Wlan Povezava Siol Modem -> Sony Ericsson P1i
Objavljeno 11 januar 2012 - 12:29
Sem naročnik Siol interneta in imam njihov modem, ki omogoča brezžično povezavo. Če grem v nastavitve modema (na tisto stran), lahko nastavim zavore itd. Vse sem uredil tako, da se lahko katera koli naprava poveže v omrežje. Imam geslo, povezava pa je zaščitena s protokolom.
Na drugi strani pa imam Sony Erisccon P1i, ki omogoča WLAN povezavo. Med iskanjem omrežij mi moje omrežje najde (signal odličen), a se ne poveže. Napiše nič.
V čem je problem? Če kličem Na Siol, mi pravjo da je problem v mobitelu, Če pa poklime na Mobitel, pa da naj preverim Siol povezavo.
Podatki:
prag RTS: 2347
Omrežni način: Infrastruktura, možno dati tudi "Ad Hoc"
Objavljeno 11 januar 2012 - 20:18
Siolovci imajo prav. To se redkokdaj zgodi
![]()
SE P1i ne podpira WPA in WPA2 zaščite. Imaš opcijo, da izbereš 128bit in 64bit. To bi pa moralo delat.
Čas je povozil ta telefon. Star je 5 let, posodobive pa ni že 3 leta.
Hvala! To pot je šlo. 128bitno kodiranje, dela supr
Ah ja, glede teh novosti je telefon mogoče mal zastarel, ampak še zmeraj sem 100% zadovoljen. Razen malenkost počasnega vmesnika lahko delam z njim res vse kar hočem
Siolovci imajo prav. To se redkokdaj zgodi
![]()
SE P1i ne podpira WPA in WPA2 zaščite. Imaš opcijo, da izbereš 128bit in 64bit. To bi pa moralo delat.
Čas je povozil ta telefon. Star je 5 let, posodobive pa ni že 3 leta.
Aja, sicer pa, kako je sedaj glede varnosti, če imam varnost naštimano na 128 bit WEP? V primerjavi z WPA2 bistveno slabše?
Objavljeno 14 januar 2012 - 22:42
Sedaj uporabljam tako kot je svetoval Pentium in dela supr.
Edino VIDEO ne dela!
V čem je fora? Ko sem šel v nastavitve modema, se je pri urejanju vrste Wlan povezave dalo izbrati, kakšna vrsta povezave je to (npr. Data, Video, Voice, none, ...) Sem probal dati na Video, a je isto.
Sedaj imam označeno povezavo kot Data (for all PC machines)
Objavljeno 15 januar 2012 - 11:39
Poskušaj z kakšnim drugim brskalnikom, če obstaja za tvoj telefon, drugače pa briši cache in ostale začasne nastavitve, če obstajajo.
Tudi če imaš na voljo drugi medijski predvajalnik, lahko poskušaš z drugim. Vendar to ni odvisno od hitrosti interneta, če si povezan na wifi ampak bolj z opremo pa tej napravi.
Objavljeno 16 januar 2012 - 20:10
Je slabše, ampak še vedno zaščita. Za navadnega uporabnika nedostopno, za tistega, ki ve kaj dela, pa tudi WPA2 ni varen.
No ja. Že WPA je dovolj varen. Če je geslo dovolj kompleksno.
WEP je smešno lahko crackat. WPA pa ni nikakršna šala, vsaj kar se tiče kasnejšega crackanja gesla.
Crackanje WPA gesla traja zelo zelo dolgo, sploh če je daljše in kompleksno. Prvo kot prvo pa za crackanje WPA gesla potrebuješ prijavni promet v omrežje klienta ki se uspešno prijavi. Torej ga moraš prvo skiniti iz brezžičnega omrežja. Potem poslušati prijavni promet in ko imaš to, lahko greš domov naložiš nekam na računalnik katerega dolgo časa ne boš ugašal in potem ti ostane samo dvoje. Dictionary ali brute-force. Dictionary bo deloval čist ok če je geslo zapisano po neki besedi. Če je pa geslo naključno zaporedje črk in številk, pa je Dictionary neuporaben in ostane še samo brute-force.
Samo kot zanimivost:
Based on the results, it’s clear that cracking an 8 character password is possible within a year using the computational power 1,000 PCs but would be very expensive and impractical to target a home user with this level of computing power. Physically breaking in to your home would be much easier. What this means is that it is perfectly safe using an 8 character alphanumeric pass phrase key to secure a home Wireless LAN using WPA-PSK or WPA2-PSK using these simple guidelines. A simple random 8 character alphanumeric WPA-PSK key would look something like 2b8uwo35 which is very easy to handle.
Torej 8 znakovno geslo lahko crackaš v manj kot letu z močjo 1000ih računalnikov. Zdaj pa še malo geslo podaljšaš in recimo na 12 znakov pa si zmagal. Bi rad videl mojstra ki bo porabil ne vem koliko let da bo crakal geslo domačega uporabnika in ob tem porabil še ne vem koliko elektrike za vso to procesorsko moč.
Torej WPA nikakor ni kar tako enostavno za crackati, pa tudi če se še nevem kako spoznaš.
Objavljeno 17 januar 2012 - 16:26
Je slabše, ampak še vedno zaščita. Za navadnega uporabnika nedostopno, za tistega, ki ve kaj dela, pa tudi WPA2 ni varen.
No ja. Že WPA je dovolj varen. Če je geslo dovolj kompleksno.
WEP je smešno lahko crackat. WPA pa ni nikakršna šala, vsaj kar se tiče kasnejšega crackanja gesla.
Crackanje WPA gesla traja zelo zelo dolgo, sploh če je daljše in kompleksno. Prvo kot prvo pa za crackanje WPA gesla potrebuješ prijavni promet v omrežje klienta ki se uspešno prijavi. Torej ga moraš prvo skiniti iz brezžičnega omrežja. Potem poslušati prijavni promet in ko imaš to, lahko greš domov naložiš nekam na računalnik katerega dolgo časa ne boš ugašal in potem ti ostane samo dvoje. Dictionary ali brute-force. Dictionary bo deloval čist ok če je geslo zapisano po neki besedi. Če je pa geslo naključno zaporedje črk in številk, pa je Dictionary neuporaben in ostane še samo brute-force.
Samo kot zanimivost:Based on the results, it’s clear that cracking an 8 character password is possible within a year using the computational power 1,000 PCs but would be very expensive and impractical to target a home user with this level of computing power. Physically breaking in to your home would be much easier. What this means is that it is perfectly safe using an 8 character alphanumeric pass phrase key to secure a home Wireless LAN using WPA-PSK or WPA2-PSK using these simple guidelines. A simple random 8 character alphanumeric WPA-PSK key would look something like 2b8uwo35 which is very easy to handle.
Torej 8 znakovno geslo lahko crackaš v manj kot letu z močjo 1000ih računalnikov. Zdaj pa še malo geslo podaljšaš in recimo na 12 znakov pa si zmagal. Bi rad videl mojstra ki bo porabil ne vem koliko let da bo crakal geslo domačega uporabnika in ob tem porabil še ne vem koliko elektrike za vso to procesorsko moč.
Torej WPA nikakor ni kar tako enostavno za crackati, pa tudi če se še nevem kako spoznaš.
Aham, okej, mislm da tebi in tebi podobnim ne bom NIKOLI povedu kje sm doma
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov