Skoči na vsebino

IPB

Slika

Povezava Prenosnika S Tv-jem Hdmi

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 20

#1 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 17:43

Ker na netu nisem našel nič, kar bi mi pomagalo rešiti težavo sem se odločil, da povprašam še tukaj na forumu

Imam teden dni star prenosnik http://www.bigbang.s...1-i7-2670qm-8gb in mi v teh 5ih dneh še ni uspelo vzpostaviti povezave prenosnik+lcd tv (HDMI)

Problem: prenosnik priklopim na lcd tv lg5500 s hdmi kablom (poskusil sem s tremi različnimi Hdmi kabli) in mi prenosnik ne zazna nobenega tv-ja, medtem ko hišni računalnik in povezava hdmi na lcd tv deluje normalno. Poskusil pa sem priklopiti prenosnik na računalniški monitor Samsung, tudi hdmi in zadeva deluje normalno na obeh ekranih.
Se pravi: prenosnik na lcd tv NE DELUJE
prenosnik na monitor DELUJE
hišni računalnik na obeh zaslonih DELUJE

Upam, da se najde kdo, ki ima izkušnje s takim ali podobnim problemom, ker sem ravno zaradi tega šel kupit nov prenosnik.

#2 ngc2392

ngc2392

Mojster

• Members
  • 1 997 objav
  • Kraj:Kranj

Objavljeno 11 februar 2012 - 18:16

Ko priklopiš kabel na lcd in potem pritisneš tipko windows+x, se ti levo spodaj prikaže možnost dodatnega monitorja? Če se ne, potem lcd ne da kakšnega signala nazaj proti laptopu. Si kaj brskal po catalyst managerju glede zaznave monitorjev?
Nameščen seveda win7?

#3 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 18:33

nameščen je windows 7 x64- ob nakupu računalnika
sem brskal tudi po omenjenem programu oz. na intel hd grafika, ker sta dve grafični vgrajeni
sedaj pa bom poskusil še z omenjenima tipkama
zanimiva pa je, da ne deluje samo povezava laptop in tv, ostale varijante pa delujejo normalno

#4 ngc2392

ngc2392

Mojster

• Members
  • 1 997 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 18:45

Načeloma ni važno, katera grafika je trenutno v uporabi, hdmi signal iz tv-ja bi moral notesnik zaznati (in s tem pokazati možnost več ekranov, ki je sicer stvar windows-a in ne grafičnih gonilnikov). So gonilniki vsi nameščeni? Imaš kje kakšen programček, ki nadzira hdmi povezave? Sam imam recimo toshibo, ki ima kar dva programa, kar se tiče hdmi-ja (plus nastavitve v biosu)

#5 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 18:45

sem poskusil s tipkama in ne deluje, na monitorju pa brez problema, mogoče bi moral izklopiti eno grafiko npr. integrirano, samo spet vprašanje kako

#6 Murdoc

Murdoc

Pomagač

• Members
  • 453 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 11 februar 2012 - 18:46

Daj HDMI kabel v računalnik, pa v TV. Prižgi TV na HDMI oz na katerem portu pač je (HDMI2, HDMI3...). Na računalniku poženi Poveži s projektorjem in izberi želeno povezavo (samo TV, laptop+tv itd...)

#7 ngc2392

ngc2392

Mojster

• Members
  • 1 997 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 18:47

Grafike ne moreš izklopiti, lahko samo nastaviš, da je ena privzeta (stalno). Oziroma, vsaj jaz ne vem oz. še nisem zasledil, da bi lahko eno povsem izklopil.
Kako pa na lcd-ju pogledaš sliko iz računalnika? vklopiš ustrezen vhod (hdmi 1 ipd) ali opcijo PC input?

#8 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 18:53

poskusil sem že vse tri hdmi input na lcd , zadeva povsod enaka, ni signala

#9 ngc2392

ngc2392

Mojster

• Members
  • 1 997 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 18:57

Ko vklopiš kabel na monitor, ti tista win+x kombinacija da na izbiro več monitorjev? In potem dodatne možnosti prikaza?

#10 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 19:03

v bistvu je potem nekako prisilno povezan, samo še vedno ne zazna tv-ja oz. imam možnost upravljanja samo vgrajenega zaslona, preveč tehnike zgleda ;)

#11 ngc2392

ngc2392

Mojster

• Members
  • 1 997 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 19:07

No, hotel sem preveriti, če je z zaznavo monitorja (ne tv-ja) vse ok. Glede na tvoj (malce zmeden) odgovor bi rekel, da ta izbira deluje?

#12 ngc2392

ngc2392

Mojster

• Members
  • 1 997 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 19:20

Tole sem nekje stauhal....

"My answer was to open the NVIDIA control panel (Graphics ) from right click on desk top.
go to "set up multiple displays"
then if you are lucky the name of your TV should be in a box waiting to be selected.
select and follow instructions:
RESULT! perfect sound and vision from laptop on the tv screen."

#13 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 19:35

hmmm. to je za nvidia in ne radeon, nvidia grafiko imam na hišnem compu in tam je točno tako, kot je napisano zgoraj, pa dela tako kot mora

#14 ngc2392

ngc2392

Mojster

• Members
  • 1 997 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 19:48

aja, sem spregledal oz. pozabil...tole?

You have to do this process for each refresh rate (I dont know why but my monitor switches from one to the next every once in a while so maybe its not your case) for it to work on any refresh rate setting you use.

1. Open Intel graphics media control panel. Select Advanced mode when asked.
2. Go to Display ----} Custom Resolutions
3. On display Select your external monitor
4. width 1920, height 1080
5. Refresh rate: one of the avobe
6. Color depth: 32 bit
7. Interlaced mode off
8. UNDERSCAN TO ZERO THIS IS VERY IMPORTANT
9. Timing standard CVT-RB
10. Click add and tell it to overwrite the previous settings if it asks

and when you're done go to general settings tab, select 1920x1080 and your desired refresh rate, 32 bit color depth, mantain display scaling and voila! it should work now!

in še:

This happened to me when I first connected my laptop to my hdtv. A simple solution that worked for me was changing the picture settings of the tv via the tv from "16:9" to "Just Scan".

#15 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 11 februar 2012 - 20:16

hmmm. sem poskusil nastaviti na just scan, samo te opcije sploh ni na hdmi, samo razmerje 4:3 ali 16:9
naredil sem pa še priklop z RGB in tudi deluje, samo pa ni hd
ko sem naredil rgb priklop, je laptop zapiskal, da je zaznal novo opremo, pri hdmi pa tega ni

#16 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1 385 objav

Objavljeno 12 februar 2012 - 15:40

Jz bi posumil TV HDMI vhod in ne laptop.
Imaš kakšnega kolega oz. možnost, da še s čim drugim poskusiš, če ti HDMI na TVju sploh deluje pravilno?

#17 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 12 februar 2012 - 20:12

sedaj sem poskusil še na drugem lcd tv in takoj zazna dodaten zaslon, lcd-ja niti nisem prižgal, ni mi pa jasno kako da hišni pc deluje preko hdmi

#18 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1 385 objav

Objavljeno 12 februar 2012 - 20:44

Mogoče se tepeta, ali pa moraš nastavit kako vrsto "iskanja" na TVju.

#19 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 12 februar 2012 - 20:56

na tv imam možnost samo izbire hdmi 1,2,3 in ostale inpute

#20 ngc2392

ngc2392

Mojster

• Members
  • 1 997 objav

Objavljeno 12 februar 2012 - 21:02

Hja, potem je pa zelo verjetno, da pač ta lcd "ne" more/noče/zna/zmore/upa povezati tvojega laptopa. Ostane ti še test, da greš h kolegu s kablom in mu tam razsuješ njegov lcd ;)

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov