Skoči na vsebino

IPB

Slika

Strategije (Za Malo Starejši Računalnik)

Iz obdobja 1300 - 1800

Odgovorov v temi: 11

#1 MihaP

MihaP

Raziskovalec

• Members
  • 76 objav

Objavljeno 19 marec 2012 - 13:33

Imam starejši računalnik:
AMD Athlon 64 3800+ 2,4 GHz
3 GB ram, grafična Nvidia GeForce 7600 (256MB), W7 32bit

Do sedaj sem bil ZELO navdušen nad strategijo Anno 1701. Predvsem me je pritegnila vizualnost, prijazen uporabniški vmesnik, preglednost, možnost popolnega sestavljanja mesta, itd.

Prosil bi, če kdo svetuje še kakšno podobno igro za PC, ki omogoča takšno sestavljanje mesta, urejanje gospodarstva, tehtanje in prilagajanje davkov, izdatkov, sestavljanja vojsk, zavezništev,...

Danes sem si naložil Medieval 2: Total War, ampak me je že po prvih 15ih minutah minilo, ker se enostavno ne morem vživeti v pogled takšnega igralnega prostora, kjer ni naravnega pogleda, oblikovanja itd., ampak je bistvo le v bitkah, katere so tudi edine realistično prikazane. Vse ostalo je pa samo čudno (spominja me na Travian)

Kaj pa Age of Empires 3? Imperium Romanum? Grand Ages: Rome? (slednja se mi zdi kul)

Ob stajajo v tem tem rangu zmogljivosti računalnika kakšne tako vizualno všečne igre? :)
Narejene v obdobju od 2006 - 2009, ki prikazujejo obdobje do max 1800, še raje stari vek.

***Po pregledu ponudbe sem se odločil naložiti Grand Ages: Rome, seveda pa so predlogi še kako dobrodošli. Obstaja kaj boljšega? Je ta vredna igranja? Čeprav ne vem, katero verzijo naj izberem, osnovno ali
Grand Ages: Rome - The Reign of Augustus?

Hvala, LP

#2 Aljoša

Aljoša

Poročevalec

• Members
  • 587 objav

Objavljeno 19 marec 2012 - 14:54

Poizkusi katero izmed različic igre Settlers. Tudi Age of Empires 3 bi ti bila verjetno všeč.

#3 MihaP

MihaP

Raziskovalec

• Members
  • 76 objav

Objavljeno 20 marec 2012 - 08:36

Poizkusi katero izmed različic igre Settlers. Tudi Age of Empires 3 bi ti bila verjetno všeč.

Hvala za nasvet glede Settlers. Sem včeraj probal igrati ta Grand Ages: Rome, pa mi ni bil všeč. Totalno je dolgočasen, bled,...
Upam da bo s Settlersi kaj bolje, ko jih potegnem... :)

#4 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 20 marec 2012 - 09:04

Najboljši Settlers sta:
Settlers 2
in
Settlers 2 10th Anniversary

Če ti Medieval Total War ni všeč, potem ti tudi Rome Total War ne bo všeč. Pač tukaj ni neke gradnje kot pri "klasičnih" strategijah, ampak samo upgrejdi in potem bitke. Seveda maš zraven še politiko itd. Skratka zelo zanimiva igra če jo igraš preko spleta.

Morda kak Empire Earth, kak starejši Anno, 1602, 1501, ali kaj takšnega.
Mogoče LOTR Battle for Middle Earth? Kak Warcraft.
Knights & Merchants in K&M The Peasant Rebelion.

Res so nekatere igre starejše od tvojega kriterija, ampak vseeno vredne igranja.

#5 MihaP

MihaP

Raziskovalec

• Members
  • 76 objav

Objavljeno 20 marec 2012 - 09:45

Najboljši Settlers sta:
Settlers 2
in
Settlers 2 10th Anniversary

Če ti Medieval Total War ni všeč, potem ti tudi Rome Total War ne bo všeč. Pač tukaj ni neke gradnje kot pri "klasičnih" strategijah, ampak samo upgrejdi in potem bitke. Seveda maš zraven še politiko itd. Skratka zelo zanimiva igra če jo igraš preko spleta.

Morda kak Empire Earth, kak starejši Anno, 1602, 1501, ali kaj takšnega.
Mogoče LOTR Battle for Middle Earth? Kak Warcraft.
Knights & Merchants in K&M The Peasant Rebelion.

Res so nekatere igre starejše od tvojega kriterija, ampak vseeno vredne igranja.

Hm, ja, starejših od Anno 1701 res trenutno ne bi. Zdej vlečem dol Settlers 7: Paths to a Kingdom. Čeprav sem malo v dvomih, če bo delal (ali bi bilo bolje naložiti Settlers 6, ta bi delala z zagotovostjo)

Settlers 7 ima sistemske zahteve:
CPU: 2 GHz Intel Pentium 4 / AMD XP 2600+ or better (Intel Core 2 Duo / AMD Athlon 64 X2 recommended)
RAM: 2 GB (4 GB recommended)
Video: 256 MB DirectX 9.0c-compliant, Shader 3.0-enabled video card (512 MB recommended)
Sound: DirectX 9.0c-compliant sound card
HDD: 8 GB free
Internet Connection
... tako da mislim da bi moral delati :) Ali ne? Glede na to, da imam Athlon 64 3600+ z 2,4 GHz, zahtevan je pa vsaj Athlon XP 2600+ 2GHz, je to verjetno okej, ne? :)

#6 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav

Objavljeno 20 marec 2012 - 12:09

Anno 1602 in 1503 sta v bistvu novejši igri od 1701. :) Oz. ne, malo poglej. Vem da še je anno Anno 1404, ta je 2009 izzid. 1602 je res malo stara, 1503 pa če se ne motim je bla prva.
Zdaj maš pa ta zadnji Anno ko je v bistvu v prihodnosti. Letnice ne vem. Mislim da 2070, ali nekaj takega.

Settlers 7 bi moral laufat prav lepo na taki konfiguraciji.

#7 MihaP

MihaP

Raziskovalec

• Members
  • 76 objav

Objavljeno 22 marec 2012 - 16:18

Anno 1602 in 1503 sta v bistvu novejši igri od 1701. :) Oz. ne, malo poglej. Vem da še je anno Anno 1404, ta je 2009 izzid. 1602 je res malo stara, 1503 pa če se ne motim je bla prva.
Zdaj maš pa ta zadnji Anno ko je v bistvu v prihodnosti. Letnice ne vem. Mislim da 2070, ali nekaj takega.

Settlers 7 bi moral laufat prav lepo na taki konfiguraciji.

Sem probal igrati Settlers 7. Igrica je sicer luštna, čeprav me ni prepričala. Pri kampanjah me moti , ker je treba verno znova graditi... Ni na tak način, da bi gradil imperij/državo, kot pri Anno...
Zdej Medieval 2: total war se mi je zdela vizualno dolgočasna, torej nalagam Ages of empires 3 ;) Upam da me bo prepirčala.. matr sm zahtevn :P

#8 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav

Objavljeno 23 marec 2012 - 08:46

Tu AoE3 te bo potem razočaral, ker boš vedno znova moral gradit mesto. :)
Lahko probaš še recimo Age of Empires: Online, je free.

#9 MihaP

MihaP

Raziskovalec

• Members
  • 76 objav

Objavljeno 23 marec 2012 - 10:58

Tu AoE3 te bo potem razočaral, ker boš vedno znova moral gradit mesto. :)
Lahko probaš še recimo Age of Empires: Online, je free.

Woow! ne, Ages of Empires 3 me je zelo navdušil! Sicer sem sedajle igral samo pou ure, ampak preglednost, hitrost igre, napadanja in ostalega me je zavdušila. In že vidim, da bom brez težav preigral ogromno ur.
Čeprav berem kritike na raznih forumih, kjer trojko samo kritizirajo, moram reči, da me je v primerjavi z ostalimi zgorajnaštetimi strategijami najbolj pritegnila. In če je, kot pravijo, precej slabša od dvojke, potem se tudi dvojke ne bi branu.
Glede na to, da imam piratsko verzijo - bodo težave glede online igre?

#10 MihaP

MihaP

Raziskovalec

• Members
  • 76 objav

Objavljeno 24 marec 2012 - 00:21

Pa še ena stvar me zanima - sedaj sem preigral že kar nekaj ur, vendar le v deathmatchu, ki pa ga v doloceni mapi uspesno koncam v uri, dveh. Odvisno od nastavitev..
Katera vrsta igre tako traja najdlje in je v smislu, da igras dolgotrajno, nadgrajujes "imperij"... (deathmatch, campaign, scenario,...) Btw, je pri kampanjah treba za vsako posebej zaceti znova graditi?
Ter pa: ko delam profil, lahko izberem, v katerm obodobju bom: imperialnem, kolonizacijskem itd. Kaj je po vašem mnenju najbolje oz. so sploh kaksne razlike.

Sej vem da bi lahko sam vse sprobal, ampak ce zelim zaceti in igrati, je odvec, da bi vsako obliko igre sprobaval samo zato, da bi odkril toplo vodo :)

Hvala za odgovore ;)

#11 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Kraj:MB

Objavljeno 25 marec 2012 - 17:20

Glede na to, da imam piratsko verzijo - bodo težave glede online igre?

Kaj nismo že dovolj tečni okrog tega? :rolleyes:

RN ne podpira piratekov zato tudi pomoči pri tem ne boš deležen. V kolikor boš nadaljeval z nelegalnimi vsebinami boš dobil warn.

#12 kolobocman.zigc

kolobocman.zigc

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 15 maj 2012 - 06:53

Jaz ti priporocam da poizkusiž stracraft2

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov