Skoči na vsebino

IPB

Slika

Android Izdelovanje ;).

Odgovorov v temi: 25

#1 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Moderators
  • 881 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Photoshop, Bloganje... pa še kaj se najde ;)

Objavljeno 17 november 2011 - 16:06

Živjo!. Mene nekaj zanima . Mogoče sem bom nekega dne spustil v to ;) . Sedaj me pa zanima kaj vse se programira s tem "Android d." in zanima me kako težko je to programiranje .
Malo vpišite prosim .
Kakšna predznanja moraš imeti ... itd ;P

Lep Pozdrav !

#2 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Moderators
  • 1 685 objav
  • Kraj:Podklopca
  • Interesi:Računalništvo, fotografija...

Objavljeno 18 november 2011 - 15:19

Živjo, torej...

Za programiranje Android aplikacij moraš poznati Javo. Poznati moraš osnove, kot so tabele, kako so sestavljene metode, tipe metod... itd. Ni tako težko, le čas je potreben.

Na računalniku pa rabiš Eclipse, ter gor moraš namestiti še nekaj reči. Če nimaš android telefona moraš narediti še emulator, da lahko poganjaš aplikacije za telefon na računalniku. (Ni pa to to, ker dosti reči ne dela). In potem se lotiš =)

Sicer pa, pri programiranju za Androida sem šele malo boljši začetnik (šele ena aplikacija) in ti lahko pomagam le bolj osnovne stvar. Je pa tukaj gotovo kdo, ki to zna =)

LP!

#3 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Moderators
  • 881 objav

Objavljeno 18 november 2011 - 22:16

Huh zanimivo :rolleyes:. Veš imam nek problem . Vse se je začelo tako, da me je veselilo izdelovanje spletnih strani ne rečem, da me ne veseli ampak nekako bi preklopil na programiranje android (java še prej :blink: ). Samo sploh nevem. Sedaj sem mi je kar vstavilo nevem kaj bi sploh počel Problem je tudi to, da sem na rač. šoli in potem 3. programe ( imamo pascal, še za spletno stran itd.. ) in vse potem lahko zmešaš :P. Svetuj mi prosim ;)

Lep pozdrav :)

#4 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Moderators
  • 1 685 objav
  • Kraj:Podklopca
  • Interesi:Računalništvo, fotografija...

Objavljeno 20 november 2011 - 12:12

Torej, kaj vse se učite v šoli? Katere jezike? Jaz predlagam, da če se v šoli učite spletno programiranje, potem se uči to. Zdaj če se učite tudi obično programiranje, potem se uči tudi tisti jezik, ki s ega učote v šoli. Če pa se ga ne učite, potem pa se začni ulit javo ;)

#5 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Moderators
  • 881 objav

Objavljeno 02 januar 2012 - 15:52

Potem za programiranje rabiš "samo" ta jezik java in katerega naslednjega bi še priporočil ko se tega naučiš

Hvala

Lep pozdrav!

#6 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav
  • Kraj:EU

Objavljeno 02 januar 2012 - 19:04

Eclipse kar classic si potegni.
JDK Java JDK dolpoteg
Teorija Jave
Java YouTube

Potem pa lahko še C in C++ za Android.

#7 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Moderators
  • 881 objav

Objavljeno 03 januar 2012 - 17:23

Evo sem začel z Javo :D. Sem se nekaj malega naučil kako seštevati odštevati deljiti itd. Sedaj sem pri If statments pa me zanima nekaj kakšna je razlika med:

Java Development Kit in
Eclipse ...

Hvala

Lep pozdrav!

#8 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav

Objavljeno 05 januar 2012 - 20:50

Eclipse (in drugi) je program za programiranje in ne dela brez Java Development Kit, ki je Java SDK.

#9 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Moderators
  • 881 objav

Objavljeno 08 januar 2012 - 17:05

Živjo! Nekaj me zanima ali lahko prosim kdo pove, če kdo ve za to. (JAVA programski jezik) učim se Javo in me zanima, če kdo ve kje bi dobil takšen website, če obstaja, da pogledaš kakšna je določena koda in, da ti pove kaj moraš napisati. Kot PHP napišeš kodo in ti potem izpiše kakšna je koda in kaj naredi.

Primer iščem za Javo kako se obarva text in napišem pač v tisto bazo, ki iščeš color in ti potem izpiše kodo .

Ali obstaja kaj takega ... ?

Lep pozdrav!

#10 Simon Hocevar

Simon Hocevar

Sufler

• Administrators
  • 220 objav

Objavljeno 09 januar 2012 - 08:32

Živjo! Nekaj me zanima ali lahko prosim kdo pove, če kdo ve za to. (JAVA programski jezik) učim se Javo in me zanima, če kdo ve kje bi dobil takšen website, če obstaja, da pogledaš kakšna je določena koda in, da ti pove kaj moraš napisati. Kot PHP napišeš kodo in ti potem izpiše kakšna je koda in kaj naredi.

Primer iščem za Javo kako se obarva text in napišem pač v tisto bazo, ki iščeš color in ti potem izpiše kodo .

Ali obstaja kaj takega ... ?

Lep pozdrav!

Poglej si tole stran (klik), tukaj lahko na enostaven način kode naložiš in potem deliš s prijatelji, je pa tudi možnost, da ti kodo spoti požene.
Sam sem sicer to uporabljal bolj za Pythona, kako deluje poganjanje Java kode, pa boš moral poizkusiti sam :D.

#11 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Moderators
  • 881 objav

Objavljeno 09 januar 2012 - 19:36

Ne veš kaj jaz iščem. Npr, da nekaj iščeš in seveda pri tem ne moreš vedeti napamet kode. Pri tem, da ti neka spletna stran pomaga. Razumeš ? :D.

Lep pozdrav

#12 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav

Objavljeno 09 januar 2012 - 20:00

Sicer so mi vse te strani tumaste u 3pm, ampak najdeš :D
http://www.javabeginner.com/

#13 David Papez

David Papez

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 11 januar 2012 - 14:14

obstaja tudi nek easy app maker od googla kjer poznavanje jave ni ključnega pomena

#14 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2 189 objav
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 11 januar 2012 - 21:54

Ampak je zeloooo okoren in aplikacija, ki jo s tem sestaviš je počasna in velika.

#15 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Moderators
  • 881 objav

Objavljeno 11 januar 2012 - 22:37

Hehe :D. Seveda nikoli nisem za te fejk "generatorje" . A sem se odločil, da bom prej spoznal kakšen php, javascript ali kaj podobnega in potem bom šel v Javo, ker se mi zdi malo pretežko + časa ni, ker je šola ... Želim vam veliko sreče in hvala za odgovore . :mrgreen:

Lep pozdrav

#16 David Papez

David Papez

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 12 januar 2012 - 17:54

Hehe :mrgreen:. Seveda nikoli nisem za te fejk "generatorje" . A sem se odločil, da bom prej spoznal kakšen php, javascript ali kaj podobnega in potem bom šel v Javo, ker se mi zdi malo pretežko + časa ni, ker je šola ... Želim vam veliko sreče in hvala za odgovore . :beer2:

Lep pozdrav

še zmer je boljš kot nič :D

#17 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2 189 objav
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 12 januar 2012 - 21:30

Jst ti glih javascripta nebi priporoču (ker je preveč "razpuščen" jezik). Rajš vzemi potem C# ali pa php ja.

#18 tvolk23

tvolk23

nOObie

• Members
  • 9 objav

Objavljeno 27 marec 2012 - 00:19

Čeprav sem šele začetnik v tem, priporočam podobnim meni knjigo Android begginer 2. Res, da so hoteli malce zakomlicirati stvar s tem da so namesto prve aplikacije Hello word podali uro, ki se ob kliku osveži in čeprav sem jo dobesedno prepisal ne najdem napake zakaj nebi delovala. Drugače pa imajo tudi res dobre vodiče the new new Boston. Aja pa za knjigo sem dal okol 25€, naročena iz Anglije brez poštnine, ampak se splača, če ne drugače pa k potrebuješ kšno razlago. :)

#19 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1 360 objav

Objavljeno 11 april 2012 - 09:09

FreakDeziner takole ti rečem: praviš da ni časa zarad šole?

Verjem, sedaj še imaš precej časa. Ko boš enkrat na faksu, na kakšnem bolonjskem programu, boš videl da imaš res čedalje manj časa.
Kako pa bo ko se boš zaposlil... ti pa nihče ne ve zagarantirat.

Pa verjem, dokler si mlajši se da še prov carsko naučit Javo in vse ostalo. Vzet si je treba čas... Pač začenš 1-2 urici na dan/večer, namesto da pogledaš film ob 20:00 :D

#20 Matej

Matej

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 15:27

Čas je vedno, samo vzet si ga je treba. Pač namesto, da pogledaš film, odpreš knjigo. Se je pa težko začet učit programiranje sam, vsaj meni je bilo, ker nisem niti vedel kaj se naj učim :)
Je pa tako, da na internetu je teh stvari še preveč in mislim, da ni ravno neke potrebe po knjigi. Večina literature je sicer v tujem jeziku ampak recimo The New Boston naj bi imel dobro razložene stvari...

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov