Igre
22.08.2016 14:34
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 izjemnih in popolnoma nedolgočasnih PC simulatorjev za vsak okus

Train Simulator
Train Simulator

Računalniške igre navdušujejo s takšnimi in drugačnimi pristopi k uporabniški izkušnji. Simulatorji, ki predstavljajo prav posebno kategorijo iger, na prvi pogled delujejo dokaj dolgočasno, nedinamično in med vsemi igrami predstavljajo ne ravno dih jemajočo kategorijo. Je res tako? Za vas smo pripravili seznam desetih zanimivih, kakovostnih in zabavnih simulatorjev, s katerimi lahko v trenutku postanete strojevodja, kmetovalec ali koza.

1. Train Simulator – Brez dvoma eden klasičnih primerkov računalniškega simulatorja. British Rail Class 319 in UP Gas Turbine loco sta zgolj dva svetovno znana vlaka, ki ju med igro lahko vozite. Med vožnjo ne smete pozabiti na pravočasno zaviranje, potrobite lahko z tematsko pesmijo Lokomotivčka Tomaža in prijateljev, med drugim pa morate poskrbeti še za ugodno vožnjo vaših potnikov.

2. Goat Simulator – Ste mislili, da se šalimo? Goat Simulator vam omogoči, da “na lastni koži” občutite kako je biti koza. Uporabniška izkušnja simulatorja temelji na povzročanju karseda največje možne škode v okolici. Če ste mislili, da koze večino časa preživijo z žvečenjem trave, ste se zmotili. Hiperaktivna koza, ki jo v simulatorju prevzamete pod svoje okrilje, teka od posestva do posestva, uničuje tamkajšnji pridelek in enostavno uživa svoje “kozje življenje”.

3. Euro Truck Simulator 2 – Sicer super simulator, ki ga lahko še dodatno popestrite s kančkom domišljije. Gre namreč za nadaljevanje prve izdaje simulatorja, ki napram drugemu delu nima toliko izbire tovornjakov, lokacij (ruralna Francija, Nemčija, Španija), močno pa se je izboljšala tudi grafika, ki na trenutke spominja na prizore s kakšne oljne slike recimo.

4. OMSI 2 – Omnibus Simulator 2 vas postavi v vlogo voznika avtobusa. Se še spomnite enega najbolj “kul” likov iz Simpsonovih, ki sliši na ime Otto Mann? Z OMSI 2 lahko postanete ravno to – odtrgani voznika avtobusa, ki vozi skupino prestrašenih potnikov po mirnih ulicah. OMSI 2 je izšel leta 2013, vendar se je od takrata naprej nenehno razvijal, nadgrajeval in zboljševal. Zadnja verzija tako ponuja več vozil in bolj realistično izkušnjo.

5. American Truck Simulator – Ste vedeli, da je bil Elvis Presley voznik tovornjaka preden je postal zvezda? Z American Truck Simulator igro lahko tudi vi občutte kako je bilo Elvisu v njegovih tovornjakarskih začetkih. Ta simulator vam omogoča raziskovanje celotne Amerike, med drugim boste lahko dirjali po znameniti Route 66, puščavskih cestah Kalifornije, Nevade in še in še. Pred kratkim je simulator doživel posodobitev in sedaj ponuja nove tovornjake, več svobode v vožnji in za konec še dodatne, še bolj dinamične ceste, ki bodo od vas zahtevale kar nekaj vozniških veščin.

6. Construction Simulator – Gre za simulator, ki omogoča dobro, čisto gradbeno zabavo, ponuja odlično grafiko in možnost uporavljanja številnih strojev – od betoniranja do prenašanja betonskih blokov. V najnovejši verziji simulatorja se lahko celo vozite po mestu ali vasi v kateri gradite ter tako od daleč občudujete svoje stvaritve.

7. F1 2016 – Kljub temu, da na F1 letijo številni očitki o dolgočasnosti igre, se milijoni zadovoljnih uporabnikov s tem zagotov ne strinjajo. Letošnja verzija ponuja številne nove avtomobile, proge in bolj realistično grafiko. Tako kot se recimo FIFA 2017 močno osredotoča na realizem in personalizirano zgodbo igralca, tako tudi F1 2016 poskrbi, da se igralec zares vživi, pa naj bo to v vlogo katerega od svetovno znanih dirkačev, ali pa poizkuša sam ustvariti kariero.

8. Farming Simulator 2015 – Zadnja verzija kmetovalske avanture bo zagotovo zadovoljila vse “kmečke entuziaste”. Novost je recimo Nordijsko ruralno okolje, potem številni pripomočki in stroji. Simulator med drugim omogoča tudi večigralski način igranja, ki prinaša nove dogodivščine na seznam že tako bogatega repertoarja simulatorja.

9. Factorio – Za zdaj je sicer na voljo le “Early Access” verzija, vendar ustvarjalci obljubljajo polno verzijo zelo kmalu. Igra se osredotoča na gradnjo “tovarniškega imperija” in služenja karseda veliko denarja. Simulator omogoča tudi večigralski način, kjer se lahko enostavno povežete s soigralci in skupaj ustvarite še več, hitreje in uspešneje.

10. Car Mechanic Simulator 2015 – Igra vas postavi v dinamično garažo, kjer pridobivate točke (“experience points”), ki jih potem lahko uporabite za nove dele in nove avtomobile. Vaš cilj je enak kot cilj vsakega mehanika – popraviti kar je pokvarjeno. V igri sicer ne morete preizkusiti vozil, vendar vseeno občutite zadovoljstvo, ko pokvarjen avtomobil ponovno spravite v vozno stanje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več