Skoči na vsebino

IPB

Slika

I3 530 2.9ghz Navijanje

Odgovorov v temi: 25

#21 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:mb

Objavljeno 09 oktober 2011 - 20:07

se rad igram z tem zato pa imam take stvari rad in probavam.Evo prej prisel domov ker me cel vikend ni bilo racunalnik je laufal od petka 24ur skozi do zdaj ko sem prisel domu.Grem gledat temperature in glej ga zlomka temperature so 22C.evo sliko prilagam z tem da se ni dobenga ventilatorja v ohisju ker jih danes nisem vzel tista 2x120mm venta.sem nekje prebral da rabi pasta termalna 10 ali vec ur da pokaze cpu pravo temperaturo.pocasi bom verjel v take stvari.sem zelo srecen.

Objavljena slika

lp

robi

#22 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 10 oktober 2011 - 20:54

evo fitipaldi. Tukaj slika temperatur, danes ko je bil dodan en ventilator 92x92 od zadaj da izpihuje vroc zrak ven. Torej vročega sesa v ohisju, izpihuje pa mrzlega. Kupil tudi regulator vrtljajev za 4 ventilatorje. Priklopljenega imam tudi ta ventilator na matično ploščo, ter imam v biosu izklopljeno smart fan na disable. Zanima me zakaj, so iste temperature, če ne malo še bolj vroce.Ali se mi samo zd?!.Res je da, smo danes začeli kurit in vseeno, če nimam pc blizu radiatorja, se zgleda malo pozna.Pretiravam ali je sedaj vredu tak?Kot je ali naj izklopim 3 pinski priklop na maticno, ko imam prikljucenega!Na prejsni sliki, ko sem jo uploadal, še nismo kurili in bilo je v sobi bolj mrzlo kot danes.Zgleda da je to povečalo teh par stopinj.Zanima me še, če naj odklopim cpu vent iz maticne in ga dam na tale regulator ki sem ga danes kupil?

evo slika.

Objavljena slika

lp robi

#23 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Kraj:MB

Objavljeno 10 oktober 2011 - 22:04

sem nekje prebral da rabi pasta termalna 10 ali vec ur da pokaze cpu pravo temperaturo.pocasi bom verjel v take stvari

To je odvisno od same termalne paste, sicer novejše tega več ne potrebujejo oz. ni več razlike.

kupil tudi regulator vrtljajev za 4 ventice. priklopljen imam tudi ta ventilator na maticno plosco ter imam v biosu izklopljeno auto smart fan na disable.

Potem ker priklopi ventilatorje na regulator. Matična plošča sama regulira volte (ter s tem obrate) ventilatorjev. Nisem prepričan vendar mislim da matična plošča dvigne volte do cca. 7V, torej ne do polnega potenciala -za razliko od regulatorjev.

zanima me zakaj so iste temperature ce ne malo se bolj vroce.

Verjetno ima ambijent višjo temperaturo zaradi kurjave.

Zanima me se ce naj odklopim cpu vent iz maticne in ga dam na tale regulator ki sem ga danes kupil?

Načeloma ni potrebno, sam imaš pa večjo kontrolo če priklopiš na regulator.

Malo popravi pisavo ter same stavke. Se moram prav trudit da razberem kaj sploh piše oz. kaj sprašuješ.
Naprimer;
presledki, pike, male začetnice, vse je en dolgi stavek s pikami.

\\...biosu izklopljeno auto smart fan na disable.zanima me zakaj so iste temperature ce ne malo se bolj vroce.ali samo sanjam.Res je da smo..\\

#24 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 11 oktober 2011 - 08:47

popravljeno besedilo.hvala

lp

robi

#25 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 88 objav

Objavljeno 13 oktober 2011 - 15:05

fitipaldi zanima me kaksno more biti najboljse razmerje fsb pa dram sedaj imam DRAM:FSB razmerje 16:4!rami so corsair xms3 1333mhz ddr3.

hvala in lp

#26 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Kraj:MB

Objavljeno 13 oktober 2011 - 15:50

To je samo množilnik za RAM oz. razmerje med osnovno BCLK (FSB več ne obstaja na tej platformi ;) ) in RAMom (oz. DRAM).

Večje kot je to razmerje večja je frekvenca RAMa. Trenutno ti RAM dela na 1064MHz v kolikor je BLCK na 133MHz.

Za tovarniško frekvenco potrebuješ 5:1 (ali 10:2 oz. kako ti pač piše).

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov