Skoči na vsebino

IPB

Slika

Zunanji Disk

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 2

#1 lukag44

lukag44

nOObie

• Members
  • 12 objav

Objavljeno 03 november 2011 - 16:51

Lep pozdrav vsem skupaj

Na mojem disku imam približno 500GB datotek kateri hočem dati na znanji disk a ker ima zunanji disk samo USB2.0 sem se odločil, da disk poderem in vstavim raje v računalnik na SATA vodilo da ne bom čakal tishih 16h kopiranja. Vse je šlo po načrtih do takrat ko mi ga računalnik ni zaznal pod my computer. Bios in divice manager ga zaznata a ni nobene particije narejene.
Sedaj pa me zanima če jaz naredim particijo in skopiram teh mojih 500GB nanj ali mi bo potem normalno delal kot zunanji disk ali bojo spet kakšni problemi nastali?

#2 MIHAc27

MIHAc27

Pomagač

• Members
  • 468 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 04 november 2011 - 09:17

Nekareri zunanji diski imajo naloženi linuxov format (ext2, ext3,...) Če boš to sformatiral ti ne bo več delal kot zunanji disk.

Sem imel enega mrežnega, ki je potreboval celo original software in točno določene particije, drugače ni delal sploh.

#3 lukag44

lukag44

nOObie

• Members
  • 12 objav

Objavljeno 05 november 2011 - 09:18

Mal sem se igral z diskom in mi ga nikakor ne uspe usposobit. Zgleda da ni formatiran kot ext2 ker sem naložil program Ext2IFS in ga zazna kot disk brez particije.

Čudno se mi zdi, da sem ga preko USB formatiral kot NTFS in če ga priklopinm v računalnik na SATA3 priklop pa ga ne zazna.

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov