ko bo otroka zdajšnjega uporabnika zamikal računalnik).

Slučajno mi je padel v oči med domačimi reklamami, pa sem vas vprašal za komentar. Kakršne pa sem že predvidel ;)

Se splača za to ceno sestavljati? Od 350 do max 500 eur? Računalnik bi bil bolj na dolgi rok, s čim manj posegov vanj. Torej bi bila dobrodošla kakšna daljša garancija. ;)

Za moje pojme se splača. Po specifikacijah sicer ni "top of the top" na trgu, je pa za tvoje potrebe več kot dovolj, če seveda nimaš predsodkov glede kupovanja "fasnge" in elektronike v isti trgovini. ;) Kakor koli, jaz sem v Hoferju kupil že kar nekaj tovrstne opreme in moram reči, da imam z njimi samo dobre izkušnje - stvari delajo enako dobro, kot katere koli druge blagovne znamke, ko mi je računalnik "crknil", sem ga lepo odnesel nazaj in vse, kar so me vprašali, je, ali naj ga servisirajo, ali hočem denar nazaj. Odločil sem se za servis (ta je sicer trajal malo dlje, ker so računalnik poslali v Avstrijo ali Nemčijo, a še vedno manj kot zakonsko določenih 45 dni), zdaj pa b.p. dela že več kot eno leto (od servisa) 24/7.

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov