Igre
06.11.2016 20:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 najboljših prvoosebnih streljačin

Foto: Freepik
Foto: Freepik

1. Battlefield 1 – Ena najbolj opevanih iger leta 2016, ki ponuja brutalen pogled na prvo svetovno vojno – drastična sprememba napram “Hollywoodski” Battlefield Hardline, ki je izšla lansko leto in velik nepredek napram glavnemu konkurentu Call of Duty: Infinite Warfare.  Vrhunska prvoosebna streljačina omogoča, da igralec poosebi zgodbe tisočih ljudi, ki so v resnici sodelovali v strahotni vojni po vsem svetu. “Single player” kampanja se nekoliko bolj osredotoča na format antologije, medtem ko večigralski način igre Battlefield slovi po “all-out-war” pogojem ter uničojočim lokacijam, ki se spreminjajo iz sekunde v sekundo. Gledano v celoti – igra, ki se jo zagotov splača igrati.

2. Homefront: The Revolution – Igra, ki ni doživela najbolj topel sprejem ko je izšla, saj se končni produkt nekako ni najbolje skladal z napovedmi. Zgodba med igranjem postane malo suhoparna, vendar pa odprto okolje narave, igralcu vseskozi ponuja obilico aktivnosti. “On-the-fly” prilagajanje orožja je ena najboljših implementacij tovrstnega sistema, ki smo ga videli v zadnjem času in ta omogoča igralcem, da med samo bitko spreminjajo orožje in taktiko po potrebi.

3. Half-Life 2 – Številni uporabniki so mnenja, da je težko najti bolj fascinantno igro kot je Half-Life 2. Vse od trenutka, ko se znajdete na vlaku, ki vas pelje v futuristično mesto City 17, se lahko zavedate, da vas čaka nepozabno potovanje in izkušnja. Z izjemno “in-game” filmsko vizualizacijo in težko premagljivimi zlobneži in vesoljci, je Half-Life 2 bolj izkušnja kot pa zgolj navadna streljačina – največji navdušenci so celo tako prevzeti, da z nestrpnostjo pričakujejo morebitno tretje nadaljevanje.

4. Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered – Modern Warfare je srca in misli svojih “gamerjev” prevzela leta 2007 in to skorajda čez noč. S tem ko so ustvarjalci prestižne serije Call of Duty to dodatno nadgradili z novim, modernim pridihom, je Call of Duty: Modern Warfare v serijo prinesla vitalnost tako na ravni “single-player” kampanje, kot tudi večigralskega načina. O popularnosti igre govori dejstvo, da igralci lahko kupijo posebno izdajo Call of Duty: Infinite Warfare, ki prihaja z Modern Warfare Remastered za PS4, Xbox One in PC.

5. Far Cry 4 – Gre za daleč najboljšo igro v seriji, ki vključuje rahlo vratolomne misije, ki jih igralci obožujejo in jih izkušajo na najvišji ravni. Uničiti bazo na hrbtu slona? Opravljeno! Viseti nad smrtonosno globokim prepadom, da bi pobegnili sovražnikom? Opravljeno! Svet igre Far Cry 4 je enormen in vse kar vidite je na voljo, do vsega lahko dostopate. Številne misije in aktivnosti, ki jih doživite med raziskovanjem Far Cry sveta, vas bodo brez dvoma prikovale ob računalnik dolge ure. Grafika in okolje sta čudoviti, igra je zabavna in igralcu ponuja edinstveno doživetje, če primerjamo Far Cry z ostalimi “open-world” prvoosebnimi streljačinami.

6. Doom (2016) – Letošnja izdaja klasične serije Doom, popelje igro tja, kjer je ta originalno začela svojo pot. Doom za razliko tipičnih prvoosebnih streljačin, ki temeljijo na “cover-and-shoot” trendih, ne zahteva od igralca, da se ta nenehno giblje in izogiba sovražnikom. Med samo igro boste srečali različne “power-up” opcije, ki vam bodo priskrbele dodatno moč in nezaustavljivost.Če torej iščete enostavno, srhljivo in zabavno streljačino, potem je Dooma prava izbira za vas.

7. Counter Strike: Global Offensive – CS: GO je v tem trenutku verjetno ena najbolj popularnih prvoosebnih streljačin na trgu. Uporabniku ponuja izjemno realistično izkušnjo, kar je ravno njena največja konkurenčna prednost pred ostalimi igrami. Izbirate lahko med številnimi igralnimi načini, ki se dopolnjujejo z velikim številom orožij. Te lahko igralce po svoje preureja in prilagaja svojim potrebam in željam, kar določeni jemljejo smrtno resno. Kako zelo resno, kaže dejstvo, da lahko določene dodatke in modifikacije za orožja kupite (za resnični denar) “on-line”.

8. Left 4 Dead 2 – Ko je leta 2008 izšla prva Left 4 Dead, je ta igra požela neverjetno veliko navdušenje za koncept kooperativnega streljanja zombijev. Dandanes zombiji nastopajo praktično v vsaki drugi videoigri, kar seveda pomeni težak zalogaj za ustvarajalce, da zares pritegnejo občinstvo z nečem posebnim.  L4D je kot kaže uspela, saj dela bitko proti zombijem precej svežo, tudi v časih ko se to zdi misija nemogoče.

9. Killing Floor 2 – Nadaljevanje igre Killing Floor iz leta 2009, ki naj bi po pisanju portala “PCAdvisor” svojo nalogo opravila veliko bolje kot original. Killing Floor 2 igralca vrže v “morje kaosa”, kjer se ta znajde v krvavem okolju, ki je veliko lažje obvladljivo, če sodelujemo s prijatelji. Večigralski način bi naj bil tisti poglavitni namen te igre, ki dela izkušnjo bitke s hordami mutantov zanimivo in zabavno. Krvava, strašljiva in akcijska streljačina, ki združuje lep nabor orožja in raznovrstnih okolij, bi morala zadovoljiti še tako zahtevnega “gamerja”.

9. Rainbow Six Siege – Medtem ko je kar nekaj iger na tem seznamu tipičnih “run and gun” streljačin, Rainbow Six Siege spada med totalna nasprotja v skorajda vseh pogledih. Zakaj? Od igralca zahteva potrpljenje, načrtovanje, usklajevanje časa in hkrati povzročanje fatalne škode na hišah, strehah in stenah zgradb seveda. Siege je “five-on-five attack-and-defend” igra, ki sooči dve ekipi. Ena ekipa brani, druga napada. Samo igranje je zelo dinamično in zanimivo, še posebej, ker igra vključuje 25 unikatnih igralnih opcij, med katerimi lahko izbiramo. 

10. Team Fortress 2 – Medtem ko ta igra ponuja veliko prostora za strelske mojstre, prav tako omogoča zabavo nekoliko bolj amaterskim igralcem. Najprej izberete lik, ki vam nekako najbolj odgovarja – počasen ampak miren, krvoločen, natančen snajper, hitri in dinamični itd. – nato pa sledi AKCIJA. Dobra stvar igre Team Fortress 2 je v tem, da igralec ne potrebuje pretirano obsežnega znanja igranja streljačin, vendar se kljub temu dobro nasmeje. Če se slučajno komu zdi boj z ostalimi igralci nekoliko preveč strašljiv, Team Fortress 2 omogoča včigralski način, kjer vi in štirje vaši prijatelji bijejo bitko z AI roboti. Klasika kajne?


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več