Skoči na vsebino

IPB




Slika

Kako Izboljsati Fps Pri Cod2, Cod4..


Odgovorov v temi: 14

#1 Denis

Denis

    nOObie

  • Members
  • 10 objav

Objavljeno 05 april 2012 - 13:13

Mi lahko kdo pomaga in mi pove oz. napise kako izboljsati FPS pri COD2 in COD4,...

LP. :)

HVALA!!! ze v naprej :)

#2 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 761 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 05 april 2012 - 13:21

Nastaviš slabšo grafiko. Nižjo resolucijo. Pozapreš vse nepotrebne procese v ozadju. Kupiš nov računalnik.

#3 FreakDizajn

FreakDizajn

    Iznajdljivec

  • Moderators
  • 949 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Photoshop, Bloganje... pa še kaj se najde ;)

Objavljeno 05 april 2012 - 13:47

Hehe to je to ;). Druge rešitve nažalošt ni. Sam se spomnem sem imel star računalnik, kar nekaj časa in vse možno sem hotel narediti, da mi bo igra normalno delovala. Sem gledal po youtubu neke speed up computer pa nevem kaj. :D... Ja to so bili tisti časi. :P

#4 Denis

Denis

    nOObie

  • Members
  • 10 objav

Objavljeno 05 april 2012 - 13:50

Nastaviš slabšo grafiko. Nižjo resolucijo. Pozapreš vse nepotrebne procese v ozadju. Kupiš nov računalnik.

resulucijo mam 1024x768 Direct-X. 7. PC je pa star 7 let!!! :(

Hehe to je to ;). Druge rešitve nažalošt ni. Sam se spomnem sem imel star računalnik, kar nekaj časa in vse možno sem hotel narediti, da mi bo igra normalno delovala. Sem gledal po youtubu neke speed up computer pa nevem kaj. :D... Ja to so bili tisti časi. :P

ja jas sem tud ze vsega polno probal... pa trenutno mam najvec FPS ja pri COD2 160 ce si dam maxfps 250 mi kaze 160 pa FPS mi skace... PRI COD4 pa mam 80 FPS v igri z SNIPO :)

#5 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 761 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 06 april 2012 - 13:58

160 in 80fps? In rad bi mel več, zakaj?
To je absolutno preveč FPS, skače ti pa zato ker je računalnik nezmožen procesirati toliko podatkov.
Prvo kot prvo, tak star računalnik in po možnosti tako star monitor, dvomim da lahko iztisne 160Hz refresh rate.
Torej neglede če bo tebi pisalo 1000FPS ali 75FPS. Če imata tvoj monitor zmožnost maksimum 70Hz, potem nikoli ne boš videl več kot 70FPS.

Po mojih osebnih izkušnjah, vse kar je nad 60FPS je že odveč, od tukaj navzgor, moraš pa res imeti že talent ali pa "biti nadrkan" da opaziš razliko.

Tako da, daj ti kar znižaj FPS limit na enih 60FPS, bo igra manj se zatikala, ker grafična ne bo pod takim stresom da mora sprocesirati toliko sličic v tako kratkem času.
Jaz sem mislil da boš rekel da imaš kakšnih 10-20 FPS in hočeš dvigniti.

jaz igram CS 1.6 na 20FPS, konstantno, pa ne da računalnik ne bi bil zmožen, ampak ker sem na tak nizki FPS se navadil in zdaj mi je vse čudno ko preklopim na 60FPS.

Mladinci ste preveč "pahnjeni" na FPS. FPS ne odloča več skoraj nič, tudi 20FPS ne, ko se enkrat na to navadiš. Pač če ti "ne gre" v igri in si več spectator kot igralec, se raje zamisli kaj ti delaš narobe in ne kaj tebi računalnik narobe prikazuje. ;)

#6 fitipaldi

fitipaldi

    Govorec

  • Members
  • 2 548 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:MB

Objavljeno 07 april 2012 - 00:32

Finta z temi FPSji je, da se spremeni fizika (pri ne vem, 250,333...fps) -daljši skoki, hitrejši rafal, ipd. . ;) Vsaj stari CODi so imeli to finto.

Priporočam, da si vklopiš vertikalno sinhronizacijo (Vertical sync ali Vsync), tako boš imel FPSjev enako kot je frekvenca osveževanja ekrana* in bo delovalo bolj tekoče.

*seveda če je rač. sposoben izrisati takšno količino slik v sekundi.

#7 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 761 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 07 april 2012 - 16:33

Finta z temi FPSji je, da se spremeni fizika (pri ne vem, 250,333...fps) -daljši skoki, hitrejši rafal, ipd. . ;) Vsaj stari CODi so imeli to finto.


:huh:
WTF, ti to res?

#8 FreakDizajn

FreakDizajn

    Iznajdljivec

  • Moderators
  • 949 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Photoshop, Bloganje... pa še kaj se najde ;)

Objavljeno 08 april 2012 - 12:53

To naj bi bilo res. Tudi sam se spomnem, ko si v consolo pisal koliko FPS-jev hočeš. Sam nisem mogel nastaviti, ker sem takrat imel tkao slab računalnik, da nevem, če sem imel 80 FPS-jev :P.

Res je to res ;)

#9 Murdoc

Murdoc

    Pomagač

  • Members
  • 490 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 08 april 2012 - 17:25

Res je, FPS vpliva pri multiplayer-ju na fiziko delovanja.

Npr. pri MTA je max FPS 50. Če igraš dirkalni server (kjer so skoki) in ne dosegaš teh FPS-jev si adijo. Igra postane neigralna.

#10 fitipaldi

fitipaldi

    Govorec

  • Members
  • 2 548 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:MB

Objavljeno 10 april 2012 - 19:50

Finta z temi FPSji je, da se spremeni fizika (pri ne vem, 250,333...fps) -daljši skoki, hitrejši rafal, ipd. . ;) Vsaj stari CODi so imeli to finto.


:huh:
WTF, ti to res?


Ja. :) To majo pogon v k***u, geeki pa pravijo, da so to kao švingle.


BTW, komponente lahko še naviješ. S tem pridobiš kak procent FPSjev zraven.

#11 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 761 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 10 april 2012 - 21:54


Finta z temi FPSji je, da se spremeni fizika (pri ne vem, 250,333...fps) -daljši skoki, hitrejši rafal, ipd. . ;) Vsaj stari CODi so imeli to finto.


:huh:
WTF, ti to res?

geeki pa pravijo, da so to kao švingle.


Bi se kar strinjal z temi geeki...pa koga hecam, saj sem sam geek. :D
Definitivno, dajmo omejitev FPS na max 60, to verjetno premore vsak ki bolj resno igra neko igro, potem pa dajmo. :)

#12 fitipaldi

fitipaldi

    Govorec

  • Members
  • 2 548 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:MB

Objavljeno 11 april 2012 - 00:15

Ma pogon bi moral delovati neodvisno od fpsjev. To so pac lepo izkoriscene luknje, hehe. =P

#13 Denis

Denis

    nOObie

  • Members
  • 10 objav

Objavljeno 05 maj 2012 - 11:54

ekran imam NOV !!! zmozen je 85Hz refresa!!! kupis sem ga pred dobrim 1 LETOM :D

#14 kolobocman.zigc

kolobocman.zigc

    nOObie

  • Members
  • 3 objav

Objavljeno 13 maj 2012 - 20:16

js ti priporocam da si cfg zamenjas.ce rabis ti js lohk dam svojga. dodaj na xf fekin1

#15 kolobocman.zigc

kolobocman.zigc

    nOObie

  • Members
  • 3 objav

Objavljeno 13 maj 2012 - 20:27

160 in 80fps? In rad bi mel več, zakaj?
To je absolutno preveč FPS, skače ti pa zato ker je računalnik nezmožen procesirati toliko podatkov.
Prvo kot prvo, tak star računalnik in po možnosti tako star monitor, dvomim da lahko iztisne 160Hz refresh rate.
Torej neglede če bo tebi pisalo 1000FPS ali 75FPS. Če imata tvoj monitor zmožnost maksimum 70Hz, potem nikoli ne boš videl več kot 70FPS.

Po mojih osebnih izkušnjah, vse kar je nad 60FPS je že odveč, od tukaj navzgor, moraš pa res imeti že talent ali pa "biti nadrkan" da opaziš razliko.

Tako da, daj ti kar znižaj FPS limit na enih 60FPS, bo igra manj se zatikala, ker grafična ne bo pod takim stresom da mora sprocesirati toliko sličic v tako kratkem času.
Jaz sem mislil da boš rekel da imaš kakšnih 10-20 FPS in hočeš dvigniti.

jaz igram CS 1.6 na 20FPS, konstantno, pa ne da računalnik ne bi bil zmožen, ampak ker sem na tak nizki FPS se navadil in zdaj mi je vse čudno ko preklopim na 60FPS.

Mladinci ste preveč "pahnjeni" na FPS. FPS ne odloča več skoraj nič, tudi 20FPS ne, ko se enkrat na to navadiš. Pač če ti "ne gre" v igri in si več spectator kot igralec, se raje zamisli kaj ti delaš narobe in ne kaj tebi računalnik narobe prikazuje. ;)


ja za CS 1.6 je dost 20fps ce pa hoces cod igrat normalno mores imet vsaj 50-60 fps. zato ker ti pistole ne strelajo normalno. z 20fpsji lahko igras samo cod7



Dodaj odgovor



  


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov