Skoči na vsebino

IPB

Slika

I3 530 2.9ghz Navijanje

Odgovorov v temi: 25

#1 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:mb

Objavljeno 04 oktober 2011 - 10:02

lp dobil sem i3 530 2.9ghz sedaj sem se malo igral z njim in sem prisel na 3.6ghz z stock coolerjem.ker se nimam wodowsow 7 64 namescenih gledam malo temperature v biosu in primerjam cpu smart fan mode ali naj bo na auto ali na pwm.trenutno imam 63c celzija teperature ventilator laufa na 2257rpm.zanima me ce je to solidno oz ce lahko tak pustim ali se naj navijem malo graficni procesor ter seveda ce naj kaj se dvignem spustim in ce so temperature za taki overclock safe za potem ko bojo igre itd.najlepsa vam hvala za odgovore.

Bios je zadnji F4 gre se pa za plosco gigabyte h55m-s2 rev 1.3

Rami so corsair xms3 ddr3 1333mhz atenca 9-9-9-24 4GB

cpu temp je 63C
pch temp 45-46C
cpu clock ratio je 22x
bclk je na 164mhz
system memory multiplayer je na 8.0 spd
interna graphics clock je na 733 normal
dynamic vcore je na auto
qpi/VTT voltage je dvigjen na 1.150V
Graphics core je na auto
pch core je na auto
dram voltage je na auto

isochrounous suport je enable
virtualization technology je enable

cpu cores enabled all
cpu multi-treading enable
cpu enhaced halt(c1e) auto
c3/c6 state support auto
cpu thermal monitor auto
cpu EIST Function auto
bi-directional PROCHOT auto

lp

#2 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Kraj:MB

Objavljeno 04 oktober 2011 - 12:21

ker se nimam wodowsow 7 64 namescenih

Torej si samo v BIOSu nastavil in shranil? Ali imaš kater drug OS trenutno in si stestiral če je sistem stabilen?

63°C, je temp. jedra ali IHSa?

Zna se zgoditi, da ti bo za igre integrirano grafično jedro premalo.

#3 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 04 oktober 2011 - 12:31

Tocno tako fitipaldi v biosu sem nastavil in mi pc laufa ze 5 ur tako cpu temperatura je 65C konstantno na 2385 na stock coolerju.Disk dobi ob 3 uri popoldan takrat bom namestil windowse 7 x64.
Grafa je na 733mhz original.bi jo probal dvignit na 950mhz ali raje potem ko bojo windowsi gor.

cpu temperature je 65.C Max malo niha.
PCH temperature je pa 46.0C konstantno

lp

robi

#4 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav

Objavljeno 04 oktober 2011 - 12:48

Ah v BIOSu ti bo lahko nestabilen letel par dni. Žal tako ne moreš preverit zadev.

Ko boš imel OS se boš lahko konkretno zraven spravil. Navijaj postopoma, prvo CPU, potem ostalo(GPU/RAM/...).

V glavnem;

- pomembna je temp. jeder (in ne CPU). Zato se uporablja Core Temp ali RealTemp.
- glede na Intelove specifikacije, max. temp jeder je lahko 77°C
- maksimalna voltaža za 24/7 CPUja je lahko 1.4V, dokler si na tovarniškem hlajenju priporočam da daš iz "Auto" na tovarniško voltažo.
_________

cpu enhaced halt(c1e) auto
c3/c6 state support auto

Oboje na disable

QPT multiplayer nastavi na minimum.

#5 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 04 oktober 2011 - 13:18

sem zdaj porihtal zanima me qpt mislil si qpi clock ratio iz auto na najnizji x delilnik.glede cpu voltage si mislil iz auto na 1.4V.Zanima me katero naj spremenim QPI/VTT voltage 1.150V trenutna naj jo dam na 1.4V?

core 1 kaze v biosu 62 core 2 pa kaze 55 malo nihata oba ampak zgleda da je to normalno.

Vse sem tak nardil kot si rekel razen voltazo se nisem dvignil na 1.4V

oboje sem disablo.

lp

robi

#6 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav

Objavljeno 04 oktober 2011 - 14:20

Tole sem mislil;

QPT iz auto na najnizji x delilnik.

glede cpu voltage si mislil iz auto na 1.4V.Zanima me katero naj spremenim QPI/VTT voltage 1.150V trenutna naj jo dam na 1.4V?

Mislil sem da bi nastavil na tovarniško voltažo. Ker ko imaš na "avto" se ta spreminja oz. viša s frekvenco.

1.4V za CPU pa samo ob pogoju da je temp jeder na max obremenitvi pod 77°C.

QPI/VTT, lahko še trenutno pustiš.

#7 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 05 oktober 2011 - 09:18

fitipaldi evo imam namescene windows 7 64bit sem potegnil dol tudi heawy loadin sem dal test cpu nenavitega seveda pa mi pride na tocnih 80c do 81c max laufat sem pustil 5min.Mislim ce ga dam na 3.6hgz da ga nebo uspesno hladilo z stock coolerjem?kaj pravis ti?

lp

robi

#8 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav

Objavljeno 05 oktober 2011 - 18:25

Si prepričan da je vse na tovarniških nastavitvah in si prepričan da imaš hladilnik prav pritrjen?

#9 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 05 oktober 2011 - 18:41

ja poleg tega sem bil samo na internetu in sem vlacil torente dol.po mojem to nebi smelo nic vplivati na to ane.evo en screen shot tako je sedaj na oriignal nastavitvah.nenavit.

Objavljena slika

Tako je pa z heavy loadom.

Objavljena slika

lp robi

Kaj priporocas da vzamem hladilnik dol zbrisem pasto dol in se enkrat nanesem pasto gor pa pritrdim ventilator intel cooler.Aja povem se da drugih ventilatorjev ni zaenkrat noter.niti spredaj ter zadaj.

lp

robi

#10 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav

Objavljeno 05 oktober 2011 - 18:43

Kot sem napisal že tukaj in v drugi temi imaš najmanj hladilnik narobe namontiran. temp je vsaj 20°C previsoka. Voltaže si vse vrnil na "avto" ali na tovarniško?

#11 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 05 oktober 2011 - 18:46

voltaze so vse na auto.bom zdaj sel vzet dol cooler pa namazal se enkrat pasto.kak dolgo naj pocakam da se pasta posusi?

lp

robi

#12 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav

Objavljeno 05 oktober 2011 - 18:53

Ne rabiš čakat. Pasto daj na sredino in za velikost riževega zrna nato enakomerno stisni gor hladilnik ko si tako daleč hladilnika več ne dviguj ker se sicer lahko naredi zračen mehur.

EDIT:
Kot tukaj v prvem primeru

#13 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 06 oktober 2011 - 11:52

evo danes nabavil akaso blue aurora za 775 coket ter adaptr za 1156 in sedaj se mi je zalomilo ker nevem kako ga pritrdit.kljub navodilom je malo zakoplicirano.ce je kiri ze to delal se priporocam.

lp

robi

#14 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 06 oktober 2011 - 16:02

evo fitipaldi danes dobil novo belo termalno pasto prej siva od akase pa se nic ni spremenilo temperatura v windowsih 47-51C variabilira.Nevem vec kaj naj naredim.z tem da imam big tower ohisje in dobenga drugega ventilatorja.povej se kaj naj naredim.kaj naj z plosco ven vzamem in pogledam ce je vredu zatakjeno na drugi strani vent?

Objavljena slika

lp

robi

#15 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 06 oktober 2011 - 18:04

evo v biosu dal na optimizirane nastavitve.in sem v windowsih v real temp sel gledat temperature in so od 39-42C in sedaj mislim da je to to.

Objavljena slika

tako pa je sedaj po stressom.

Objavljena slika

ko pa prideta se jutri 2 venta 120mm za izpihovat zrak ven pa bo se boljse temperatura.

lp

robi

#16 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav

Objavljeno 06 oktober 2011 - 23:57

Kar dober padec temp., čeprav še vedno velika razlika med jedroma in še vedno previsoka za 5-10°C temp za tale hladilnik. Mogoče imaš slab pretok čez ohišje ter ima CPU ne raven IHS.

Torej sta dodatna vent. pripomgla kaj k nižanju temp.?

#17 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 07 oktober 2011 - 07:18

fitipaldi za vikend bom komaj zmontiral 2 venta se od zadaj na ohisje.kaj bi lahko naredo za tale ihs.naj reklamiram procesor ali se lahko na tale 1156 plosco namesti tudi intelov original cooler od i7 ki je vecji?

lp

robi

#18 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav

Objavljeno 07 oktober 2011 - 10:46

kaj bi lahko naredo za tale ihs.

Nič.

naj reklamiram procesor

Na osnovi česa?

ali se lahko na tale 1156 plosco namesti tudi intelov original cooler od i7 ki je vecji?

Ne. Razporeditev lukenj je drugačna.

#19 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 09 oktober 2011 - 15:15

oj fitipaldi sem prijavljen tudi na overclocker.net pa so mi dejali da morem imeti vsaj enga ventilatorja za izpihovat vroc zrak iz ohisja.danes dobim 2x120mm venta za izpihovanje vroceka zraka iz ohisja.zdaj pa me zanima ce dam oba od zadaj in za izpihovanje ali dam enga od spredaj da vsesava mrzel zrak.ali kupim enga 140mm in ga namontiram od spredaj 2x120mm pa od zadaj?prosim za mnenje.hvala in lepo nedeljo ti zelim.

lp

robi

#20 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav

Objavljeno 09 oktober 2011 - 16:44

Točno tako. Dobro je da imaš "out-take"(-izpuhovanje) večji pretok napram "in-take"(-vsesavanje), in sicer zato ker nastane v ohišju mali podtlak in se topel zrak nima kje nabirati.

Če imaš dva ventilatorja daš enega za out-take enega pa in-take, če imaš 3, samo dodaš enega za out-take. Če imaš 4 imaš 2 za izpuh, 2 za vsesavanje... verjetno vidiš kako gre naprej ;)

Preveri če imaš luknje za 140mm.
Se mi zdi dobra kombinacija tole kar si omenil;

enga 140mm in ga namontiram od spredaj 2x120mm pa od zadaj

Hvala, lepo nedeljo tudi tebi.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov