Glede na to, kje in kaj delaš, bi od tebe pričakoval, da veš, da se napiše Windows in MS, ne pa tako kot si ti! Ah ti Linux fani... 
Delo je delo.
Moje privatno mišlenje mi ne ovira dela in svojega mišlenja ne mislim spremeniti. Windows=
Winblows, MS=
M$. Zatiskaš si oči kolikor hočeš, tako je. Edino slabše za tebe da ne vidiš kaj se dejansko dogaja okrog
M$.
Že sam "browser war" ti lahko predstavi problem kot je.
Verjetno se oba strinjava da je IE čisti običen odpadek ki ni vreden 0,5€.
In kaj dela
M$? Ta svoj preljubi predpotopni browser ki ne podpira ničesar novega lepo posiljuje v svoj ohinspljoh Winblows OS. Jaz in ti in nama podobni še veva da se zlahka namesti drug browser ki te zadeve podpira, kaj pa neka mamka ki komaj ve računalnik ugasniti in poiskati 24ur?
In potem zaradi takšnih uporabnikov in
M$ monopola, moramo web developerji pisati dvojno kodo in namesto CSS3 še vedno za vsako bolj "napredno" zadevo uporabljati slike in ostale zastarele metode da se nek problem reši na IE.
Kljub temu da se sedaj po namestitvi odpre "Morate izbrati pomembno odločitev" in potem nekaj browserjev nametanih, jih večina to lepo samo zapre.
In ne, nisem Linux fan, čeprav ga preferiram nad
Winblows in vsekakor nad MacOS, kakor tudi ga uporabljam za vsakodnevna opravila. Če bi
M$ malo spremenil svojo politiko bi pa tudi moje mnenje o njih bilo drugačno in seveda tudi nekoliko popravil svoje OSe, ne more ti WebServer zrušit celotnega OSa, ker to je tako kot da bi ti počila rezervna guma in avto več ne bi deloval...
Do takrat dokler bo pa
M$ politika takšna kot je in njihovi overpriced "izdelki" takšni kot so, pa bo zame Microsoft vedno
Micro$oft.
In ko izdelke mislim:
- SQL, nič boljši kot kak PostgreSQL in seveda čist
M$-way, drag kot žafran
- Njihov preljubi Exchange, spet drag kot žafran, posebaj če prišteješ še user licence...
-
Winblows Server, ne boš verjel, spet drag kot žafran in kot že omenjeno, zrušijo ga tako majhne zadeve, katerega niti v najhujši nočni mori ne bi smele
in še kaj se najde.
Pa seveda da ne omenimo njihove "oh-so-easy" konfiguracije. Katera je preprosta. Dokler se gre za preproste stvari, ko pa je treba nastaviti nekaj malo težjega, pa je potrebna že cela znanost.
Pa le poglej tisti zgornji link ki sem ga podatl, boš kar presenečen koliko tvoj preljubi
M$ stvari
NE podpira kar se tiče CSS3 in HTML5...
Po domače, glavce so razvile orodja ki nam web developerjem in web designerjem precej olajšata živlenje,
M$ pa nam to olajšano živlenje greni, da še posebaj za njih moramo razvijati zadeve.
P.S: da sva si na jasnem, nisem nepismen in vem kako se napiše pravilno.
Mogoče bi se Microsoft umaknil s tega področja... čeprav majo tako velik %
M$ ima velik tržni delež z browserjem ravno zaradi tega. Ker je folk ki ne ve uporabljati računalnika kot se spodobi posiljen z njihovim browserjem.
In seveda ker imajo veliko izbiro operacijskih sistemov ob nakupu računalnika ki ni blazno precenjen(da, Mac)
Potem pa M$ jokca nad OSS in kršenjem njihovih patentov in ne vem kaj še vse.