Skoči na vsebino

IPB
Slika

Lenovo G700 - Se Prižge In Takoj Ugasne


 • Please log in to reply
1 odgovor na temo

#1 nejc

nejc

  nOObie

 • Members
 • 23 objav

Objavljeno 07 januar 2017 - 18:40

Pozdravljeni!

Zgoraj omenjeni prenosnik se mi v primeru:

-če baterijo odstranim in povežem prenosnik z napajalnikom ne prižge, lučka za polnjenje ne gori, leptop se sploh ne prižge.
-če imam baterijo noter in povezano z napajalnikom se prižge leptop za par sekund, pojavi se črno okno kot bios menu in možnost safe mode, start windows normally, itd. , nato se sunkovito ugasne, kot bi držal gumb za vklop nekaj časa. 

Napetost pride vse do matične, sem preveril in pomeril z multimetrom, vendar naprej ne znam preveriti in nevem kje bi začel. CMOS baterijo sem odstranil in jo dal nazaj, rame in procesor ven in nazaj noter... še kakšen predlog?

Res nevem kaj bi bilo lahko narobe, čeprav sumim matično, ampak se potem prenosnik sploh nebi prižgal ali? Koliko pa kaj stane zamenjava matične na servisu?


Prosim za kakšne nasvete in mnenje kaj storiti, lep pozdrav

 #2 MIHAc27

MIHAc27

  Iznajdljivec

 • Members
 • 883 objav
 • Spol:Moški
 • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 11 januar 2017 - 09:18

Napajalnik si preveril, če daje ustrezno voltažo? Baterija je verjetno že prazna, zato se vklopi nato pa takoj izklopi.

Problem je, ker napetost iz napajalnika ne polni baterije in osnovne plošče. Če je sam napajalnik ok potem je žal kriva osnovna plošča (ali pa mogoče samo konektor za napajanje).

 

Eni prenosniki imajo ločeno vezje za napajanje. Pač še eno dodatno ploščico, ki se jo lahko zamenja. Večina ima žal vse v enem, kar pomeni da moraš menjati celo osnovno ploščo.

 

Menjava osnovne plošče šteje že pod zahtevnejša opravila, tako da vsaj 2 uri dela je. Servis bi samo za delo verjetno računal vsaj 50-60€. Osnovna plošča prek Kitajskih trgovin pride 100€. Vrednost novega takega prenosnika je 300€. 

Glede na specifikacije... jaz ga ne bi popravljal in raje prodal po delih, in kupil kaj boljšega.


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov