Igre
25.09.2014 12:04

Deli z drugimi:

Share

Demo igre PES 2015 zdaj tudi v Evropi

Demo za Pro Evolution Soccer 2015 je končno prispel tudi čez lužo!
Demo igre PES 2015 zdaj tudi v Evropi
Demo igre PES 2015 zdaj tudi v Evropi

Demo za igro Pro Evolution Soccer 2015, ki bo izšla 13. novembra 2014 za PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 in PC, je – potem, ko je pred nekaj dnevi izšel v ZDA in na Japonskem – včeraj končno prispel tudi na Staro celino (za vse zgoraj omenjene platforme), kjer zvestih oboževalcev edine franšize, ki je zmožna konkurirati FIFI, skoraj zagotovo ne manjka.

Konami je težko pričakovan demo, ki bo bržkone pokazal, ali se igro sploh splača kupiti, nameraval izdati že 17. septembra, vendar so jim načrte prekrižale majhne, a nepričakovane tehnične težave, ki bi igralcem onemogočile izpopolnjeno izkušnjo ob igranju. Pri založniku so poleg javnega opravičila, namenjenega evropskim narodom, dejali še, da komaj čakajo, da igralci preizkusijo novonastalo igro, katere način igranja naj bi bil – v primerjavi s prejšnjimi deli – veliko boljši, saj je bil deležen ogromnih sprememb in vsesplošnih nadgradenj. O kvaliteti igre pričajo tudi dogodki iz tekmovalnega programa na letošnji prireditvi Gamescom, kjer je igra dobila nagrado za najboljšo športno igro ter tako premagala tudi svojo večno sovražnico.

Demo, v katerem bo vsaka tekma trajala maksimalno deset minut (opcije, ki bi vam čas tekme podaljšale, bodo zaklenjene), vam bo omogočil prevzem nadzora nad svetovno znanimi evropskimi klubi, kot so na primer španski Real Madrid, Atletico Madric, FC Barcelona, Athletic Bilbao, nemški Bayern Munich ter italijanska velikana Juventus in Napoli.

O IGRI:
»Igrišče je naše!« je slogan, s katerim pri založniku Konami na vse pretege promovirajo nogometno igro Pro Evolution Soccer 2015, ki naj bi bila s pomočjo pogona FOX prava vizualna poslastica, veliko izboljšav pa naj bi bila igra deležna tudi pri načinu igranja.

Konami zagotavlja vrnitev starih vrlin franšize in obljublja popolno ter navsezadnje tudi lahko kontrolo nad vsemi igralci; popolnoma so bili predelani osnovni elementi igre, tako da bodo podaje in streli veliko natančnejši, kot ste vajeni. Kljub boljši natančnosti, ki bo seveda odvisna od kvalitete igralca, pa to še zdaleč ne pomeni, da boste gole zadevali kot po tekočem traku. Vratarji bodo z novim delom inteligentnejši in se bodo posledično tudi bolje postavljali, tako da boste imeli čim manj prostora za uspešen strel.

Dodelane bodo tudi animacije, ki naj bi bile veliko bolj realistične od tistih, katerim ste bili priča v prejšnjem delu. Obrambe vratarjev bodo izpopolnjene do potankosti; videli boste lahko, kako na njih in na žogo vpliva sila gravitacije, kar bo nedvomno vplivalo na celotno dojemanje igre, saj bo le-ta posledično delovala veliko bolj realistično, animacije pa ne bodo toge in nepraktične.

Veliko pozornosti je bilo namenjene tudi preigravanju in dvoboju eden na enega, kjer bo ključnega pomena postavitev igralcev. Igralec bo moral biti sposoben zadrževati žogo v svoji posesti, odpreti prostor med nasprotnikovimi branilci, ki pokrivajo njegovega napadalca, in nato smukniti skozenj ter ustvariti priložnost za zadetek. V vlogi branilca bo moral biti igralec v tem primeru zelo pozoren, natančno opazovanje nasprotnikovega premikanja in navsezadnje tudi zbranost, pa bosta ključnega pomena za odvzem žoge in potencialen protinapad, ki bi igralčevi ekipi lahko priboril več kot zasluženo (ali pa tudi ne) zmago.

S prihodom najnovejšega PES-a se vam obeta tudi boljša in bolj dinamična izkušnja pri tekmah z računalniško vodenimi ekipami. Umetna inteligenca, ki se pri takih igrah večkrat izkaže za kar velik problem, saj je v večini primerov jako preslaba, je bila ena izmed ključnih elementov pri popolnem preurejanju igre. Ta bo od igralcev zahtevala veliko večje poznavanje nogometnih veščin, saj si bodo z njeno pomočjo računalniško vodene ekipe le redkokdaj privoščile napako, še tolikokrat manj pa jo bodo dejansko povzročile, s čimer bo igralec primoran razmišljati strateško in ne nazadnje tudi prebrisano.

Več kot tisoč svetovno znanih igralcev bo s pomočjo novega gonilnika dobilo tudi skoraj popolnoma identičen videz, podrobno pa so se pri razvijalcu osredotočili tudi na njihov stil igranja. Med seboj se bodo razlikovali po proslavljanju zadetkov, animacijah, preigravanju in izvajanju prekinitev, njihove reakcije pa naj bi bile skoraj popolnoma identične tistim v resničnem življenju, tako da ne bodite presenečeni, ko boste na primer ob igranju proti Braziliji priča teatralnim vložkom Neymarja, njegovi izjemni hitrosti in odličnim smislom za preigravanje.

Podobne lastnosti boste lahko videli tudi pri nasprotnikovih igrah. Če boste vi lahko krojili način igranja in taktiko vaše ekipe, pa vam tega ni za pričakovati pri nasprotnikovih, kar pa morebiti tudi ni tako slaba stvar. Tako kot igralci, bodo imele tudi ekipe svoje »osebnosti«. Ekipa, ki se v resničnem življenju poslužuje predvsem obrambnih taktik in se osredotoča na protinapade, se bo tako obnašala tudi v igri, medtem ko od napadalno usmerjenih ekip lahko pričakujete pravi pravcati »blitzkrieg«.

Igro, ki z večjim proračunom od svojih predhodnic veliko obeta, že lahko prednaročite preko spletne trgovine GameWorld po ugodni ceni.




Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GameWorld - Videotop d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GameWorld - Videotop d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GameWorld - Videotop d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178