Težava Pri Nalaganju Windows 7
Objavljeno 11 december 2011 - 16:12
Namestit želim ponovno na novo Windows 7 (računalnik prepoln, "programsko" zapacan...), skratka vse od začetka. Težava nastane pri nastavljanju stvari v BIOS-u, pri želji po nastavitvi Boot priority-ja.
Torej, ko je prižgan računalnik vstavim namestitveni CD v pogon in resetiram računalnik. In ko mi napiše: Press DEL to enter BIOS (oziroma nekaj takega) pritiskam in pritiskam na vse mogoče tipke na tipkovnici, računalnik se ne odzove. Normalno mi zažene Windowse, šele ko pride do okna z zahtevkom po vstopnem geslu lahko šele s tipkovnico kaj delam. Do tukaj pa popolnoma zmrzne. Poiskusil že dve tipkovnici, ki ju imam še doma, obe ne primeta do gesla. In tako ne morem v BIOS-e.
Se da še od kje drugje nastaviti drugače Boot device priority?
Prosim za pomoč! Rabin nujno! Hvala.
Objavljeno 11 december 2011 - 17:05
Amm imam trenutno priklopljeno tako USB kot PS2 tipkovnico. In ko se računalnik resetira vseskozi na obeh gori lučka NUM LOCK (prva z leve), ampak kar koli pa delam pa noče nič imeti efekta.Imaš usb ali ps2 tipkovnico? morda nimaš vklopljen usb pri zagonu v biosu? ali ps2 tipkovnica deluje? Sploh imaš ps2 vhod zadaj na računalniku? Razen če resetiraš bios (baterija ven za pol ure).
Kako se vklopi USB pri zagonu Biosa?
Objavljeno 11 december 2011 - 17:24
No poiskusil sem samo z vklopom PS2. In kaj sem ugotovil? Da mi ne dela! Ker takoj ko mi pride do zahtevka za geslo, mi ne prime niti nobena črka. Torej je bolj kot ne neuporabna tipkovnica. Samo čudi me zakaj mi potem pa dela na starem računalniku, kjer pa so še vedno XP-ji..no, dve naenkrat ni fajn imeti vklopljene. Poskusi najprej z ps2 in če ne dela, je nekaj narobe ali z plato ali z tipkovnico (ker ps2 mora delat vedno, ne glede na bios). usb support se vklopi v biosu, kamor pa še ne moreš.
Hja še vedno ne vem kako priti v BIOS-e.
Pa prej mi je to vedno delovalo, naložil sem si Windowse že vsaj 5-krat. In do sedaj je še vse funkcioniralo! Res je pa se pa to pojavlja odkar imam Win 7 (dosedaj prvič naložena - torej sedaj želja po prvem brisanju). Pri XP ni bilo nobenih težav.
Je mogoče kaj v fori z Administratorjem, da mi ne pusti Win 7 v Biose zaradi tega? Ker takrat mi je (avtomatsko) naštimalo, da nisem skrbnik. Torej če želim v C: particiji kaj narediti moram kdaj pa kdaj izbrati ukaz Zaženi/Uredi kot Skrbnik.
Se da to kje preštelati, da bom vedno prijavljen kot skrbnik, da bom imel "glavno besedo"?
Objavljeno 11 december 2011 - 17:32
Objavljeno 11 december 2011 - 17:47
Dal sem notri CD, v prižanih Windowsih mi ga normalno zalaufa. Ko pa resetiram pa enostavno preskoči korak CD-ja, ker sem vedno ko sem nalagal Windownse po končani instalaciji naštimal, da CD ni prioritetna naprava za branje. Tako da mi CD za zagon enostavno preizkoči.Zanimivo, potem pa poskusi dat cd noter, da ti zalaufa, pa poglej, če ti tam primejo tipke. Če ti, imaš verjetno nekaj narobe ob samem zagonu (bios).
Je ta mašina stara, koliko?
Mašina je sicer stara cca. 3,4 leta, ampak kljub temu ni švoh. 4 GB raba, Core 2 Duo 2,6, Grafična ATI 4850. Skratka v redu stvar, deluje vse, ni da ni
Objavljeno 11 december 2011 - 19:35
Objavljeno 14 december 2011 - 21:55
Hvala
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov