Raid Kontroler Pcie Težava
Objavljeno 11 julij 2011 - 09:20
težavo imam z postavitvijo RAID polja.
Na računalnik Dell Optiplex 790 z W7 pro bi rad postavil Raid1 polje. V ta namen sem nabavil Raid kontroler Adaptec 1220sa PCIe.
Težava se pojavi, ker računalnik ne zazna kontrolorja, niti v BIOSih nisem zasledil kake možnosti, da bi fizično vklopil PCIe slot.
Prosim za pomoč.
Objavljeno 13 julij 2011 - 09:48
Dell Optiplex 790 trenutno ne podpira kontrolerje adaptec 1220sa. Tako informacijo sem dobil od Dell-a.
Mislim, da je težava prej v prepoznavanju na PCI-e vodilu, na običajnem PCI ni težav z prepoznavo Fasttrakovega pci kontrolerja, zato sem menjal kontroler.
LP
Objavljeno 10 avgust 2011 - 09:01
Vzpostavitev RAID1 na obstoječi sistem ni blo možno izvesti, zato sem se odločil da grem na svežo inštalacijo.
V biosu kontrolerja lepo dodelim diske v polje in restartam. Zaženem iz CD (W7) in zadeva mi zmrzuje pri vstopu v instalacijo.
Zadeva je enaka če probam z drugimi CDji. Zaustavi se že pri črnem oknu, spodaj je prikaz windows loading file in ko to naredi piše samo windows starting in zadeva tukaj obstane. Kaj bi bilo lahko narobe?
Objavljeno 10 avgust 2011 - 09:53
Objavljeno 10 avgust 2011 - 10:06
Objavljeno 10 avgust 2011 - 10:51
Aja, pa samo tako mimogrede, ta raid kontroler je fake-raid kontroler, kar pomeni da nima svojega procesorja in za RAID operacije vseeno uporablja CPU. Tako da ti je skoraj enako kot da če bi po normalni inštalaciji na enega izmed diskov vzpostavil software raid.
Objavljeno 10 avgust 2011 - 11:00
Objavljeno 10 avgust 2011 - 13:04
http://firstweb.prom...es_QSG_v1.7.pdf
11 stran pod "Important". Si naredil tako kot tukaj piše?
Kolikor sem tako na brzino razumel, moraš najprej na disku kjer imaš nameščen Windows zagnati to inštalacijo brez kontrolerja, nanj namestiti gonilnike za raid kontroler in šele nato sestaviti RAID1 in potem bi boot naj delal naprej normalno.
Objavljeno 10 avgust 2011 - 13:25
Potem sem se še igral in probaval z novo inštalacijo a se je ta ustavila vedno kot sem omenil zgoraj. Tako da sem sedaj preklopil diska nazaj na plato in vse na novo inštaliral. Naj omenim še da mi po inštalaciji windows ni zaznal drugega diska. Ta ni bil inicializiran in sem to moral narediti ročno.
Objavljeno 10 avgust 2011 - 13:27
Objavljeno 10 avgust 2011 - 13:33
Ne vem, veliko težav imam z tem Dellom in Raid kontrolerji.
Objavljeno 10 avgust 2011 - 14:55
Res ti ne vem pomagati.
Lahko pa software raid postaviš na obstoječi inštalaciji(RAID1 seveda), če ti ni žal teh par evrov ki si jih dal za ta kontroler, ga daj kar lepo na stran, morda kdaj kje drugje pride prav.
Objavljeno 11 avgust 2011 - 06:55
Verjetno bo res najbolje za software raid. Imaš izkušnje s kakim, ki bi ga priporočal ?
Objavljeno 11 avgust 2011 - 07:25
Ja vem, čudna zadeva z vsem tem. Hvala vseeno.
Verjetno bo res najbolje za software raid. Imaš izkušnje s kakim, ki bi ga priporočal ?
Žal sem software RAID postavlal samo na Linuxu.
Tukaj so pa navodila v Windows 7 kako se to naredi:
http://www.overclock...ows-7-ultimate/
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov