Skoči na vsebino

IPB

Slika

Izginile So Mi Vse Datoteke, Mape...

Odgovorov v temi: 33

#21 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 13 marec 2012 - 10:54

Sem poskusil z Rootkit Buster in mi najde nekaj fajlov, nekatere fiksira, nekatere pa napiše "Unable to fix". Tako da je očitno neizbežno da se ponovno formatira celoten disk (brisanje particij) in potem na novo inštalira OS. Bo počakalo do vikenda. Upam da bo potem ta Rtk izginil...

Po zgornjem načinu ni variante da ga ne bi odstranil.
Ker boš fizično zapisoval naključne podatke direkt po disku in dlje kot boš pustil, večkrat bo šel gor prepis podatkov.
Če bo po zgornji metodi in inštalaciji windowsev na novo prišlo do enake napake, potem imaš okužen namestitveni plošček.

#22 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 925 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 13 marec 2012 - 14:55

Ampak a ni MBR tabela zapis kako je particija narejena, velikost particije in podobno.
Torej samo ob formatiranju particije se MBR tabela ne spremeni, torej dokler ne pobrišeš particij in podobnega ne pride do sprememb.
Ali se motim glede sledečega? ;)

#23 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 13 marec 2012 - 15:10

MBR je Master Boot Record.
Tukaj so podatki o bootu, bootloaderji se ponavadi nameščajo v MBR.
Partition tabela pa se nahaja v MPT(Master Paritition Table).
In da, dokler ne zrušiš celotne tabele, to ostane nespremenjeno.
Zato sem pa napisal, zrušitev celotne tabele oz. pobris vseh particij, prepis diska z naključnimi podatki in potem postavitev tabele nazaj oz. particij. In šele na to format, ter ponovna namestitev sistema.

Le ukaze sem nekoliko zabrkal in tudi postopke, pač sila v službi se opravičujem.

Torej, GParted, zapečeš, zaženeš računalnik z tem.
Z "fdisk" pobrišeš vse particije, zadevo shraniš.
Potem pa namesto "cat" uporabiš:
"dd if=/dev/urandom of=/dev/sda bs=1M" (ali pač katerikoli drugi disk)

To pustiš kar čez noč laufat in potem lahko že direkt probaš Windoze namestit, ampak obstaja možnost da Windoze ne bo prepoznal diske, zato še mu raje z GParted narediš eno celo particijo tipa NTFS in potem lahko v windows inštalaciji to particijo pobrišeš in particioniraš disk kako ti paše.

Če hočeš recimo samo MBR pobrisat, je ukaz tak:
"dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=446 count=1"

#24 obvoznica

obvoznica

nOObie

• Members
  • 23 objav

Objavljeno 19 marec 2012 - 11:36

Zadeva je sedaj čista. Rtk je "odšel". Zahvalil bi se vsem, ki ste mi pri mojem primeru pomagali s svojimi nasveti.

#25 matejn1

matejn1

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 26 marec 2012 - 17:28

to se je meni zgodilo danes. isti vrag mi je sesul računalnik, pa nisem brskal po nekih levih straneh.

imel sem particijo C in D, c sem formatiral, na d pa ne vidim več datotek, vse mape so, filmi,...; če dam mapo z mp3 v player jih naloži in delujejo, sam pa ne vidim teh mp3jev v mapi. nekateri filmi so vidni. če kopiram mapo iz d na c; se med kopiranjem prikazujejo naslovi vseh datotek, ki so bile tam shranjene.

torej, kako to obnoviti ????
kako naj spet postanejo vidne te datoteke??

#26 Murdoc

Murdoc

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 26 marec 2012 - 18:54

Skrite datoteke? Če datoteko prebere, potem je tam. Probaj ponastavit, da ti prikaže skrite datoteke, ali pa napiši točno povezavo do nje.

#27 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 925 objav

Objavljeno 26 marec 2012 - 19:49

Če boš prebral vse poste ti pove veliko več, kot da še enkrat raziskujemo da si dobil enako okužbo.

#28 Murdoc

Murdoc

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 26 marec 2012 - 19:58

Kakšne so šanse? Potem nekaj resnega razhaja :mrgreen:

#29 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 925 objav

Objavljeno 26 marec 2012 - 20:05

Če je računalnik s čim okužen ti lahko še enkrat pomaga RootKit Buster -> http://free.antivirus.com/rootkit-buster/

#30 matejn1

matejn1

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 26 marec 2012 - 21:07

http://slo-tech.com/forum/t511443

tudi tu debatirajo o tem problemu. baje da partis deli okožbe.

a mislite da je okužba po vseh datotekah in so zato nevidne? ali je boljše, da nesem komp profesionalcem, da mi rešijo podatke? ker podatki so, samo niso vidni vsi.

#31 Murdoc

Murdoc

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 26 marec 2012 - 23:31

Ne, okužbo si dobil z eno datoteko, ki je zdaj inštalirana v sistemu.
Imaš napisano rešitev za bljižnice, datoteke in programe http://www.sur-la-to...om/RogueKiller/
Če ti ni za delat, pa po navadi ljudje plačajo storitve. Druga težko izbereš.
Če ti je vseeno za računalnik, vozi dalje, če želiš bit varen pa format sistema.

/tumasti Windowsi

#32 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1 385 objav

Objavljeno 26 marec 2012 - 23:49

/tumasti Windowsi

PLBKAC...

#33 Murdoc

Murdoc

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 27 marec 2012 - 00:44

PLBKAC...

:mrgreen: :thumbup:

#34 matejn1

matejn1

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 27 marec 2012 - 06:26

ok.. sem naštudiral med sanjami .. in sedaj deluje, z nekaj mapami sem poizkusil.. s CD Ubuntu greš v preizkusno različico OS, tam je dostop do vseh datotek, kar je potrebno je, da se jih prekopira, na drug medij v linuxu, zunanji disk, ključ..., potem tudi windows vidi spet vse fajle.. enostavno.

aja, to sem že napisal pa še 1x, particija kjer je bil sistem je formatirana in je nov windows gor sedaj, težava s podatki je na drugi particiji.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov