Skoči na vsebino

IPB

Slika

Čiščenje In Razdiranje Prenosnika

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 9

#1 kramzla

kramzla

Raziskovalec

• Members
  • 47 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 27 marec 2012 - 19:37

Odločam se za nakup novega prenosnika.Zanima me sledeče.Kater modeli so enostavni za razdiranje in čiščenje ventilatorjev.moram povedat da sem do sedaj imel Toshibo Satelite prenosnik in ne želim si več podobnega,ker je zelo zakomplicirano razstavit.Moraš ga čisto razdreti tudi matično ploščo ven ,da sploh prideš do ventilatorja in hladilnega sistema.Mislim predvsem po izteku garancije,ker ne mislim plačevati servisu za to.Prosim tiste ki to počnejo sami da mi svetujejo kakšen model z procesorjem I3 ali I5.

#2 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav
  • Kraj:EU

Objavljeno 27 marec 2012 - 20:28

Katerkoli model, ki ima spodaj plastiko, ki se da odpret. Po navadi so vijaki ali pa na klipsne. To odpreš in imaš cel prenosnik razstavljen.

#3 kramzla

kramzla

Raziskovalec

• Members
  • 47 objav

Objavljeno 27 marec 2012 - 21:48

Ali lahko prilepiš kakšno sliko,kako to zgleda.Tudi moja Toshiba ima spodaj polno vijakov,ki jih je potrebno odviti pa se vendar razstavlja od vrha navzdol.

#4 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav

Objavljeno 27 marec 2012 - 23:42

Vijaki:
Objavljena slika

Klipsni:
Objavljena slika

Potem pa je rezultat tole:
Objavljena slika

3 vijaki in je ventilator zunaj.

#5 kramzla

kramzla

Raziskovalec

• Members
  • 47 objav

Objavljeno 28 marec 2012 - 18:16

No tole je pa kar OK. In potem ni problema s čiščenjem.Jaz pa imam takole http://www.irisvista...-notebook-1.htm kar štiri stani ,da razdreš prenosnik in prideš do ventilatorjev.Ali veš kateri modeli oziroma znamka ima kaj podobnega kot si prikazal na sliki?

#6 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Moderators
  • 880 objav
  • Interesi:Photoshop, Bloganje... pa še kaj se najde ;)

Objavljeno 28 marec 2012 - 18:44

Hoho. To so pa malo starejši modeli prenosnikov, kjer moraš dol taprvo odspodaj odviti pa potem še tipkovnico. Zelo zanimivo :D

#7 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav

Objavljeno 28 marec 2012 - 22:33

Ma ja. Takšen je bil moj prejšnji. 3 ure dela :SlapSelf: čisto vse je bilo potrebno razstavit. Še monitor.

Na prvi sliki je HP 625, na drugi pa novi HP ProBook. Žal le za to firmo vem, da delajo takšne sisteme. Najboljše, da greš v kakšno bolj založeno trgovino in sam pogledaš odspodaj.

#8 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1 360 objav

Objavljeno 10 april 2012 - 09:04

Vsi ASUSovi modeli novejših serij (se pravi K52, K53, K72, K73, N61, N72, N75, N55, N53 itd) imajo dostop do ventilatorja če z odstranitvijo ene plošče...

So pa bila vedno veselja s kakšnim Pavillionom dv7, HP Compaq 6820s in sličnimi :D
Ko prvič razstavljaš zna biti jeba, potem pa je zadeva v urici in pol razdrta, očiščena, sestavljena in delujoča :)

Edino kakšne starejše Probooke se pa res izognem na 100m. Tisto je pa res jeba.

#9 Johnny S

Johnny S

Pomagač

• Members
  • 444 objav

Objavljeno 10 april 2012 - 22:04

No super, potem grejo vsi v to smer :)

#10 jozekuch

jozekuch

Iznajdljivec