Skoči na vsebino

IPB

Slika

Ali Forum Rn Umira?

Odgovorov v temi: 73

#21 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2 548 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:MB

Objavljeno 10 april 2012 - 19:56

Ne da umira, moje skromno mnenje je, da je že umrl. Uporabnikov, ki smo začeli z "polnjenjem" foruma ni več (Scarab79, Selines,...). Razlogov za to je več. Prvi in najpomembnejši je najbrž (osebno mnenje) da smo se postarali in ko 9875436 x odgovoriš na ISTO vprašanje ti pač preneha biti zabavno. Drugi razlog je bil ignoranca vodstva podjetja Nevtron, do uporabnikov, ki smo želeli dvigniti nivo foruma (Bizi10 je bil EDINA izjema, vendar je za vsako spremembo potreboval vsaj 14 dni, da je bila posamezna sprememba odobrena "od zgoraj").
itd

Amen!

Forum bi se pač moral preseliti na facebook, ker ljudje so zadovoljni samo še tam.

Tako bi nastala "nabijalnica" na nivoju 24ur. :wacko:

#22 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 10 april 2012 - 22:01

Forum bi se pač moral preseliti na facebook, ker ljudje so zadovoljni samo še tam.

Najbolje da bomo na FB kupovali še jajca in solato. :wall:

Je pa dejstvo. Današnja mladina je danes prelena. Na tem FB visijo cele dneve in namesto da bi posikali pomoč, pa dajmo vržimo to na FB "steno" in se bo našel kak stručko ali pa "attention whore" ki se bo ubadal z tem.

Pač časi se obračajo. Forumi postajajo "obsolete" in na njih ždijo še samo bi rekel "hardcore" uporabniki določene stroke.
Tu pa tam še zaide kdo na forum z kakim vprašanjem, a kot je rekel borutvel, kdo bo odgovarjal na ista vprašanja "še pa još"?

Žal je tako. Nedolgo nazaj sem se z nekom pogovarjal na skype ki je imel nek dotičen problemček, katerega nisem vedel rešiti(ni računalniški), zato sem mu pogooglal forum, mu podal link da naj se registrira. 5min tišina, 10min tišina, 15min tišina, potem pa mulc rukne na skype teamviewer ID in password, češ naj ga jaz registriram.
Mladina je postala prelena, tudi za svoje probleme, se jim ne ljubi niti toliko potruditi da vpiše par svojih podatkov in se prijavi ter postavi vprašanje. Dobro da jih lenoba ne ovira pri pointless socialnih omrežjih, da potem lahko "glavači" na njihov račun služijo. :bolan:

#23 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav
  • Kraj:EU

Objavljeno 10 april 2012 - 22:14

...mu podal link da naj se registrira. 5min tišina, 10min tišina, 15min tišina, potem pa mulc rukne na skype teamviewer ID in password, češ naj ga jaz registriram.

Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Prav upam, da bi se fb & co. zrušil ko takšne slišim :rolleyes:

#24 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1 360 objav

Objavljeno 11 april 2012 - 09:02

A pol nism edini, ki smatra FB koristen le kot en ogromen spletni adresar, češ tega pa tega poznam pa za čist nč več drujga? :D

#25 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 894 objav
  • Kraj:Ptuj

Objavljeno 11 april 2012 - 21:43

Se opravičujem :D Ampak se bojim, da bomo enkrat imeli na facebooku vse. Edino tam bo še obisk.

#26 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav

Objavljeno 11 april 2012 - 21:46

Se opravičujem :D Ampak se bojim, da bomo enkrat imeli na facebooku vse. Edino tam bo še obisk.

Upam da se sprejme ACTA, če je prihodnost takšna. :P

#27 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 894 objav

Objavljeno 11 april 2012 - 21:47

Huh ACTA? :D

#28 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav

Objavljeno 11 april 2012 - 23:25

Upam da se sprejme ACTA, če je prihodnost takšna. :P

Kupovanje, prehranjevanje, novice, služba, prijateljstva, družina, ... seks?
Objavljena slika

#29 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 894 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 06:56

Seksa na facebooku ziher nebo nihče dobil :D

#30 Matej

Matej

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 15:09

In kaj bi ACTA in podobni pomagali k temu, da bi se zmanjšal obisk na FB? Nič :)
Problem pri FB je samo to, da je postal prevelik in ker je dejansko cela Slovenija gor registrirana je to ena velika baza uporabnikov kateri lahko predstaviš neko svojo storitev oziroma si napraviš reklamo, (skoraj) brezplačno. Zato pa bo vedno več stvari na FB... oh well.

#31 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 15:38

Tudi GlasujZame je bil včasih in. Pa myspace, ii2, pa ... žal le te poznam iz preteklosti.

Pa je vse propadlo. Tudi facebook bo. NIČ ni večno :thumbup:

#32 Matej

Matej

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 15:46

Nič ni večno, samo dvomim, da se bomo kmalu rešili FB-ja... :)

#33 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 894 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 19:40

Zakaj so propadle te strani? Zaradi facebooka. Pomeni, da bodo morali narediti nekaj boljšega od facebooka, da bo slednji propadel. Tako da smo spet na istem, tudi s propadom facebooka. :)

#34 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1 360 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 19:51

Sej tud FB ni ravno uspel v trenutku...
Ko sem se jz registriral 2k7. leta je bilo bolj malo ljudi na njem, pa MySpace je biu še kr precej razširjen.

#35 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 894 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 19:52

Res da ni uspel v trenutku, so pa zaradi njega propadle druge strani.

#36 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 21:31

Ja, ker je stopnička višje.
Kaj je bilo včasih? Slika pa smo se ocenjevali :SlapSelf: Ampak to je bilo takrat IN.
Potem je bil ii2. Neki vzdevki pa 30 znancev pa ferik.
Potem je bil facebook z 40 kolegi (leta 2007 - 8, zdaj je že kanalizacija)

Kaj bi lahko bila naslednja stopnja? Poglej si tisti video o Google Googles (al nekaj takega). Če uspe Googlu to dobro patentirat je facebook izgubljen.

#37 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 894 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 21:35

Netlog si še pozabil. :D
Kakorkoli, jaz zaenkrat ne vidim, da bi facebook propadel. Recimo Google+, koliko ljudi se je dejansko registriralo IN ga začelo uporabljati? Skoraj nič, glede na to, kakšno število uporabnikov ima facebook. Ljudje očitno več niso pripravljeni sprejeti sprememb.

#38 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3 626 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 21:40

In kaj bi ACTA in podobni pomagali k temu, da bi se zmanjšal obisk na FB? Nič :)

Najprej preberi, kaj je dejansko ACTA oz. preberi raje celo listino ACTE, da ne boš bral na-pol interpretiranega bullshita ki ga najdeš na spletu in se potem lahko meniva naprej o tem.
In potem se vprašam katere druge zakone ste še vse narobe razumeli/slišali in jih zato napačno volili. Škoda.

GZ in II2 sta propadla mnogo pred FB.
II2 je propadel ko je začel izgubljati IRC in je vedno več ljudi začelo uporabljati komuniciranje skozi retardirane pravljice, aka MSN.
GZ pa pač, attention whores.

FB je pa pač spet, attention whores, ampak na naslednjem nivoju. Ker ima zraven še orodje za ohranjanje stika in komuniciranje, seveda za tiste ki to vedo uporabljati in zraven še dobro tržišče za oglaševanje.

Ljudje niso več pripravljeni sprejeti sprememb? Ne vem če bi jaz bil tako trdno prepričan v to.
Ne pozabi da je pred časom ves svet visel na IRCu, tako kot sedaj visi na FB, pa je bil že tukaj AIM, ICQ, MSN itd., pa je folk še kar vztrajal dolgo časa na IRCu in se prej omenjena orodja sploh niso uporabljalo, potem pa z novimi generacijami vedno bolj.

#39 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9 840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 12 april 2012 - 21:59

Kolikor se jaz spomnim, je forum masovno strmoglavil zaradi določenih novih moderatorjev, ki so radi pametovali, vse brisali namesto kdaj kaj posortirali, veikokrat težili zaradi minimalnih napak, pokradli kup nelastnih tem in delali nove stickye kot oni, zaradi česar nisem več videl nobenega smisla v tej štali. Lep primer je eden nekaj vpraša, pa ga novi "car" takoj butne nazaj, naj gugla. wtf, zakaj sploh obstajajo forumi? Nov uporabnik naredi temo, mod jo takoj zbriše, ker ni slovnična 100%, pač malo je zavijal, pa kakšne vejce ni blo tam kjer naj bi bila, pa še vseeno zdaleč na višjem nivoju ala 24kur, pa ga zbriše in napizdi, da nima na forumu kaj delat. LOL!
In takrat vem da je obisk masovno padel, tem praktično cel mesec ni bilo praktično nič, ker so bili določeni "uber" moderatorji, ki so si samozavest dvigovali z raznimi že naštetimi neumnostmi. Pomojem je to letos prvič, da sem forum malo bolje pogledal, razen takrat ko je tisti piano prišel. Danes pa zato, ker mi ekran zeza.

#40 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav

Objavljeno 12 april 2012 - 22:26

Netlog si še pozabil. :D

Kaj je Netlog? :ph34r: :mrgreen:

GZ in II2 sta propadla mnogo pred FB.
II2 je propadel ko je začel izgubljati IRC in je vedno več ljudi začelo uporabljati komuniciranje skozi retardirane pravljice, aka MSN.
GZ pa pač, attention whores.

Čakaj malo. 2005/6/7 je bil ii2 še zelo obiskan. Ne globalno, slovensko in ...finsko pa! Pri meni je bil IRC res leto pred MSN. Torej 2001 sem se učil pisat po tipkovnici :cool: Od MSN-ja nisem več povohal IRC-a.
Pa kaj, ni bilo tako povsod?

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov