Imam en problem, včeraj se mi je med surfanjem zgodilo, da se mi računalnik kar naenkrat ugasne in na novo zažene. Ko pride v Windowse (imam W7) pa tema, črn ekran brez ikon, datotek, samo spodaj opravilna vrstica... Odprl se mi je "program" System check, ki kao skenira disk. Še večji šok pa sem doživel ko sem hotel odpreti particijo c: in d: (disk imam razdeljen na 2 particiji). Ko sem odprl eno ali drugi, je pisalo "ni datotek" oz. drugače povedano, prazni sta bili popolnoma, čeprav mi za obe particiji kaže, koliko sta zasedeni. Samo kaj mi to nuca, če sta "prazni". Tudi ko dam start -> vsi programi, mi pokaže - nič (prazno), No danes recimo da mi je ratalo z Avastom odstraniti System secure, vendar datoteke in mape se še vedno niso vrnile.
Izginile So Mi Vse Datoteke, Mape...
Objavljeno 09 marec 2012 - 18:02
Imam en problem, včeraj se mi je med surfanjem zgodilo, da se mi računalnik kar naenkrat ugasne in na novo zažene. Ko pride v Windowse (imam W7) pa tema, črn ekran brez ikon, datotek, samo spodaj opravilna vrstica... Odprl se mi je "program" System check, ki kao skenira disk. Še večji šok pa sem doživel ko sem hotel odpreti particijo c: in d: (disk imam razdeljen na 2 particiji). Ko sem odprl eno ali drugi, je pisalo "ni datotek" oz. drugače povedano, prazni sta bili popolnoma, čeprav mi za obe particiji kaže, koliko sta zasedeni. Samo kaj mi to nuca, če sta "prazni". Tudi ko dam start -> vsi programi, mi pokaže - nič (prazno), No danes recimo da mi je ratalo z Avastom odstraniti System secure, vendar datoteke in mape se še vedno niso vrnile.
Objavljeno 09 marec 2012 - 18:50
Drugače kakšen program za obnovitev izbrisanih datotek. Vendar najbolje, da se obrneš na kakšnega računalničarja, da stvari še ne poslabšaš...
Objavljeno 09 marec 2012 - 23:52
Objavljeno 10 marec 2012 - 10:37
Čeprav čudno... C: ne bi smela biti prazna, ker bi to pomenilo, da se ti tud OS ne bi smel naložit.
SI poskusil varni način (safe mode)? lahko da je kaj z vidljivostjo datotek...
Če poskusiš pogledati lastnosti vsake particije, ti zapiše koliko je zasedena? Ti izpiše 0% zasedeno?
Objavljeno 10 marec 2012 - 11:54
- Ko pogledam lastnosti particije c: in d: mi kaže koliko je zasedena (vsaka več kot polovico), ko pa odprem particijo mi napiše da je prazna.
- Sem šel v varni način in isto (vse prazno).
- Se strinjam, če bi bil c: dejansko prazen, se mi ne bi OS naložil, se pravi datoteke so, samo vprašanje je kam so se skrile...
Objavljeno 10 marec 2012 - 12:19
Objavljeno 10 marec 2012 - 12:48
Okej mogoče vzami kakšen boot cd, da prideš v DOS brez OSja ali pa linux OS in ga zaženi pred Windowsem in poglej kaj se dogaja s particijami in ali imaš vse podatke.
Če je temu tako, potem najbolj, da priklopiš zunanji disk in skopiraš vse pomembno, ali kot je bilo že svetovano - disk v drug PC, da skopiraš pomembne podatke in potem format vse ostale nesnage.
Močno dvomim, da so datoteke izgine, najbrž ti jih samo okužen virus ne prikaže.
In kot je bilo že tudi omenjeno, formatiranje odsvetujem, to naj bo zadnja rešitev, pa še to ni najboljša (če želiš povrniti datoteke nazaj).
Objavljeno 10 marec 2012 - 22:04
Objavljeno 11 marec 2012 - 09:12
Čakaj... Rootkit!?
Oh, ena izmed najbolj jebenih zadev, kar se tiče maleware-a.
To je taka zadeva, ko s eti enkrat namesti, ga ne spreviš kaj kmalu več stran. Pa še prestreza sistemske ukaze...
Nisem še videl rootkita ki bi se izognil formatu.
Preglej še raje vse podatke ki si jih prenesel na zunanji disk, da se ne skriva še tam kaj takšnega kar bi ponovno okužilo PC.
Objavljeno 11 marec 2012 - 19:58
Objavljeno 11 marec 2012 - 23:32
Točno zaradi tega si očitno izgubil vpogled v datoteke, preden si formatiral in boš lahko formatiral v nedogled, pa bo nadloga še vedno obstala.
Stvar je namreč zapisana na disku tako, da ga niti format ne odstrani.
Postopke kako ga odstranit boš pa najverjetneje našel na internetu...
Objavljeno 12 marec 2012 - 09:23
cat /dev/urandom > /dev/sda1 (verjetno bo sda1, ne vem, boš videl ko bo ustavjal particijo)
Ali pa še morda boljše:
cat /dev/urandom > /dev/sda (kar po celem disku in ne po particiji)
Ko drugo jutro, ponovno zruši particijsko tabelo in jo postavi nazaj tako kot hočeš ter ponovno namesti Windoze.
Če imaš piratsko verzijo Windoze, je celo možno da je ta nadloga že v sami inštalaciji, ne bi bil prvi primer.
Objavljeno 12 marec 2012 - 15:39
Ampak lahko pa tudi poskušaš z programom Trend Rootkit Buster -> http://free.antivirus.com/rootkit-buster/
Če ti bo kaj uspelo rešiti
Objavljeno 12 marec 2012 - 17:15
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov