Skoči na vsebino

IPB

Slika

Memtest86

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 10

#1 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Črnomelj

Objavljeno 09 november 2011 - 13:50

Pozdravljeni,

zadnje čase se mi na računalniku večkrat pojavi "bluescreen", pravtako mi včasih zablokira. Najprej sem se odločil, da bom preveril, če je kaj narobe z RAM-om. Malo sem pogooglal in zagnal program Memtest86. Test sem pusti prižgan približno 4 ure. Enkrat v tem času, se je na ekranu pokazala spodnja slika. Test se kljub temu še vedno izvaja (procenti zgoraj desno pri "Test" so se spreminjali). Sedaj pa me zanima, ali je to znak da je nekaj narobe z RAM-om, ali je ta slika vzrok kakšne druge težave. Ker kolikor sem izvedel, ta program piše naključne bite v RAM in nato preveri če so bili pravilno vpisani. Nato pa javi število napak, ki jih je našel pri zapisovanju. Pri meni pa ni nič javilo, ampak se mu je zgolj zmešalo ;)

Objavljena slika

#2 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 09 november 2011 - 13:58

Probaj še z memtest86+ čeprav dvomim da je tukaj napaka na ramu.
Preveri grafično kartico, temperaturo procesorja, disk, matično ploščo(kondenzatorji predvsem), pa kar pripopaj sem sliko BSOD.

#3 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 09 november 2011 - 14:10

Kako pa naj dobim sliko od BSOD? Vem samo da mi je pri BSOD zgoraj nekaj napisalo reference_by_pointer. Ampak nevem če ima to kaj zveze z napako. S temperaturami dvomim da je kaj narobe, ker večkrat igram Battlfield 3 na high nastavitvah po 2ure, pa ni nič narobe. Včasih pa samo zjutraj prižgem računalnik in se mi po parih minutah brskanja po spletu pojavi BSOD.

#4 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav

Objavljeno 09 november 2011 - 15:30

Tako kot si dobil sliko od memtest. Poslikaš jo. ;)

#5 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 09 november 2011 - 22:58

Samo to moraš biti zelo hiter ;) ker se avtomatično restartira. Ampak sem prepričan da se da tudi to kje nastavit, sam treba pogooglat mal :rolleyes:

#6 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 10 november 2011 - 07:33

Probaj še z memtest86+ čeprav dvomim da je tukaj napaka na ramu.
Preveri grafično kartico, temperaturo procesorja, disk, matično ploščo(kondenzatorji predvsem), pa kar pripopaj sem sliko BSOD.

Sem probal z memtest86+ in je zdržal 7 ur brez napake. Tako da zajec tiči v drugem grmu ;)

#7 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav

Objavljeno 10 november 2011 - 08:44

Poglej v Event Viewer, najdeš ga v Cotnrol Panel -> Administrative tools če se ne motim.
Pa tam malo preglej napake, 100% se nekje nahaja napaka iz BlueScreena. Po času boš verjetno najlažje vedel.

#8 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 10 november 2011 - 19:08

Malo sem pogledal po even wiewerju ampak se nisem glih znašel, oziroma nevem razbrati kaj je bila napaka iz BSOD. Tako da spodaj prilagam slike in upam da mi bo kdo vedel kaj več povedati, ali me vsaj usmeriti, kaj naj gledam.

Objavljena slika Objavljena slika

#9 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 893 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 11 november 2011 - 07:37

Tukaj imaš navodilo kam ti spravi OS dmp (dump file), ko pride do BSOD-a in kako ga dekodiraš, da ti bo mogoče malo bolj jasno.
http://blogs.technet...-beginners.aspx

#10 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 11 november 2011 - 11:13

Hvala za tole. Ampak imam problem, ko hočem odpreti dump file, saj mi pravi da nimam pravic. Potem sem malo pogooglal in prebral da se to lahko zgodi, ker je dump file prevelik. Pri meni je 405MB. Tako da sem potem v nastavitvah nastavil, da mi ustvari minidump file. A je prevelik file res lahko vzrok, da nemorem odpret dumpa file?

#11 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 11 november 2011 - 13:33

Mogel sem zagnati program kot skrbnik, pa mi je uspelo odpreti dump file. Zdej pa js nevem če si bom lahko s tem kaj pomagal, vsaj s svojim znanjem ne ;) Ker ko gledam ta file in navodila na zgornji povezavi, mi naj bi pod Module_name napisalo kateri, program/driveri so povzročili BSOD jaz imam pa napisano:
MODULE_NAME: Unknown_Module
IMAGE_NAME: Unknown_Image
A to kaj pomeni, če tega ne najde?

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov