Skoči na vsebino

IPB

Slika

Android Omrežje Ni Na Voljo

galaxy mini android 2.3.5 omrežje ni na voljo

Odgovorov v temi: 8

#1 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 893 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 09 maj 2012 - 18:02

Zadeva je taka, da mi Android dnevno naredi zgoraj v vrstici klicaj in namesto moči omrežja naredi nek krogec. Če odprem ta meni mi napiše, da moj operater ni na voljo oziroma da omrežje ni na voljo.
Potem lahko še enkrat izberem iskanje omrežij, kjer me opozori, da mora prvo izključiti podatkovno povezavo, kar mu dovolim in mi ponovno najde omrežje in zadeva spet deluje 12-24ur.
Sicer res, da je telefon star slabih 14dni, vendar imam občutek, da se mi je ta napaka začela pojavljati od vklopa načina letenja. Seveda sem to po pomoti vključil in potem takoj izključil.
Ima kdo kakšne ideje kaj in kako lahko preverim? Malo sem poskušal googlati za omenjenim telefonom / omenjeno različico droida itd vendar ne odkrijem nič pametnega za to napako.
Telefon Samsung Galaxy Mini
Različica Gingerbread 2.3.5 stock

Izklop telefona ne pomaga, povrnitev na tovarniške pa še nisem poskušal, ker ne vem niti če pomaga.
Me zanimajo prvo vaše izkušnje in ali je imel kdo že podobno težavo. Omrežje pa sigurno je, ker sem sredi Ljubljane in tudi potem ko ga osvežim so vse črtice...

#2 Matej

Matej

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 09 maj 2012 - 20:46

Si bil pozoren, kje se ti to naredi oziroma si bil mogoče ravno takrat kje, kjer ni signala (klet? :D). Sicer bi se moral sam nazaj vklopit (meni se, android 2.3.4.) ampak nikoli ne veš.
Tovarniška nastavitev pa tudi ne vem če bi pomagala ampak naloži vse skupaj na spominsko kartico in poskusi tudi to ... nimaš kaj zgubit :)

P.s. operater?

#3 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 893 objav

Objavljeno 09 maj 2012 - 21:05

Sej vklopi se nazaj ampak pogosto izpade.
Operater je Simobil in pa ne nisem bil v kleti ampak na prostem s polnim signalom...

Nekoč sem že slišal, da naj bi imel android problem z načinom letenja oziroma prehod nazaj ven iz njega...

#4 Nejc

Nejc

Iznajdljivec

• Moderators
  • 858 objav
  • Kraj:Krško

Objavljeno 09 maj 2012 - 21:11

Hmm... Mislim da bi po tem ko izklopiš telefon in vklopiš nazaj morala biti težava s tem rešena... Ampak če praviš da ni, potem ne vem... pred tem ponesreči vklopljenem načinu letenja pa je delovalo povsem OK? Ker potem bi factory reset moral pomagati... je pa res da izgubiš aplikacije in nastavitve (nekaj dela boš imel da vse povrneš na prejšnjo stanje)...

#5 Matej

Matej

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 09 maj 2012 - 22:27

Pentium ravno pred dnevi vklopil letalski način (tudi po pomoti) in dela normalno. Če res sumiš, da je to problem potem res formatiraj oziroma mogoče celo neseš na Simobil, da čisto na novo vse skupaj naložijo gor ...

Nejc pa saj lahko prekopira vse aplikacije (App 2 SD) na spominsko kartico ... ;)

#6 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 893 objav

Objavljeno 10 maj 2012 - 13:32

Pred tem letalskim načinom ne vem kako je zadeva delovala, ker načeloma sem imel telefon samo nekaj dni, vendar napaka ni bila prisotna.
Bom sicer še poskušal ga povrniti na tovarniške nastavitve, če bo to kaj pomagalo v nasprotnem primeru pa servis, da ugotovijo kaj ga muči...

#7 Matej

Matej

Pomagač

• Members
  • 453 objav

Objavljeno 12 maj 2012 - 11:45

Si že kaj poskusil? Any luck? :)

#8 Pentium

Pentium

Govorec

• Administrators
  • 2 893 objav

Objavljeno 13 maj 2012 - 06:58

Zaenkrat nisem še nič konkretno preverjal in se igral s tem.

Sem pa izključil paketni prenos, nastavil na samodejno izbiro omrežja in potem nazaj na ročno.
Po dveh dneh ni bilo videti več teh težav, tako da sem ga včeraj še ponovno zagnal in še čakam kako in kaj, če se bo napaka še pojavila.

#9 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1 360 objav

Objavljeno 13 maj 2012 - 23:45

Men je pomagal, ko sem prakrat ponovno vklopu airplane mode, nato pa ročno izbral operaterja...

Potem je naenkrat delovalo.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov