Ventilator Narobe Hladi?
Ustvaril
FreakDizajn
, sep 14 2011 17:25
Odgovorov v temi: 11
Objavljeno 14 september 2011 - 17:25
Živjo. Glih sem spucal računalnik in potem me je prešinilo kaj če bi pa še ventilator
. Sevada sem ga odmontiral sedaj imam pa problem kako prav obrniti. Hvala to je edini problem
. A v napak se učimo. Prej sem pozabil pogledat čist pozabil
. Hvala za pomoč!
Objavljeno 14 september 2011 - 17:58
Zanima te, kako obrniti ventilator, da bo pihal nekam? Priklopiš računalnik, prižgeš in vidiš kam piha ventilator. DRugače pa če ga maš na ohišju, pa je dobro vedeti, kje. Če je spodaj spredaj, naj piha noter, zgoraj zadaj ven, pravtako na stranicah. To je zaradi tega, ker se topel zrak dviguje, nizek pa spušča.
če te zanima kaj drugega, pa le vprašaj.
Lp, bajdec
če te zanima kaj drugega, pa le vprašaj.
Lp, bajdec
Objavljeno 14 september 2011 - 18:45
Ventilator je na vrhu notri
. Seveda nevem v katero smer mora pihati se mi zdi, da zrak jemle (zunaj) in notri gre vroč
to nevem če je prav. Zato sem ga tudi ugasnil compa. Kaj naj naredim če je na vrhu računalnika. Lahko priložim še kakšne slike...
Link 1 Na vrhu je tisti ventilator. Na oni tazgorni špranji je ventilator. ZnotrajDrugi...Tretj Upam , da vam je kaj sedaj bolj jasno kako sem ga obrnil
...
3.slika in še ena slika ->evo...
Aja pa še to obrnjeno je bil ventilator tako, da je bila ta "znamkica" zunaj. Kot slika "evo" kaže.
Evo še dve slike, najbolši slike (brez špranje). Tako "imam" sem imel obrnjeno ali Ali tako?
Link 1 Na vrhu je tisti ventilator. Na oni tazgorni špranji je ventilator. ZnotrajDrugi...Tretj Upam , da vam je kaj sedaj bolj jasno kako sem ga obrnil
3.slika in še ena slika ->evo...
Aja pa še to obrnjeno je bil ventilator tako, da je bila ta "znamkica" zunaj. Kot slika "evo" kaže.
Evo še dve slike, najbolši slike (brez špranje). Tako "imam" sem imel obrnjeno ali Ali tako?
Opomba: Uporabite gumb uredi
fitipaldi
Objavljeno 14 september 2011 - 20:13
Tako:
http://www.shrani.si...W2h/img5315.jpg
Predvidevam da kondenzatorjev nisi spraznil preden si vzel napajlnik narazen, ali?
http://www.shrani.si...W2h/img5315.jpg
Predvidevam da kondenzatorjev nisi spraznil preden si vzel napajlnik narazen, ali?
Objavljeno 14 september 2011 - 20:29
Kot vem ponavadi vleče napajalnik ven zrak iz ohišja, torej topel zrak iz procesorja skozi napajalnik in ven.
Če je prav obrnjen pa medtem ko laufa prisloni en košček papirja in boš videl ali se odkloni od ventilatorja ali prime, za lažje razumevanje kam gre zrak...
Na CPUju ga pa tako ne moreš narobe obrniti, drugače pa srka zrak in hladi rebro od CPUja (oziroma piha zrak na hladilno rebro).
Če je prav obrnjen pa medtem ko laufa prisloni en košček papirja in boš videl ali se odkloni od ventilatorja ali prime, za lažje razumevanje kam gre zrak...
Na CPUju ga pa tako ne moreš narobe obrniti, drugače pa srka zrak in hladi rebro od CPUja (oziroma piha zrak na hladilno rebro).
Objavljeno 14 september 2011 - 20:47
Poglej kako so ukrivljene lopatice ventilatorja in ti bo jasno kam piha.
Če je +/- pravilno obrnjen se ventilator vedno vrti v smeri tako da zrak teče od vodoravnega dela proti naklonjenemu delu(če je postavljen na vodoravni površini).
Če ti še vedno ni jasno, priklopi ventilator, odstrani zaščitno rešeto in ga z prstom upočasni na srednjem delu, ko vidiš kam se obrača ustavi, poglej ventilator in za na prej ti bo verjetno jasno.
Če je +/- pravilno obrnjen se ventilator vedno vrti v smeri tako da zrak teče od vodoravnega dela proti naklonjenemu delu(če je postavljen na vodoravni površini).
Če ti še vedno ni jasno, priklopi ventilator, odstrani zaščitno rešeto in ga z prstom upočasni na srednjem delu, ko vidiš kam se obrača ustavi, poglej ventilator in za na prej ti bo verjetno jasno.
Objavljeno 15 september 2011 - 07:27
Drugače pa na ventu piše oz. je nakazano s puščama kam se obrača in kam piha.
Na nekaterih teh puščic ni, ali pa so tako zaprašeni oz. je prah že tak zapečen na njih da lahko pozabiš na puščice.
Tako da fajn je tudi vedeti čez pot fizike kam ventilator piha, če se že hočeš ukvarjati z okvarami na računalnikih ali na biločem kar ima neke ventilatorje. Moje mnenje.
Objavljeno 15 september 2011 - 14:46
Saj se vsi obracajo v isto smer in piha tud pri vseh v isti smeri, nobena znanost.
Včasih so ventilatorji na hladilnih rebrih pa tudi za zadnjo stran bili takšni da si ga obrnil gor ali dol je zgledal skoraj enako, edina razlika je bila kje je bil kabel in nalepka na sredini ventilatorja.
Če ventilator obrneš na glavo se več ne vrti v isto stran, vsaj iz perspektive človeka ki ventilator opazuje in se ne obrne z njim vred na glavo.
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov