Skoči na vsebino

IPB

Slika

Glasnost Prenosnika(ventilator)

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 8

#1 nubzore

nubzore

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 07 december 2011 - 20:38

Pred kratkim sem kupil nov prenosnik HP Pavilion dv6 . Sem bolj kot ne povpračen uporabnik in vem kako morajo računalniki delovati, sploh pa ta prenosnik, ki ne sodi ravno med najslabše. No problem pa imam v tem da je ventilator dokaj glasen in me to moti ! In me zanima kaj je možno narediti ali zamenjat ventilator.... ???Čudi me tudi to da računalnik konstantno uporablja 50% rama čeprav ni zagnan noben program....
Skratka če ima kdo izkušnje z tem bi prosil za pomoč ;)

Lp

#2 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Moderators
  • 881 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Photoshop, Bloganje... pa še kaj se najde ;)

Objavljeno 07 december 2011 - 22:38

Če imaš nov računalnik ga kar na servis pelji ne splača se ti nekaj odprita doma, zaradi garancije ni tako ?.

Lep pozdrav!

#3 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 892 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 08 december 2011 - 16:01

Glede na to, da si imel (predvidevam) prednaložen OS z vso kramo od HPja in vso ostalo kramo, ki je ne rabiš in seveda deluje v ozadju ti tudi med drugim porablja veliko RAM spomina.
Torej, če se malo spoznaš preko run komande zaženi msconfig in preveri kaj vse ti deluje ob zagonu PCja in mogoče niti veš ne in kar ne rabiš lepo ugasni, da se bo količina rama sprostila, kot drugo pa koliko rama pa imaš vsega skupaj in kateri OS?

Seveda tudi upam, da ne sodiš med take uporabnike, ki postavijo prenosnik na posteljo, da se lepo pogrezne v odejo in se greje v lastni vročini in posledično zaradi slabega pretoka zraka postane glasen...

#4 nubzore

nubzore

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 08 december 2011 - 18:00

Glede na to, da si imel (predvidevam) prednaložen OS z vso kramo od HPja in vso ostalo kramo, ki je ne rabiš in seveda deluje v ozadju ti tudi med drugim porablja veliko RAM spomina.
Torej, če se malo spoznaš preko run komande zaženi msconfig in preveri kaj vse ti deluje ob zagonu PCja in mogoče niti veš ne in kar ne rabiš lepo ugasni, da se bo količina rama sprostila, kot drugo pa koliko rama pa imaš vsega skupaj in kateri OS?

Seveda tudi upam, da ne sodiš med take uporabnike, ki postavijo prenosnik na posteljo, da se lepo pogrezne v odejo in se greje v lastni vročini in posledično zaradi slabega pretoka zraka postane glasen...

Torej tak je na stvari.... Na računalnik je res že bil nameščen os in to windows 7 home premium , računalnik pa ima 4Gb rama, i3 procesor, grafično ati 6450........ tako da računalnik sam po sebi na tako slab , probal sem tut z tem msconfigom in je res da je bilo zagnanih veliko programov v ozadju ampak tudi ko sem jih večina izklopil so procenti uporabnosti rama padli le za 5% iz 50% . sedaj ko sem računalnik vklopil sem šel takoj izklopiti vse kaj se le da in rami še vedno delujejo na 36% kar se mi še vedno zdi veliko glede na to da res ne laufa noben program razen mozile. Je pa ventilator sedaj tudi tih tako kot bi moral bit ampak to se spermeni takoj ko bilokaj zaženem !
Sem pa dodal tudi 2 screenshota vse bedarij ki so nameščena na računalniku in bi prosil če mi lahko svetujete kaj lahko izbrišem in kaj ne !!!

Pripete datoteke

#5 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 892 objav

Objavljeno 08 december 2011 - 19:40

Načeloma ni važno kaj vse je nameščeno, važno je bolj, da ne deluje v ozadju.
Drugače pa Win7 meni porabi, če odštejem Mozillo in vse ostale programe, ki delujejo v ozadju cca 1,4 - 1,5GB rama, kar pa je dokaj primerljivo s tvojimi 36%.
Če se ti prižge ventilator oziroma postane glasnejši pa preveri do kolikšne obremenitve procesorja pride pri zagonu programa (najbrž je ventilator samo za trenutek glasen) ali se potem kar stalno vrti pod visokimi obrati?
Več glede temperature procesorja in obrati pa lahko preveriš s kakšnim programom kot je Lavalys Everest

#6 nubzore

nubzore

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 08 december 2011 - 20:43

Načeloma ni važno kaj vse je nameščeno, važno je bolj, da ne deluje v ozadju.
Drugače pa Win7 meni porabi, če odštejem Mozillo in vse ostale programe, ki delujejo v ozadju cca 1,4 - 1,5GB rama, kar pa je dokaj primerljivo s tvojimi 36%.
Če se ti prižge ventilator oziroma postane glasnejši pa preveri do kolikšne obremenitve procesorja pride pri zagonu programa (najbrž je ventilator samo za trenutek glasen) ali se potem kar stalno vrti pod visokimi obrati?
Več glede temperature procesorja in obrati pa lahko preveriš s kakšnim programom kot je Lavalys Everest

saj če bi se ventilator takoj po odprtju programa ugasnil me to sploh nibi motlo problem je ker se ne ugasne in kaj delje leti na visokih obratih.

#7 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav
  • Kraj:EU

Objavljeno 08 december 2011 - 22:35

Formatiraj to, pa si naloži kaj potrebuješ. Če brišeš, še vedno kje kaj ostane. Pri HP-ju dobiš brandan windows z vso njihovo navlako, ki teče v ozadju.
Za info, moj star HP z 2GB 800mHz rama in W7 Ultimate porabi 500 MB rama, pa ga nimam za gledat.

#8 gregortratnik

gregortratnik

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 26 januar 2012 - 23:16

malce poglej kolko ramov podpira če ti ne pomaga ugaševanje nepotrebnih programčkov pa za ventilator najprej pelji na servis da ti iz računalnika spihajo zrak če pa je še vedno glasen pa ga pelji na popravilo(seveda če še vedno po nadgradnji ramov ali pa zapiranju programčov ventilator "brni") to bi moglo pomagati.

#9 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 892 objav

Objavljeno 27 januar 2012 - 10:18

malce poglej kolko ramov podpira če ti ne pomaga ugaševanje nepotrebnih programčkov pa za ventilator najprej pelji na servis da ti iz računalnika spihajo zrak če pa je še vedno glasen pa ga pelji na popravilo(seveda če še vedno po nadgradnji ramov ali pa zapiranju programčov ventilator "brni") to bi moglo pomagati.

Mogoče je malo stara tema, glede na to, da že slaba dva meseca ni nihče nič napisal...

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov